Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Home Recepten
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal ...
Afbeelding van Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Serveertip: Serveer de stamppot met de worst en de eieren (in partjes); schenk de saus over de stamppot. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met braadworst en de groenten met broccoli en maïs.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lenny 21 juni 2021 08:45
5/5
Vroege ochtend recensie: KOOKBOEK IS GEWELDIG!!!!!!!!!!!!!!! Wanneer komt deel 6, en ohja wanneer komt deel 7, 8 en 9? Dan agendeer ik het alvast in me agenda voor de komende 10 jaar hahahah ahah
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Devina 20 juni 2021 09:10
5/5
Sandwich cake was om te smullennnnnnnnn 😚
Allanah 18 juni 2021 11:04
5/5
Poolse roots maar wat is dit lekker! Kan alle kanten op met jullie recepten ook in mijn eigen keuken van vroeger :)
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Hugo ka 16 juni 2021 09:01
5/5
Laten we met ze alle dit merk steunen echt super producten.
Nenne 15 juni 2021 10:18
5/5
Met onze Afrikaanse roots is jullie kookboek leuk! Grappig om te zien hoe al die culturen en recepten tot 1 keuken zijn gekomen en je met jullie recepten en prodcten er weer zelf een sausje aan kan geven met je eigen stijl. ...
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Neelis 14 juni 2021 10:31
5/5
Kookboek dit weeend geprobeerd mensen! Heerlijke marinade- en vlees recepten voor onze BBQ!
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Rody 11 juni 2021 08:55
5/5
5 sterren voor jullie mooie kookboek
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Marcell 10 juni 2021 08:31
5/5
top producten met top recepten elke week weer.
Maria 9 juni 2021 09:17
5/5
Gemaakt voor echte liefhebbers dit boek!
Marjolein 8 juni 2021 17:27
5/5
Vandaag keksie trafasie gemaakt, man wat smullen! Heerlijk! Ga de andere mixen ook proberen!
Faysal 8 juni 2021 10:26
5/5
Recepten waar we echt wat aan hebben. Kunnen jullie eens iets met couscous maken?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Ingrediënten
- A. Voor Caribbische worst: 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 2 eetlepels boter, 4 eieren, 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - B. Voor Stamppot: 1.2 kg vastkokende aardappelen, 300 gram kousenband, zonnebloemolie, 1 rode- en 1 gele paprika, 1 tl pimentpoeder