Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)

Home Recepten
Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en ...
Afbeelding van Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)
Afbeelding van Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Spiesjes:
1. Marineer de volgende groenten en fruit met 2 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) en 2 eetlepels olie: rode uien (in brede plakjes), 1 mango (blokjes), paprika (in vierkante stukjes) en courgette (in plakjes). Let op: cherrytomaten niet marineren!
2. Kipfilet (in blokjes gesneden) en garnalen met de rest van de Kip Masala Trafasie (marinade) 30 minuten marineren.
Tip: Het vlees kan ook een nacht tevoren worden gemarineerd.
3. Rijg de groenten, fruit, kipfilet en garnalen om en om aan de pennen; bestrijk de bodem van de grillpan met 1 eetlepel olie.
4. Rooster ze circa 10 minuten in de grillpan of op de barbecue; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.
Mango Masala Saus:
Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de knoflook lichtbruin; pureer 1 mango en voeg die hieraan toe de honing, 1 eetlepel rum en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie saus.

Serveertip: Serveren met witte rijst, stokbrood, aardappels of met roti; schenk de Mango Masala Saus over het vlees. Strooi eventueel selderij (gehakt) over het gerecht. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Sandhia's cocktails, shakes, punch.

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Serveer eens met Sandhia's Satésaus Trafasie; ook heerlijk met Sweet Chili Saus Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sarissa 18 mei 2018 20:04
5/5
Overzichtelijk, luxe en voor mij als leek erg makkelijk te begrijpen.
Claudia 12 augustus 2020 08:33
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Jenny 12 augustus 2020 08:11
5/5
De beste vleesbroodjes echt super van jullie
Sin 11 augustus 2020 09:00
5/5
Goed en duidelijk geschreven kookboek met kloppende recepten.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Rin 7 augustus 2020 08:14
5/5
Dit noem je nou een verbetering. Jullie denken mee, en leuk om te zien dat feedback van fans is meegenomen.
Supersnarf 6 augustus 2020 14:25
5/5
schitterend was al mooi,maar nu TOP
Tineke 6 augustus 2020 10:03
5/5
5 sterren.
Jolanda 5 augustus 2020 18:29
5/5
Super Gaaf geworden! Vooral doorgaan! Bedankt

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)

Spiesjes:
1. Marineer de volgende groenten en fruit met 2 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) en 2 eetlepels olie: rode uien (in brede plakjes), 1 mango (blokjes), paprika (in vierkante stukjes) en courgette (in plakjes). Let op: cherrytomaten niet marineren!
2. Kipfilet (in blokjes gesneden) en garnalen met de rest van de Kip Masala Trafasie (marinade) 30 minuten marineren.
Tip: Het vlees kan ook een nacht tevoren worden gemarineerd.
3. Rijg de groenten, fruit, kipfilet en garnalen om en om aan de pennen; bestrijk de bodem van de grillpan met 1 eetlepel olie.
4. Rooster ze circa 10 minuten in de grillpan of op de barbecue; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.
Mango Masala Saus:
Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de knoflook lichtbruin; pureer 1 mango en voeg die hieraan toe de honing, 1 eetlepel rum en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie saus.

Ingrediënten
- - 2 eetlepels boter - 500 gram kipfilet - 1 rode paprika - 4 rode uien - pennen (barbecue) - zonnebloemolie - 1 bak (250 gram) cherrytomaten - 10 stuks gamba's - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (marinade) - 1 kleine courgette - Voor Mango Masala Saus: 1 mango, 2-3 eetlepels honing, 1 teentje knoflook, rum. - 1 mango