Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Home Recepten
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal ...
Afbeelding van Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Serveertip: Serveer de stamppot met de worst en de eieren (in partjes); schenk de saus over de stamppot. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met braadworst en de groenten met broccoli en maïs.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 00:00
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 00:00
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 00:00
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Dianel 30 november 2021 20:09
5/5
Fantastisch lekker gerecht. ❤️
Andy 30 november 2021 18:38
5/5
Alleen om die geweldige naam moesten we de Roti Chicken Popcorn proberen maar nondeju wat was dit mega verrukkelijk! 🙄😎
Ring & fam. 30 november 2021 08:04
5/5
Heerlijk joh al die nieuwe recepten!!! Wanneer het nieuwe kookboek? Super tevreden trouwens met jullie kerstmenu we gaan flink wat hiervan gebruik 😋❤️😘
Carl 29 november 2021 08:15
5/5
De snelle eenpanswok met kip en snijbonen is echt een aanrader als je snel super vers en gezond iets wilt eten 💪
Neeltje 29 november 2021 01:00
5/5
Nou een leuk verhaal: We zijn 70 en 75 jaar, en hebben voor ons vriendenclubje met mede leeftijdsgenoten voor het eerst jullie nasi, baka bana, bami en vleesbroodjes gemaakt. Iedereen was la aiend enthousiast!! Een hoop nieuwe klanten erbij ...
MissB 28 november 2021 15:18
5/5
Het was super lekker!!!
Anneloes 28 november 2021 09:34
5/5
Altijd vrolijk als we Faja Lobi gaan eten ❤️ We hebben dit weekend de Woksaus Trafasie in huis gehaald, snel proberen
Wen 26 november 2021 08:27
5/5
Wat is het vispastei recept toch een knaller zeg! Super sappig en zo smaakvol 🤗 Al 25 jaar groot gebruiker van jullie recepten en producten ga zo door! ❤️
Astrid 26 november 2021 01:00
5/5
Super fijne kookbijbel.
Felice 25 november 2021 07:37
5/5
Hmm weer een nieuw recept, vanavond direct uitproberen roti met oosterse kip 😋
Lies 24 november 2021 12:55
5/5
Ananas eksi koekoe inmiddels onze favoriet, wat een topper zeg. Maken het tegenwoordig iedere 2 weken.
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Anoniem 24 november 2021 01:00
5/5
De moeite waard om een recensie te plaatsen: Gewoon een dik kookboek met top recepten.
Timothy 23 november 2021 07:57
5/5
Turks broodje met javaanse sate was echt een klapper. Staat nu standaard op het menu 2 x per maand😋
Claudje 22 november 2021 08:34
5/5
Het recept: Roti met Ketjap Egg Potato. Eieren in Masala wat een smaakvolle gewaarwording, ongekend! 🏆🎁
William 22 november 2021 01:00
5/5
Tevreden met alle recepten, het werkt allemaal en het staat duidelijk beschreven
Awan 19 november 2021 08:08
5/5
Chicken Paramaribo het beste product van jullie!
Ferida 19 november 2021 01:00
5/5
Wanneer deel 6??? Heb delen 2 en 4,5 nu.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Ingrediënten
- A. Voor Caribbische worst: 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 2 eetlepels boter, 4 eieren, 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - B. Voor Stamppot: 1.2 kg vastkokende aardappelen, 300 gram kousenband, zonnebloemolie, 1 rode- en 1 gele paprika, 1 tl pimentpoeder
Ga naar mijn laatste sessie