Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Home Recepten
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
Afbeelding van Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Bereidingswijze

  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de garnalen met vis of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Toni 25 mei 2022 00:00
5/5
Poeh kan niet wachten op deel 6. Altijd zoveel kookplezier gehad met deel 5 :)
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Romay 15 mei 2022 10:15
5/5
Lekkere faja lobi satétjes op de bbq grillen, betere avond met een drankje erbij is er niet ❤️😋
Roland 13 mei 2022 10:01
5/5
Heerlijk de cakemixen en de roerbakmixen gek op 😋😋😋
Linde 10 mei 2022 08:59
5/5
Ik geef deze website een 10. Duidelijke indeling, recepten staan goed beschreven met allerlei extra opties en de producten zijn gewoon top ❤️
Do 9 mei 2022 07:33
5/5
Heerlijk zeg Chicken Karaage eet je normaal altijd in het restaurant en vraag je af wat het is, kom ik hier het recept tegen. Dit weekend gemaakt en....... super was exact zoals je bij de su shi restaurants als side dish weleens besteld. Je kan zoveul verschillende dingen op jullie website vinden, nog lang niet uitgekookt met faja ❤️ ...
Jessica 8 mei 2022 00:00
5/5
Faja Lobi producten zijn ons absolute favoriete product om mee aan de gang te gaan. Of je nou vele tijd hebt of niet, altijd iets lekker op de website. Hebben daarom deel 6 besteld!!
Angel 6 mei 2022 08:29
5/5
De loempia's vlees trafasie zijn zo verrukkelijk. Kan er wel 1001 van eten. En de Nasi Trafasiiee is vaste prik iedere week op ons menu ❤️😍
Yona 4 mei 2022 00:00
5/5
Deel 6 besteld! Wanneer is tie binnen? Neem jullie tijd maar als tie maar weer top is.
Divine 2 mei 2022 08:34
5/5
Sinds de Roti Curry Trafasie bij mijn ah xl te koop is, eten we standaard al zeker 3 maanden 1 x per week Snelle Roti Kip Curry maar dan telkens iets anders, kunnen er geen genoeg van krijge n 😸
Maya en hans 1 mei 2022 00:00
5/5
Kunnen er niet op wachten, staat in bestelling :)
Fien 27 april 2022 00:00
5/5
Lekker op koningsdag door jullie recepten gebladerd en mezelf verwend met Sandhia's Recepten Deel 6
Misty 26 april 2022 07:38
5/5
Heerlijke sate maken we op vers afgebakken pistoletjes! Vers van het bakketje nomnomnom
Arjan 25 april 2022 08:07
5/5
Lunchetta Kebab was een top recept. Eerst verse kebab om de hoek laten schrapen van de spit, en daarna met deze kookvideo. 😊😋
Tob 20 april 2022 08:12
5/5
Vleesbroodjes onze alltime favorites! Aanrader mensen zoek op 'mini vleesbroodjes' thank me later hajee 🤣😋
Toos 17 april 2022 00:00
5/5
Ohhhh gek op faja lobi's en sandhia's recepten! Deel 6 staat gereserveerd :) Lekker met het zonnetje binnenkort koken helemaal top.
Cheung 15 april 2022 00:00
5/5
Top kookboek, een aanrader.
Liesje 14 april 2022 08:05
5/5
De beste ketjap recepten vind je op fajalobi.nl ❤️
Rosalinde 14 april 2022 00:00
5/5
We zijn echte smulpapen met onze hele familie, wat onze ouders op ons hebben overgebracht. De manier van jullie receptopbouw met kookvideo's past perfect in onze passie. Als familie met 2 broers en 3 zussen koken we regelmatig met aanhang ook recepten van jullie! ...
RALF 13 april 2022 00:00
5/5
Besteld! Goed dat jullie dit op de website vertonen, direct in het winkelwagentje gestopt :)
Nila 11 april 2022 07:57
5/5
Graag nog meer snelle eenpanswokkies! Kip met snijbonen of masala met spitskool zijn onze favo's voor al een lange tijd, 1 van de 2 eten we standaard op maandag met onze kids altijd smullen!
Lila 11 april 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deze editie al die lekkere recepten!
Roel 10 april 2022 00:00
5/5
Besteld als cadeau voor mijn vrouw in juli. Dus zorg ervoor dat dat ik het op tijd krijg hahaha!
Renate Bakker 8 april 2022 21:03
5/5
Regelmatig wordt hier de Surinaamse bami gegeten is altijd een hit hier in huis! Als ik ff geen inspiratie heb roepen ze in echo surinaamse bami alla Naadje😁 Ik gebruik vaak groenten die voor handen zijn of op moeten, wel altijd vers en Faja Lobi staat standaard in de voorraadkast! Echt altijd lekker ...
Renate Bakker 8 april 2022 20:19
5/5
Maak de Surinaamse bami regelmatig is altijd een hit hier in huis er wordt dan niet gegeten maar gev.eten! Ik varieer de groenten met wat voor handen is of wat op moet want als ik ff niet weet wat moeten we nu weer eten, roepen ze in koor surinaamse bami alla Naadje! Faja Lobi staat altijd in mijn voorraad kast! ...
Ulie en co 8 april 2022 00:00
5/5
Kookliefhebbers met alle delen Sandhia's Recepten, we kunnen niet wachten op deel 6. Zullen we anders gelijk deel 7, 8,9 en 10 reserveren haha?

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.  
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - bos (circa 200 gram) paksoi - 1 tl maïzena - 125 ml water - zonnebloemolie - 1 ui - 4 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl rode wijnazijn - 1½ tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm - 2 tl bruine suiker - ½ tl pure sesamolie (toko)
Ga naar mijn laatste sessie