Chinese mie met seafood en geroosterde kip

Home Recepten
Chinese mie met seafood en geroosterde kip
Afbeelding van Chinese mie met seafood en geroosterde kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Marineer de kippenbouten 2-3 uur of een nacht van tevoren met 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal en gril ze 20-25 minuten op 200 graden in de oven.
  • STAP 3: Bak de garnalen 1 minuut in 2 eetlepels olie en schep ze af.
  • STAP 4: Chinese eiermie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Bosui (gesneden) en julienne wortel toevoegen, roerbak ze enkele minuten.
  • STAP 7: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: Chinese eiermie, taugé en garnalen toevoegen, het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Tjauw Min en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de Chinese Mie met de geroosterde kip en seafood; garneer met Surinaams Zuurgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de garnalen met seafood van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Mari van Zandvoort 19 juli 2018 16:32
5/5
Prachtig boek boordevol overheerlijk recepten!!! Jammie jammie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Dinn 8 juli 2021 15:08
5/5
Jullie rollade kip recept is voortreffelijk. Echt bij geen enkel merk heb ik dat ieder recept/product altijd lukt en bevalt word zo vrolijk van jullie merk 😚
Hil 27 mei 2021 08:34
5/5
Man o man die broodje kip masala van jullie hou op man wat goed
Raoul 21 april 2021 08:26
5/5
Jullie kip recepten zijn formidabel krijg ze altijd sappig en mals
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Aylin 10 december 2020 09:52
5/5
Dürüm met kip masala was heel smaakvol.
Nienke 7 december 2020 13:45
5/5
Naan Kip Masala geprobeerd, zo easy peasy en zo smaakvol!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese mie met seafood en geroosterde kip
  • STAP 1: Marineer de kippenbouten 2-3 uur of een nacht van tevoren met 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal en gril ze 20-25  minuten op 200 graden in de oven.
  • STAP 3: Bak de garnalen 1 minuut in 2 eetlepels olie en schep ze af.
  • STAP 4: Chinese eiermie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Bosui (gesneden) en julienne wortel toevoegen, roerbak ze enkele minuten.
  • STAP 7: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: Chinese eiermie, taugé en garnalen toevoegen, het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi  Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - zonnebloemolie - 200 gr garnalen (grote) - 500 gr Soubry Chinese eiermie - 1 ui - 1 bosje bosui - 150 gr julienne wortel - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder   - 250 gr taugé