Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)

Home Recepten
Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ...
Afbeelding van Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)
Afbeelding van Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Wings (kippenvleugels):
Marineer de TV sticks 1 dag van tevoren met 2 eetlepels honing en Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus); leg ze op de ovenplaat en verdeel 3 eetlepels van de marinade erover, de rest van de marinade apart houden voor de Chutney Salsa.
Grill de TV sticks 15 minuten op 200 graden in de oven.
2. Chutney Dipsaus:
Maak van de overblijvende marinade een lekkere Ananas Chutney; voeg alle ingrediënten aan de overblijvende marinade toe en kook het geheel, onder af en toe roeren, in circa 3 minuten tot een mooie saus.

Serveertip: Serveren als borrelhapje of als hapje tussendoor. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink) of Sandhia's cocktails, shakes, punch.

Variatietip: Varieer de ananas met 3 stuks abrikozen (in stukjes).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Ursula 27 januari 2021 15:54
5/5
Heerlijke saucijzenbroodjes
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Uutje 27 januari 2021 09:04
5/5
Masala recepten zijn echt super!
Kristy 26 januari 2021 13:47
5/5
Graag meer drumstick recepten!
Anvangils 26 januari 2021 11:57
5/5
Goed.
Yvette 26 januari 2021 10:23
5/5
Nou werkelijk een wonderlijk kookboek met super recepten en veel nieuws voor ons. 5 sterren dus!
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
James 24 januari 2021 11:08
5/5
5 dikke sterren verdiend
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chicken Wings Paramaribo (zoet-zure kippenvleugels met ananas chutney)

1. Wings (kippenvleugels):
Marineer de TV sticks 1 dag van tevoren met 2 eetlepels honing en Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus); leg ze op de ovenplaat en verdeel 3 eetlepels van de marinade erover, de rest van de marinade apart houden voor de Chutney Salsa.
Grill de TV sticks 15 minuten op 200 graden in de oven.
2. Chutney Dipsaus:
Maak van de overblijvende marinade een lekkere Ananas Chutney; voeg alle ingrediënten aan de overblijvende marinade toe en kook het geheel, onder af en toe roeren, in circa 3 minuten tot een mooie saus.

Ingrediënten
- A. Voor de Wings: 360ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus), 2 el honing, 1 kg Kip TV sticks (kippenvleugels) - B. Voor de Ananas Chutney Dipsaus: 1 kleine blik (137 gram) Ananas (stukjes), handvol gebakken uien, 1 tl honing, 2 el zonnebloemolie, 1 tl rum