Chinese garlic chicken met broccoli

Home Recepten
Chinese garlic chicken met broccoli
Afbeelding van Chinese garlic chicken met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's gerechten met Nasi Trafasie en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de kipfilet met kippendijenfilet. Voeg samen met de ui en knoflook een plakje Madam Jeanette peper toe voor een nog lekkerder smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Winonah 4 oktober 2021 08:29
5/5
Chicken Paramaribo weer geproefd, wat een topper zoals vroeger mensen fijn dat deze saus weer terug is.
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
20 augustus 2021 08:33
5/5
Mmmmmm dit weekend staat het nieuwe recept ketjap chicken roti wrapppppp op het menutjeeeeeeeeeeeee. 😍 Al 10 jaar lang eten we minimaal 5 x per maand faja faja trafasie 🌴🌴🌴
Tineke 30 juli 2021 00:00
5/5
Gaan dit weekend de chicken javaan maken. Al zeker 30 recepten nu met succes gemaakt!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Torno 11 juni 2021 08:27
5/5
Of we nou italiaans aziatisch of spaans eten, surinaams met faja lobi blijft voor ons de absolute lekkerste keuken. Gisteren hebben we de Roti Shoarme Grilled Chicken gegeten en dit was weer een top receppie ...
Willem p 5 mei 2021 08:20
5/5
Chicken burger gemaakt was verrukkelijk
Zaterdag 12 april 2021 00:00
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Nanny 23 maart 2021 09:49
5/5
Jullie blijven me al jaren verassen, wat een diversiteit aan recepten. Roti Chicken Wrap gaan we vandaag maken! Benieuwd naar het nieuwe recept van deze week :) Bedankt
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Sin 26 februari 2021 13:52
5/5
Chicken Curry's van Faja Lobi zijn de allerbeste!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 00:00
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 00:00
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Alida 26 oktober 2021 07:37
5/5
Heerlijke roti nuggets recept gemaakt gisteren! 😍❤️
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Walido 24 oktober 2021 10:55
5/5
Jullie loempia's zijn de beste! We gaan ze nu bij onze marktkraam zelf verkopen, mensen komen van ver voor deze goudstaven 😁😍
Adjan 22 oktober 2021 10:45
5/5
Jullie hebben zulke uitgebreide maar ook zulke simpele leuke recepten. Erg leuke website!
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese garlic chicken met broccoli

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.  
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 1½ kopje (225 ml) water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 dunne plakjes verse gember - 400 gram broccoli - zonnebloemolie - 3 sjalotten - 4 teentjes knoflook - 500 gr kipfilet - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix voor de bereiding van 70 verschillende gerechten) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie voor de bereiding van 120 verschillende gerechten) - 2 tl bruine suiker - 3 tl pure sesamolie (toko)
Ga naar mijn laatste sessie