Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Home Recepten
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
Afbeelding van Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus

Bereidingswijze

  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de garnalen met vis of tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Inge 26 november 2023 08:46
5/5
Zo super dat jullie het kerstmenu altijd tijdig publiceren met oud&nieuw erbij. Heb deze ochtend volop inspiratie opgedaan, ga deze week even het e.e.a. uittesten, ben dit jaar aan de be urt: 1e kerstdag familie met 30 mensen en 10 kinderen, 2e kerstdag schoonfamilie 25 mensen en 5 kinderen, en kerstavond met ons gezin uitpakken. 3 dagen lang plezier met jullie recepten, dank voor de super inspiratie! ...
MArga 27 oktober 2023 08:08
5/5
De heerlijke ovenkip recepten staan dit weekend op het menu! Lekker vandaag, morgen en zondag kokerellen met jullie producten 😍😊
Ronny 25 oktober 2023 06:03
5/5
Teveel lekkere recepten op deze website 😎 Favoriet blijft roti en nasi op allerlei manieren, nou dan zit je hier wel goed 😍
Geraldo 15 oktober 2023 09:26
5/5
We hebben intens genoten van de Roti Masala! Wat een heerlijk product. En op jullie website nog heeel veel lekkere Roti Masala recepten zien we! 🙆🤴
Kadir Usman 11 oktober 2023 07:47
5/5
TOP BEDRIJF!!!! Lobii❤️
Wilfred 10 oktober 2023 06:12
5/5
Surinaamse Bami met de kippetjes op de BBQ the best!❤️😋
Odilia 6 oktober 2023 08:03
5/5
Zo leuk aan jullie recepten, ze zien er zo lastig uit maar ontiegelijk lekker, maar door de handige recepten in stap vorm met allemaal gimmicks en dan ook de kookvideo zorgen jullie echt erv oor dat we kok's worden. 10 sterren en heb ik GESTEMD op Beste website v/h jaar en Beste product v/h jaar hoor! Zet hem op! ❤️😊 ...
Nathalie 25 september 2023 12:04
5/5
Ik haal altijd de pindakaas Ontzettend lekker en precies goed scherp waar behalve op brood in allerlei recepten kan gebruiken
Robertiek 25 september 2023 07:45
5/5
De ovenpastei is zo'n bijzonder gerecht! Leuk verhaal, maar wij aten dit vroeger bij onze overgrootmoeder. Dit is een heel traditioneel en geliefd recept in Suriname! Top merk Faja Lobi, jul lie producten en recepten zijn puur en echt, heel blij mee. ...
Brig 22 september 2023 08:16
5/5
TOP RECEPTEN!
Madelon 21 september 2023 07:38
5/5
Nu al stiekem aan het loeren voor mijn kerstmenu omdat ik zo niet kan wachten op christmastimeee. Sowieso weer de rollade nasi met roti 😋🎅🎅🤶🤶
Ollie 19 september 2023 07:00
5/5
Heerlijk! Gestemd op Beste website v/h Jaar en vanavond eten we Roti Curry Trafasie (milde curry met kip, krieltjes en boontjes) Receptje opgeslagen in de mijn kookboek, boodschappenlijstje gebruikt en lekker bij de appie alles kopen ❤️ ...
Waldo 12 september 2023 00:00
5/5
Kocht altijd op de kruiskade al het lekkers van faja lobi, dan praat je over 20-25 jaar geleden. Bijzonder om te zien hoe het merk tegenwoordig in elke supermarkt te vinden is of zelfs bij k leine poeliers. Gegund en mooi merk! ...
Andrea 4 september 2023 08:08
5/5
Ben al mijn hele leven lang gek op schotels. Circa 5 jaar geleden leerde ik jullie merk kennen, nadat ik ooit eens Pom wilde maken. Inmiddels elk schotel recept wel gehad en vooral eigen cre aties door ontwikkeld, het leven is culinair nooit meer saai bij ons. Inspiratie tekort? Fajalobi.nl, honger? Fajalobi.nl, Zin? Fajalobi.nl 🤣😋 ...
RR 1 september 2023 00:00
5/5
10 x sterren voor de presentatie en top recepten!
