Chinese garlic chicken met broccoli

Home Recepten
Chinese garlic chicken met broccoli
Afbeelding van Chinese garlic chicken met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's gerechten met Nasi Trafasie en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de kipfilet met kippendijenfilet. Voeg samen met de ui en knoflook een plakje Madam Jeanette peper toe voor een nog lekkerder smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Nanny 23 maart 2021 09:49
5/5
Jullie blijven me al jaren verassen, wat een diversiteit aan recepten. Roti Chicken Wrap gaan we vandaag maken! Benieuwd naar het nieuwe recept van deze week :) Bedankt
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese garlic chicken met broccoli

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.  
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 1½ kopje (225 ml) water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 dunne plakjes verse gember - 400 gram broccoli - zonnebloemolie - 3 sjalotten - 4 teentjes knoflook - 500 gr kipfilet - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix voor de bereiding van 70 verschillende gerechten) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie voor de bereiding van 120 verschillende gerechten) - 2 tl bruine suiker - 3 tl pure sesamolie (toko)