Char Siu Trafasie met Krieltjes (speciaal vleesgerecht met aardappel)

Home Recepten
Char Siu Trafasie met Krieltjes (speciaal vleesgerecht ...
Afbeelding van Char Siu Trafasie met Krieltjes (speciaal vleesgerecht met aardappel)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Gember en de vijfkruidenpoeder aan 1 pot (360ml) Moksie Metie Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; drumsticks hierin 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
2. Broccoli (in roosjes) en wortel (in lange plakjes) in ruim water 4 minuten koken, afgieten en afspoelen met koud water. Twee eetlepels olie verhitten, broccoli, wortel en 1 theelepel zout hieraan toevoegen en 3 minuten op matig vuur roerbakken.
3. Leg het vlees aan één zijde van de bakplaat met de helft van de marinade en en voeg de andere helft van de marinade halverwege hieraan toe; leg de krieltjes aan de andere zijde van de bakplaat.
Rooster het vlees met de krieltjes 15 minuten in de hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar.

Serveertip: Verdeel het vlees, de krieltjes en de wortel op 4 borden; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de drumsticks met varkenslappen en de broccoli met peultjes. Gebruik eens gekookte aardappels of aardappelpuree in plaats van krieltjes. Bestrooi de krieltjes met 1 theelepel vijfkruidenpoeder vóór het roosteren.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Andri 23 september 2021 09:05
5/5
Kookboek heeft veel recepten die onze moeder vroeger maakte, leuke herinneringen!
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Annis 15 september 2021 07:56
5/5
Lekke rmakkelijk te maken allemaal!
Anastecia 14 september 2021 08:53
5/5
Een kookwalhala voor iedereen die van tropisch eten houd!
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Kev 9 september 2021 09:17
5/5
Begint al bij en heerlijke kaft totdat je erdoorheen bladert, heerlijk!
Peter 8 september 2021 08:49
5/5
Vanaf nu geen anders meer!
Mary-jane 7 september 2021 09:36
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
winnie 7 september 2021 07:42
5/5
Kunnen jullie niet iedere dag recepten publiceren? Heerlijk mang lobi voor jullie❤️
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Anu 6 september 2021 08:42
5/5
Alle pagina's dit weekend eens doorgebladerd van dit kookboek, mooi hoor. Leuk ook om te zien dat veel recepten echt lijken zoals ik het zelf heb geleerd vroeger (ooit) van oma en moede rs. Geeft me een fijn gevoel dat ik iets gevonden heb wat echt lijkt om wat we vroeger aten ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Char Siu Trafasie met Krieltjes (speciaal vleesgerecht met aardappel)

1. Gember en de vijfkruidenpoeder aan 1 pot (360ml) Moksie Metie Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; drumsticks hierin 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren in de koelkast.
2. Broccoli (in roosjes) en wortel (in lange plakjes) in ruim water 4 minuten koken, afgieten en afspoelen met koud water. Twee eetlepels olie verhitten, broccoli, wortel en 1 theelepel zout hieraan toevoegen en 3 minuten op matig vuur roerbakken.
3. Leg het vlees aan één zijde van de bakplaat met de helft van de marinade en en voeg de andere helft van de marinade halverwege hieraan toe; leg de krieltjes aan de andere zijde van de bakplaat.
Rooster het vlees met de krieltjes 15 minuten in de hetelucht- of in de elektrische oven op 200 graden gaar.

Ingrediënten
- 1 theelepel Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) - zonnebloemolie - boter - 1 theelepel vers geraspte gember of 1/2 theelepel gemberpoeder - 750 gram krieltjes - 400 broccoli - 1 kleine winterwortel - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide woksaus-marinade) - 8 drumsticks (kleine)
Ga naar mijn laatste sessie