Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Home Recepten
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
Afbeelding van Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
Afbeelding van Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: KousenbandTrafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de garnalen met vis of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Lizzy 10 september 2020 14:27
5/5
Goede onvangst en op tijd. Top kookboek!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Niss 31 augustus 2020 15:55
5/5
De beste smaakmaker die ik ken! Fijn dat hij te koop is bij appie
Lindsey 25 augustus 2020 12:05
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
A 8 juni 2020 14:52
5/5
5 sterren??? 10! Bedankt voor de fijne receptjes op Facebook
Anoniem 3 juni 2020 08:56
5/5
Jullie producten zijn grandioos. Op de nieuwe etiket is de leesbaarheid eindelijk ook verbeterd, zet hem door mensen mooi mooi mooi
Jacky 1 juni 2020 21:40
5/5
TOPPERS VAN EEN PRODUCTEN TOP FAJA LOBIII
Lorraine 13 mei 2020 09:12
5/5
Mag wel nog meer recepten op insta dagelijks hoor!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.  
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - bos (circa 200 gram) paksoi - 1 tl maïzena - 125 ml water - zonnebloemolie - 1 ui - 4 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl rode wijnazijn - 1½ tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm - 2 tl bruine suiker - ½ tl pure sesamolie (toko)