Chinese garlic chicken met broccoli

Home Recepten
Chinese garlic chicken met broccoli
Afbeelding van Chinese garlic chicken met broccoli
Afbeelding van Chinese garlic chicken met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's gerechten met Nasi Trafasie en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de kipfilet met kippendijenfilet. Voeg samen met de ui en knoflook een plakje Madam Jeanette peper toe voor een nog lekkerder smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese garlic chicken met broccoli

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.  
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 1½ kopje (225 ml) water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 dunne plakjes verse gember - 400 gram broccoli - zonnebloemolie - 3 sjalotten - 4 teentjes knoflook - 500 gr kipfilet - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix voor de bereiding van 70 verschillende gerechten) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie voor de bereiding van 120 verschillende gerechten) - 2 tl bruine suiker - 3 tl pure sesamolie (toko)