Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)

Home Recepten
Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en ...
Afbeelding van Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)
Afbeelding van Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Spiesjes:
1. Marineer de volgende groenten en fruit met 2 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) en 2 eetlepels olie: rode uien (in brede plakjes), 1 mango (blokjes), paprika (in vierkante stukjes) en courgette (in plakjes). Let op: cherrytomaten niet marineren!
2. Kipfilet (in blokjes gesneden) en garnalen met de rest van de Kip Masala Trafasie (marinade) 30 minuten marineren.
3. Rijg de groenten, fruit, kipfilet en garnalen om en om aan de pennen; bestrijk de bodem van de grillpan met 1 eetlepel olie.
4. Rooster ze circa 10 minuten in de grillpan of op de barbecue; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.
Mango Masala Saus:
Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de knoflook lichtbruin; pureer 1 mango en voeg die hieraan toe de honing, 1 eetlepel rum en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie saus.

Tip: Het vlees kan ook een nacht tevoren worden gemarineerd.

Serveertip: Serveren met witte rijst, stokbrood, aardappels of met roti; schenk de Mango Masala Saus over het vlees. Strooi eventueel selderij (gehakt) over het gerecht. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met de volgende woksauzen: 1. Roti Dési Masala 2. Roti Redie Masala 3. Roti Madam Jeanette 4. Chicken Masala Trafasie 5. Roti Masala Trafasie (woksaus). Serveer eens met Sandhia's Satésaus Trafasie; ook heerlijk met Sweet Chili Saus Trafasie.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sarissa 18 mei 2018 20:04
5/5
Overzichtelijk, luxe en voor mij als leek erg makkelijk te begrijpen.
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Spiesjes (luxe spiesjes met kip, garnalen en groenten)

Spiesjes:
1. Marineer de volgende groenten en fruit met 2 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) en 2 eetlepels olie: rode uien (in brede plakjes), 1 mango (blokjes), paprika (in vierkante stukjes) en courgette (in plakjes). Let op: cherrytomaten niet marineren!
2. Kipfilet (in blokjes gesneden) en garnalen met de rest van de Kip Masala Trafasie (marinade) 30 minuten marineren.
3. Rijg de groenten, fruit, kipfilet en garnalen om en om aan de pennen; bestrijk de bodem van de grillpan met 1 eetlepel olie.
4. Rooster ze circa 10 minuten in de grillpan of op de barbecue; bestrijk ze tijdens het roosteren regelmatig met olie of boter.
Mango Masala Saus:
Verhit 2 eetlepels olie en fruit daarin de knoflook lichtbruin; pureer 1 mango en voeg die hieraan toe de honing, 1 eetlepel rum en de overgebleven marinade na het marineren, hieraan toevoegen. Het geheel 5 minuten opkoken tot een mooie saus.

Ingrediënten
- 2 eetlepels boter - 500 gram kipfilet - 1 rode paprika - 4 rode uien - pennen (barbecue) - zonnebloemolie - 1 bak (250 gram) cherrytomaten - 10 stuks gamba's - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (marinade) - 1 kleine courgette - Voor Mango Masala Saus: 1 mango, 2-3 eetlepels honing, 1 teentje knoflook, rum. - 1 mango