Chinese nasi de luxe met geroosterde kip

Home Recepten
Chinese nasi de luxe met geroosterde kip

Bereidingswijze

  • STAP 1: De rijstwijn, knoflook (geperst), gember, honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan de kippenbouten toe, omscheppen en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 4: Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Rooster het vlees circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
  • STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing.

2. Chinese Nasi: Zie Recept Chinese Nasi

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Speciale Vlees Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer het vlees met de Chinese nasi; garneer met Zuurgoed Trafasie. Ook lekker met  gekookte gamba’s en Gebakken Banaan.

Variatietip: Varieer de kip met schouderkarbonade of vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Olivia 7 mei 2025
5/5
De meest lekkere bami en nasi komt van faja lobi. Een basis die je goed kan gebruiken voor je eigen versies, deze vind ik zo lekker: Nasi Goreng Tropical. Sinds jaren makkelijk te koop bij o nze appie. Vroeger kocht ik het bij de kleinste toko van nl volgens mij, dan praten we alweer over circa 30 jaar geleden. Op naar nogeens 30 jaar faja lobi ❤️😊 ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese nasi de luxe met geroosterde kip
  • STAP 1: De rijstwijn, knoflook (geperst), gember, honing en tomatenpuree in een grote kom met elkaar mengen.
  • STAP 2: Moksie Speciaal Trafasie hieraan toevoegen en goed mengen.
  • STAP 3: Voeg de marinade aan de kippenbouten toe, omscheppen en marineer 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 4:Leg het vlees in een ovenschaal en verdeel de overblijvende marinade erover.
  • STAP 5: Rooster het vlees circa 30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
  • STAP 6: Bestrijk het vlees na het roosteren met 2 eetlepels honing.

2. Chinese Nasi: Zie Recept Chinese Nasi

Ingrediënten
- 1. Geroosterde kip: - 2 el rijstwijn - 2 teentjes knoflook - 1 tl gember (gemalen) - 1 el honing - 1 el tomatenpuree - Maak een keuze uit 1 pot (360ml) van één van de volgende vers bereide marinades: - 1. Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie of  - 2. Faja Lobi Moksie Metie Trafasie - 4 kippenbouten (circa 1 kg) - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 2. Chinese Nasi: Zie Recept Chinese Nasi

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie