Chinese mie met seafood en geroosterde kip

Home Recepten
Chinese mie met seafood en geroosterde kip
Afbeelding van Chinese mie met seafood en geroosterde kip

Bereidingswijze

  • STAP 1: Marineer de kippenbouten 2-3 uur of een nacht van tevoren met 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal en gril ze 20-25 minuten op 200 graden in de oven.
  • STAP 3: Bak de garnalen 1 minuut in 2 eetlepels olie en schep ze af.
  • STAP 4: Chinese eiermie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Bosui (gesneden) en julienne wortel toevoegen, roerbak ze enkele minuten.
  • STAP 7: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: Chinese eiermie, taugé en garnalen toevoegen, het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Tjauw Min en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de Chinese Mie met de geroosterde kip en seafood; garneer met Surinaams Zuurgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de garnalen met seafood van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
ron theunissen 26 oktober 2019 00:00
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Mari van Zandvoort 19 juli 2018 00:00
5/5
Prachtig boek boordevol overheerlijk recepten!!! Jammie jammie!
Spaghetti 17 maart 2022 07:58
5/5
Spaghetti met geroosterde kip de best!! 😊
Ilaiah 6 februari 2022 09:23
5/5
Gisteren lekkere nasi met kasripo kip gegeven, vandaag spaghetti met geroosterde kip, wat een feest.
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Trisja 19 juni 2022 09:13
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami weer een super recept. Konden jullie maar iedere dag een nieuw recept publiceren
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Silke 16 juni 2022 08:19
5/5
Snelle eenpanswok met kip en snijbonen zo om te smullen. Voor de afwisseling doen we ook weleens bijv. panga filet in roti kip masala faja lobi met snijbonen en tomaatjes oef oef oef 😋
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu
Bruintje 3 juni 2022 08:36
5/5
Bruintje houd van bruine bonen mangggg me bijnaam is niet voor niets. Lekker met flinke stukken kip in die faja lobi's oeleh
Nadjella 30 mei 2022 07:47
5/5
Surinaamse Bami met ovenkip is zo leuk: met jullie vleesrecepten kan je wel 1 week lang hetzelfde recept maken, maar telkens met een andere twist. Zo super fijn jullie producten 😎
Kwebb 29 mei 2022 09:04
5/5
Nasi Kip blijft voor mij de all-time favourite. Ik eet denk ik wel 5 dagen in de week Nasi, en telkens weer met iets anders van jullie, nooit saai, altijd restaurantwaardig. 😋
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Divine 2 mei 2022 08:34
5/5
Sinds de Roti Curry Trafasie bij mijn ah xl te koop is, eten we standaard al zeker 3 maanden 1 x per week Snelle Roti Kip Curry maar dan telkens iets anders, kunnen er geen genoeg van krijge n 😸
Tinsja 11 april 2022 08:00
5/5
De ketjap met masala in kip mawwww zo malsie! 😋😋😋😋😋😋😋😋😋
Nila 11 april 2022 07:57
5/5
Graag nog meer snelle eenpanswokkies! Kip met snijbonen of masala met spitskool zijn onze favo's voor al een lange tijd, 1 van de 2 eten we standaard op maandag met onze kids altijd smullen!
Arie 10 april 2022 09:10
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip beste wat er is 😊😋😎
Yoni 31 maart 2022 07:38
5/5
Turkse Dürüm met kip masala: was een tip van een vriendin maar wat een klapper van een recept!
Ton 30 maart 2022 08:12
5/5
Turkse Dürüm met kip masala gaan we in onze zaak verkopen, een echte klapper en iedereen vraagt zich af wat het recept is haha 🤣
Yelly 28 maart 2022 07:48
5/5
Roti vega kip is echt een aanvulling op ons vegetarisch menu, nooit geweten dat jullie zoveel vegetarische recepten hebben. Vegetarisch eten heeft ons veel goeds gebracht, maar het menu kan snel eentonig worden. Met jullie recepten gaat een deur open voor ons 😊 ...
Ronnie tim 25 maart 2022 01:00
5/5
De javaanse kip met ketjap is zo om te smuller. Sindsdien koken we veel met jullie producten! Sandhia's Recepten Deel 6 hebben we besteld en kunnen hier niet op wachten.
Radha 24 maart 2022 07:37
5/5
kip en snijbonen onze favoriet, of in masala of in ketjap ❤️
Angelina 22 maart 2022 08:18
5/5
Nasi Trafasie met kasripo kip en Surinaamse Bami met gegrilde zalm en verse groenten onze favorieten 😋 In de zomer doen we de kasripo kip en gegrilde zalm op de boretti houtskool wat een smaaksensatie. Tijdens het grillen is het ook lekker jullie tonight trafasie over de zalm heen te doen! ...
Lindsey 19 maart 2022 18:54
5/5
Roti Ketjap Kip zoooo mals met die roti het smelt in je mond oh oh oh 😋
Rodisan 17 maart 2022 07:55
5/5
Maandag dinsdag en gisteren hebben we jullie drie nieuwste recepten Snelle Roti Kip Curry, Surinaamse ovenpastei en Roti Ketjap Kip (roti met licht gepaneerde kipfilet gebakken in ketjap-hon ing) gemaakt. Alle drie zo divers, zo gevarieerd en met een goede uitleg. Ga zo alsjeblieft door, ben echt blij met jullie recepten. P.s. Deel 6 uiteraard gereserveerd!! 😎 ...
Raisa 13 maart 2022 09:23
5/5
De favoriet hier in huis Javaanse kip met bami of nasi met lekkere groentes gewokt nomnomnom
Lana 10 maart 2022 07:54
5/5
Lekkere eenpanswokgerechten hebben jullie. De kip met snijbonen mijn favoriet. En jullie frietje met pinda sambal, super simpel super smaakvol en net wat anders. We doen er een zelf gemaakte schnitzel bij, en dan uitjes door jullie pinda sambal woowie krijg weer honger 😋😊 ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese mie met seafood en geroosterde kip
  • STAP 1: Marineer de kippenbouten 2-3 uur of een nacht van tevoren met 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal en gril ze 20-25  minuten op 200 graden in de oven.
  • STAP 3: Bak de garnalen 1 minuut in 2 eetlepels olie en schep ze af.
  • STAP 4: Chinese eiermie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Bosui (gesneden) en julienne wortel toevoegen, roerbak ze enkele minuten.
  • STAP 7: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: Chinese eiermie, taugé en garnalen toevoegen, het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi  Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - zonnebloemolie - 200 gr garnalen (grote) - 500 gr Soubry Chinese eiermie - 1 ui - 1 bosje bosui - 150 gr julienne wortel - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder   - 250 gr taugé
Ga naar mijn laatste sessie