Chicken Curry met garlic naan

Home Recepten
Chicken Curry met garlic naan
Afbeelding van Chicken Curry met garlic naan

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Sperziebonen (in stukjes gesneden) 4 minuten in ruim kokend water gaarkoken en afgieten.
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti of Roti Kip Masala, kippenbouillon poeder, Madam Jeanette peper en krieltjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 20 minuten met deksel op pan op matig vuur laten sudderen; af en toe omscheppen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten sperziebonen en tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen en enkele minuten laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Surinaamse Roti Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Naan (garlic & coriander); voor een pittiger smaak, gebruikt Roti Sambal Trafasie. Geef er een lekkere en gezonde salade bij. 

Variatietip: Varieer de Naan met Sandhia's Roti en sperziebonen met snijbonen, haricots verts of peultjes. Voeg in stap 4 twee eetlepels kokosmelk toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Reinout 8 maart 2021 08:24
5/5
Eerste recepten zijn geprobeerd didt weekend en helemaal gelukt. Fijn, soms is dit anders met kookboeken!
Aaldert 8 maart 2021 07:49
5/5
Wat een top website blijf maar scrollen door recepten een hele nieuwe wereld.
Dink 7 maart 2021 18:23
5/5
Verrassend lekkere recepten in jullie kookboek!
Roos 7 maart 2021 17:12
5/5
Zalm is masala yumyum
Djezlyn 5 maart 2021 18:16
5/5
De recepten staan mooi per hoofdstukken aangegeven, handig voor een leek. Inmiddels een echte kok geworden met jullie fijne recepten!
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Alleke 2 maart 2021 11:27
5/5
5 stars verdiend
Carlos 1 maart 2021 10:56
5/5
Echt serieus een super goed kookboek, deze recensies hieronder hebben mij overtuigd het kookboek te kopen, en deze positieve recensies kan ik bevestigen.
Emma 1 maart 2021 10:15
5/5
Broodje Gehaktbal Trafasie: Krijgt van de hele fam een dikke 10!
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Anika 26 februari 2021 14:56
5/5
5 sterren!
Dinkie 24 februari 2021 10:07
5/5
Echt zeker weten een fijn boek de recensies spreken (kook)boekdelen hahaha
Andy 24 februari 2021 09:05
5/5
Masala recepten zijn super.
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
VV 23 februari 2021 08:24
5/5
Wellington Vleesbroodje Trafasie: Recept 100% gelukt. Geweldite smaak
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Linda Over. 19 februari 2021 09:43
5/5
Ooit deel 1 gekregen, en nu alle delen t/m 5. Blijven heerlijke kookboeken!
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chicken Curry met garlic naan
  • STAP 1: Sperziebonen (in stukjes gesneden) 4 minuten in ruim kokend water gaarkoken en afgieten. 
  • STAP 2: Olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Kippendijenfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, gaarbakken.
  • STAP 4: Kruidenmix voor Roti of Roti Kip Masala, kippenbouillon poeder, Madam Jeanette peper en krieltjes toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Water erover schenken en het vlees 20 minuten met deksel op pan op matig vuur laten sudderen; af en toe omscheppen.
  • STAP 6: De laatste 5 minuten sperziebonen en tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen en enkele minuten laten sudderen. 
Ingrediënten
- 200 gr sperziebonen - 5 el zonnebloemolie - 1 grote ui - 4-5 teentjes knoflook - 700 gr kippendijenfilet - 1 el  Faja Lobi Kruidenmix voor Roti of Faja Lobi Roti Kip Masala  - 1 el kippenbouillon poeder - plakje Madam Jeanette peper - 200 gr krieltjes (voorgekookt) - 175 ml water - ½ tomaat - 2 pakjes (á 2 stuks) Naan (garlic & coriander) of Faja Lobi Sandhia's Roti - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie