Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Home Recepten
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
Afbeelding van Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: KousenbandTrafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de garnalen met vis of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Julius 18 oktober 2021 09:13
5/5
de chinese nasi recept gemaakt met jullie witte nasi mix was weer super. Altijd lekker te combineren met jullie marinades, zelfs met vegetarische vleessoorten merken we op dat dit goed gaat.
Willem 12 oktober 2021 00:00
5/5
Tip: Plaats ook eens algemene recepten met een touch, puur omdat jullie verzameling al gigantisch is en juist daardoor nog beter word. Top kookboek overigens
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Harris 21 september 2021 00:00
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 00:00
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Ashanti 7 september 2021 13:58
5/5
WANNEER BIJ EKOPLAZA? Dit product gebruik ik nu overal voor, maar koop het bij een toko die het niet altijd op voorraad heeft.
Mary-jane 7 september 2021 00:00
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
Harry 27 augustus 2021 14:02
5/5
Cakes zijn gelukt alle drie. Wel de recepten van de website gebruikt. Leuk hoe je uren kan bladeren in recepten, en denkt die ga ik maken en dan bij het volgende recept kom en denkt ja die g a ik maken maar eind van de rit geen keuze kan maken. Heb 'mijn kookboek' op jullie website denk ik wel volstaan met 200 nog te maken recepten ❤️😍 ...
Sinke 26 augustus 2021 16:15
5/5
Top product de vega trassie geeft net die extra touch aan je eten! Jammer dat dit niet in de groene zaken te koop is zoals de ekoplaza ed.
Lindsay 23 augustus 2021 00:00
5/5
Het heerlijkste kookboek tot nu toe gehad. Heb er zeker 100+ op de plank liggen, maar als het gaat om creatie, inspiratie en duidelijkheid winnen jullie.
K 22 augustus 2021 12:13
5/5
We zouden het erg fijn vinden als dit product bij de Ekoplaza te koop komt!
20 augustus 2021 08:33
5/5
Mmmmmm dit weekend staat het nieuwe recept ketjap chicken roti wrapppppp op het menutjeeeeeeeeeeeee. 😍 Al 10 jaar lang eten we minimaal 5 x per maand faja faja trafasie 🌴🌴🌴
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Regi 19 augustus 2021 10:00
5/5
Een gradioos mooie handige website zowel op mobiel als pc. Net zo handig als jullie producten en uitstraling, lobi voor jullie ❤️
Diramo 17 augustus 2021 00:00
5/5
Ik beaam deze reviews hieronder, het is een rijkelijk gevuld kookboek met authentieke recepten en mooie twisters die je op ideeën brengt.
Nilesh 12 augustus 2021 18:40
5/5
Faja Lobi Loempia Faja Lobi Italiaans Faja Lobi Chinees het gaat alle kanten op jullie recepten zijn voortreffelijk. Ieder gerecht met de typische faja lobi touch geeft zoveel meerwaarde aan je eten ❤️ ...
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Gerald 7 augustus 2021 17:52
5/5
Zou erg fijn zijn als dit product bij de Ekoplaza groep te koop is. Zie meerdere reacties dat mensen dit willen, een perfect vega product, mijn steun hebben jullie.
Ellen 5 augustus 2021 00:00
5/5
Natuurlijk plaats ik voor jullie hier ook een review. Prducten naar mijn hart, juist omdat je telkens weer een andere kant ermee op kan!
Aswanti 3 augustus 2021 09:26
5/5
Het is een paradijs van recepten op jullie website, wat een variaties tot aan gekke creaties. Precies wat jullie met mij doen: De gekste creaties maken waar iedereen van opkijkt, en zegt: HO E? 😲 En ik dan stiekem toch wel zeg dat ik het helemaal zelf heb gemaakt hahaha ❤️ ...
Diny 29 juli 2021 00:00
5/5
Opa en oma gek op faja lobi nooit eerder gehad willen nooit meer anders
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.  
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - bos (circa 200 gram) paksoi - 1 tl maïzena - 125 ml water - zonnebloemolie - 1 ui - 4 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl rode wijnazijn - 1½ tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm - 2 tl bruine suiker - ½ tl pure sesamolie (toko)
Ga naar mijn laatste sessie