Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Home Recepten
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal ...
Afbeelding van Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)
Afbeelding van Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Serveertip: Serveer de stamppot met de worst en de eieren (in partjes); schenk de saus over de stamppot. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met braadworst en de groenten met broccoli en maïs.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Ingrediënten
- A. Voor Caribbische worst: 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 2 eetlepels boter, 4 eieren, 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - B. Voor Stamppot: 1.2 kg vastkokende aardappelen, 300 gram kousenband, zonnebloemolie, 1 rode- en 1 gele paprika, 1 tl pimentpoeder