Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)

Home Recepten
Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ...
Afbeelding van Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)
Afbeelding van Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Wings (kippenvleugels):
Marineer de TV sticks 1 dag van tevoren met 2 eetlepels honing en Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus); leg ze op de ovenplaat en verdeel 3 eetlepels van de marinade erover, de rest van de marinade apart houden voor de Chutney Salsa.
Grill de TV sticks 15 minuten op 200 graden in de oven.
2. Chutney Dipsaus:
Maak van de overblijvende marinade een lekkere Ananas Chutney; voeg alle ingrediënten aan de overblijvende marinade toe en kook het geheel, onder af en toe roeren, in circa 3 minuten tot een mooie saus.

Serveertip: Serveren als borrelhapje of als hapje tussendoor. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Sandhia's cocktails, shakes, punch.

Variatietip: Varieer de ananas met 3 stuks abrikozen (in stukjes).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)

1. Wings (kippenvleugels):
Marineer de TV sticks 1 dag van tevoren met 2 eetlepels honing en Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus); leg ze op de ovenplaat en verdeel 3 eetlepels van de marinade erover, de rest van de marinade apart houden voor de Chutney Salsa.
Grill de TV sticks 15 minuten op 200 graden in de oven.
2. Chutney Dipsaus:
Maak van de overblijvende marinade een lekkere Ananas Chutney; voeg alle ingrediënten aan de overblijvende marinade toe en kook het geheel, onder af en toe roeren, in circa 3 minuten tot een mooie saus.

Ingrediënten
- A. Voor de Wings: 360ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus), 2 el honing, 1 kg Kip TV sticks (kippenvleugels) - B. Voor de Ananas Chutney Dipsaus: 1 kleine blik (137 gram) Ananas (stukjes), handvol gebakken uien, 1 tl honing, 2 el zonnebloemolie, 1 tl rum