Chinese garlic chicken met broccoli

Home Recepten
Chinese garlic chicken met broccoli
Afbeelding van Chinese garlic chicken met broccoli
Afbeelding van Chinese garlic chicken met broccoli

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

TIP: Probeer ook de volgende populaire gerechten: Sandhia's gerechten met Nasi Trafasie en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de kipfilet met kippendijenfilet. Voeg samen met de ui en knoflook een plakje Madam Jeanette peper toe voor een nog lekkerder smaak.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!
Cynthia 29 december 2020 11:05
5/5
Netjes ontvangen goed ingepakt en wel echt een cadeau met meerwaarde.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese garlic chicken met broccoli

Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Broccoli (in roosjes) in ruim kokend water toevoegen, 4 minuten beetgaar koken en afgieten.  
5 eetlepels olie verhitten, sjalotten (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) hierin lichtbruin fruiten; kip toevoegen en gaarbakken. Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, gember, Trassie Trafasie en bruine suiker hieraan toevoegen en omscheppen. Hierna broccoli en het (met maïzena bereid) water toevoegen, omscheppen en 5 minuten met deksel op de pan smoren. De laatste minuut sesamolie toevoegen.

Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 1½ kopje (225 ml) water - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 dunne plakjes verse gember - 400 gram broccoli - zonnebloemolie - 3 sjalotten - 4 teentjes knoflook - 500 gr kipfilet - 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix voor de bereiding van 70 verschillende gerechten) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie voor de bereiding van 120 verschillende gerechten) - 2 tl bruine suiker - 3 tl pure sesamolie (toko)