Chinese Hoi Sin Kip (speciale Sandhia's-Chinese kip)

Home Recepten
Chinese Hoi Sin Kip (speciale Sandhia's-Chinese kip)
Afbeelding van Chinese Hoi Sin Kip (speciale Sandhia's-Chinese kip)
Afbeelding van Chinese Hoi Sin Kip (speciale Sandhia's-Chinese kip)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • Stap 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Olie verhitten, uien (gesnipperd) hierin licht fruiten kip, daarna het vlees hieraan toevoegen en gaarbakken.
  • Stap 3: Snesie Foroe Trafasie (roerbakmix) en hoi sin sauce toevoegen, het geheel goed omscheppen
  • Stap 4: vervolgens 1 kop (150ml) water toevoegen, omscheppen en het vlees 15 minuten met gesloten deksel laten sudderen.
  • Stap 5: De laatste 5 minuten taugé en bosui (schuin gesneden) toevoegen en omscheppen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; garneer met sla, spinazie of groenten van eigen voorkeur.

Variatietip: Voeg paprika, kousemband, wortel en broccoli tijdens het roerbakken toe. Varieer de kip met rundvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Liza Yvonne Kramer 1 november 2018 14:54
5/5
Ik wil het 1 speciale kookboekje van Surinaamse eten bestellen .

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese Hoi Sin Kip (speciale Sandhia's-Chinese kip)
  • Stap 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • Stap 2: Olie verhitten, uien (gesnipperd) hierin licht fruiten kip, daarna het vlees hieraan toevoegen en gaarbakken.
  • Stap 3: Snesie Foroe Trafasie (roerbakmix) en hoi sin sauce toevoegen, het geheel goed omscheppen
  • Stap 4: vervolgens 1 kop (150ml) water toevoegen, omscheppen en het vlees 15 minuten met gesloten deksel laten sudderen.
  • Stap 5: De laatste 5 minuten taugé en bosui (schuin gesneden) toevoegen en omscheppen.
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet - 5 el zonnebloemolie - 3 el Faja Lobi Snesie Foroe Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 100 gram taugé - 4 bosuien - 3 el Hoi Sin Saus (toko) - 2 uien - Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)