Caribische geroosterde kippenbouten

Home Recepten
Caribische geroosterde kippenbouten
Afbeelding van Caribische geroosterde kippenbouten
Afbeelding van Caribische geroosterde kippenbouten

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Meng rum, piment (fijn gestampt) en mandarijn met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Verdeel de gemarineerde kippenbouten over een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in 25-30 minuten gaar.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Losie Foroe en Kookvideo's

Serveertip: Serveer met Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees.  

Variatietip: Varieer de kippenbouten met ribkarbonade, lamskoteletten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
N 3 december 2020 15:13
5/5
Zeker weten een 5+ verdiend.
Nadja 1 december 2020 12:31
5/5
We hebben er doorhene gebladerd en wauw helemaal top
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Nelleke 30 november 2020 08:21
5/5
Jullie producten voor het eerste geproefd bij een kennisengroep van ons, sindsdien kunnen we er niet meer zonder!
Geen 30 november 2020 07:23
5/5
Nieuwe bakmix producten en recepten echt uistekend!!
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Caribische geroosterde kippenbouten
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.  
  • STAP 2: Meng rum, piment (fijn gestampt) en mandarijn met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Verdeel de gemarineerde kippenbouten over een ovenschaal, schenk de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in 25-30 minuten gaar.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 el rum (bruine) - 1 tl piment heel of 1½ tl pimentpoeder - 1 mandarijn - 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 4 kippenbouten