Chinese mie met seafood en geroosterde kip

Home Recepten
Chinese mie met seafood en geroosterde kip
Afbeelding van Chinese mie met seafood en geroosterde kip
Afbeelding van Chinese mie met seafood en geroosterde kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Marineer de kippenbouten 2-3 uur of een nacht van tevoren met 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal en gril ze 20-25 minuten op 200 graden in de oven.
  • STAP 3: Bak de garnalen 1 minuut in 2 eetlepels olie en schep ze af.
  • STAP 4: Chinese eiermie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Bosui (gesneden) en julienne wortel toevoegen, roerbak ze enkele minuten.
  • STAP 7: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: Chinese eiermie, taugé en garnalen toevoegen, het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Tjauw Min en Kookvideo's

Serveertip: Serveer de Chinese Mie met de geroosterde kip en seafood; garneer met Surinaams Zuurgoed, Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de garnalen met seafood van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
ron theunissen 26 oktober 2019 22:39
5/5
ik maak graag bara,s en surinaamse bamie en bamieballen en wou dit boek allang bestellen ik ben zelf kok maar nu kan ik mijn voorliefde voor het surinaamse gerechten nog meer verrijken en ge nieten van al deze lekkere gerechten ...
Mari van Zandvoort 19 juli 2018 16:32
5/5
Prachtig boek boordevol overheerlijk recepten!!! Jammie jammie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese mie met seafood en geroosterde kip
  • STAP 1: Marineer de kippenbouten 2-3 uur of een nacht van tevoren met 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade).
  • STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal en gril ze 20-25  minuten op 200 graden in de oven.
  • STAP 3: Bak de garnalen 1 minuut in 2 eetlepels olie en schep ze af.
  • STAP 4: Chinese eiermie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. 
  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 6: Bosui (gesneden) en julienne wortel toevoegen, roerbak ze enkele minuten.
  • STAP 7: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen en omscheppen.
  • STAP 8: Chinese eiermie, taugé en garnalen toevoegen, het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Ingrediënten
- 4 kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi  Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - zonnebloemolie - 200 gr garnalen (grote) - 500 gr Soubry Chinese eiermie - 1 ui - 1 bosje bosui - 150 gr julienne wortel - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - ½ tl pimentpoeder   - 250 gr taugé