Claudia Silvio 25 augustus 2023 07:04
5/5
Altijd fijn als je producten hebt waar je meer dan 1 kant mee op kan. Nou, dat zit bij jullie wel goed! Je tikt in nasi trafasie en krijgt 50 recepten te zien, je tikt bami trafasie is en ik zie tig veel recepten! Elke keer weer smullen, elke keer het hele huis rokend, de hele week weet altijd als we Faja Lobi gebruiken. Dit is natuurlijk een goeie review waard! Groetjes 😘 ...
Rien 24 augustus 2023 08:23
5/5
Lunchetta en Rollade Trafasie hmmmm yumyum. Elke week nieuwe receptjes aan het speuren op de uitgebreide website ❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Claudia 17 augustus 2023 08:42
5/5
WOW!!! Jullie nieuwste recept loaded fries met rotichoti staat voor vanavond op het menu. Handig het boodschappenlijstje in mijn kookboek op jullie website waar ik het in samenstel. ❤️ ️ Keep up the good work faja lobi! ...
Rona 9 augustus 2023 08:48
5/5
We hebben het hier op het kamp zo vaak geroken, bleek het faja faja loboeee te zijn. Nooit meer anders, eten 7 dagen in de week nasi trafas hahahaha
Irmie 7 augustus 2023 08:13
5/5
Voor elk soort gerecht hebben jullie wel 1001 recepten. Zo kleurrijk en zo enorm duidelijk met ook nog een kookvideo er bovenop. Enorm handig die knop om je recept te vergroten en wat een ui tvinding die knop op je mobiel dat je het scherm vast kan zetten zodat die niet uitgaat tijdens het koken haha! Groetjes van Irmie ⭐⭐⭐⭐⭐ ...
Koken met Ger 7 augustus 2023 00:00
5/5
Gerrie op je beeldschermpie! Deze Sandhia's Recepten maakt mij helemaal gek hoor, geweldig kookboek met de allerlekkerste Faja Lobi producten.
Marcel Havelaar 1 augustus 2023 10:50
5/5
Faja Lobi Surinaamse Pindakaas is echt super. elke dag de lekkerstye boterham! Op vakantie nemen we altijd minimaal een pot mee......
Rena 1 augustus 2023 08:16
5/5
Vandaag eten we de allerlekkerste nasi trafasie! Morgen eten we de Roti lunchetta kebab en donderdag de vispasteitjes met saoto soep. En vrijdagaan we op vakantie en eten we zaterdag lekkere sandhia's roti met Roti Masala simpel en snel op de camping. XOXOXO ...
OK 28 juli 2023 06:40
5/5
Roti Samoza echt een top recept!
Rango 27 juli 2023 08:20
5/5
Geweldig hoeveel soorten producten jullie hebben. Niet te missen in de toko's. Hier op de kruiskade staat jullie kleurrijke lijn wel met 3 meter naast elkaar, elke week iets uitkiezen alsof ik in de snoepwinkel sta haha. ❤️ ...
Rowan en de kookclub 27 juli 2023 00:00
5/5
Sandhia's Recepten is een favoriet hier! We hebben al jullie kookboeken hier in de kast staan. Opvallend is, dat elk kookboek inderdaad nieuwe stijlen heeft, en echt een aanvulling is o p de oude varianten. Aanrader dus! ...
Marion 18 juli 2023 15:13
5/5
Top recepten voor heel het gezin
Helma 11 juli 2023 00:00
5/5
Helemaal vanuit Roermond willen we jullie complimenten aanbieden voor deze grandioos lekkere recepten. Het kookboek is een ware aanvulling op je weekmenu en niet alleen bestemd voor feest re cepten. Groetjes en kusjes, Helma. ...
Gijsie 7 juli 2023 08:17
5/5
Lekker met dit warme weer gegrilde kippetjes met jullie marinades. Deze ochtend in de lak gelegd, vanavond als we thuis zijn direct vlam in de pan op de weberrrrr hppa 🤣
Rajesh 5 juli 2023 00:00
5/5
Dik kookboek! Met echt ALLEEEEEEN maar recepten. Erg gek op :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chinese wokgarnalen met paksoi op speciale saus
  • STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.  
  • STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen. 
  • STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
  • STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen. 
Ingrediënten
- 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - bos (circa 200 gram) paksoi - 1 tl maïzena - 125 ml water - zonnebloemolie - 1 ui - 4 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 tl rode wijnazijn - 1½ tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm - 2 tl bruine suiker - ½ tl pure sesamolie (toko)
Kerstmenu 2023
Nu landelijk verkrijgbaar bij AH!
Ga naar mijn laatste sessie