Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Home Recepten
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal ...
Afbeelding van Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Serveertip: Serveer de stamppot met de worst en de eieren (in partjes); schenk de saus over de stamppot. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met braadworst en de groenten met broccoli en maïs.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Melissa 4 mei 2022 08:12
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 00:00
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 00:00
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 00:00
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Angelina 22 maart 2022 08:18
5/5
Nasi Trafasie met kasripo kip en Surinaamse Bami met gegrilde zalm en verse groenten onze favorieten 😋 In de zomer doen we de kasripo kip en gegrilde zalm op de boretti houtskool wat een smaaksensatie. Tijdens het grillen is het ook lekker jullie tonight trafasie over de zalm heen te doen! ...
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Roberto 18 mei 2022 00:00
5/5
Wacht wel rustig hoor! Deel 5 moest ik ook even wachten, geen enkel probleem was het wachten waard :)
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
LC 16 mei 2022 00:00
5/5
Het zijn altijd al zulke dikke kookboeken geweest van Sandhia's Recepten. Net zoals je vaak van bent van een auteur en alles koopt van diegene, hebben wij dat met Jay & Sandhia en h un kookboeken, deel 6 hebben we daarom ook gereserveerd en neem jullie tijd met opsturen hoor. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribbean Stamppot (stampot met kousenband en speciaal gegrilde worst)

1. Voorbereiding:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in water met zout in 20 minuten gaar.
Snijd de kousenband in stukjes, de paprika in reepjes en kook ze in 5 minuten beetgaar.
Kook de eieren.
Roast Red Pork Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.

2. Stamppot:

Giet de aardappelen af, stamp het fijn met de pureestamper; schep de kousenband en de paprika erdoor. Breng op smaak met pimentpoeder en zout en warm het geheel 3 minuten door.

3. Caribbische gegrilde worst:

Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel 3 eetlepels Roast Red Pork (marinade) en enkele klontjes boter erover. Grill het 10-15minuten in de oven op 200 graden; de laatste 5 minuten de overblijvende Roast Red Pork (marinade) over de worst verdelen.
Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.

Ingrediënten
- A. Voor Caribbische worst: 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide woksaus-marinade), 2 eetlepels boter, 4 eieren, 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - B. Voor Stamppot: 1.2 kg vastkokende aardappelen, 300 gram kousenband, zonnebloemolie, 1 rode- en 1 gele paprika, 1 tl pimentpoeder
Ga naar mijn laatste sessie