Chicken Paramaribo Speciaal (speciale Sandhia's zoet zure kip)

Home Recepten
Chicken Paramaribo Speciaal (speciale Sandhia's zoet zu...
Afbeelding van Chicken Paramaribo Speciaal (speciale Sandhia's zoet zure kip)
Afbeelding van Chicken Paramaribo Speciaal (speciale Sandhia's zoet zure kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
Kook de broccoli (in roosjes) en paprika (langwerpig gesneden) 3 minuten in ruim water, giet ze af en spoel ze met koud water.

2. Chicken Paramaribo Speciaal:

5 eetlepels olie verhitten, kipfilet en sjalotjes (fijngesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 5 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de broccoli, paprika en 3 plakjes ananas (in stukjes) toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst; garneer met de rode ui (in ringen).  

Variatietip: De Chinese restaurants in Suriname variëren de ananas met 1 eetlepel plumsauce. Gebruik kippenbouten of Tilapia in plaats van kipfilet. Voor een vegetarisch gerecht, vervang het vlees met Quorn, tahoe of een andere vleesvervanger. Garneer eens met cashewnoten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Liza Yvonne Kramer 1 november 2018 14:54
5/5
Ik wil het 1 speciale kookboekje van Surinaamse eten bestellen .

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chicken Paramaribo Speciaal (speciale Sandhia's zoet zure kip)

1. Voorbereiding:

Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
Kook de broccoli (in roosjes) en paprika (langwerpig gesneden) 3 minuten in ruim water, giet ze af en spoel ze met koud water.

2. Chicken Paramaribo Speciaal:

5 eetlepels olie verhitten, kipfilet en sjalotjes (fijngesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is; Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 5 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de broccoli, paprika en 3 plakjes ananas (in stukjes) toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 400 gram Pandan rijst - zonnebloemolie - 3 sjalotjes, 1 rode paprika, 1 kleine (227 gr) blik ananas, 200 gram broccoli - 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - 1 rode ui