Chop Soy Speciaal (lekker en gezond kip-, garnaal- en groenten gerecht)

Home Recepten
Chop Soy Speciaal (lekker en gezond kip-, garnaal- en g...
Afbeelding van Chop Soy Speciaal (lekker en gezond kip-, garnaal- en groenten gerecht)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 2: Maïzena in 100 ml water oplossen.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie in een grote wok verhitten, ui hierin lichtbruin fruiten, kipfilet (in reepjes) en garnalen toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 5: Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: 700 ml water, boter, (opgeloste) maïzena toevoegen en omscheppen.
  • STAP 7: 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen.
  • STAP 8: De laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes) toevoegen en omscheppen.Eventueel zout naar smaak toevoegen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Groenten Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Varieer de garnalen met tahoe, vis of met vlees van eigen voorkeur.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Willem 29 juli 2019 16:29
5/5
Roti Masala Speciaal Trafasie 360 weer te koop bij AH XL met nog veel meer producten!!!!!
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Nalini 24 augustus 2021 09:11
5/5
De kiprollade was super. Kunnen jullie eens een masala rollade maken? Erg benieuwd hoe dat uitpakt, lekker sappig hmm denk een creatie 😋
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Eduard 10 augustus 2021 09:41
5/5
Mijn overgrootoma was een surinaamse, en het enige wat ik van haar kan herinneren is dat het huis altijd zo lekker rook. Kook nu geruime tijd met jullie recepten en de producten en krijg tel kens weer de kriebels van vroeger. Het maakt je intern gelukkig die kruiden specerijen en lekker pruttelen dat de hele wijk ruikt dat het weer zo ver is: su food ❤️ ...
Ayhan 2 augustus 2021 08:28
5/5
Beetje turkish power en een beetje faja lobi abii lekker lekker
Fu 27 juli 2021 08:06
5/5
Getest meerdere recepten en het klopte zo goed als. Lekker je eigen touch aan geven
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Liza Yvonne Kramer 12 juli 2021 15:04
5/5
Ik maak het Surinaamse recepten van mijn ouders en ik vind het Surinaamse recepten altijd zo lekker nummer 1 en overal recepten van Azie.
Nancy 7 juli 2021 09:23
5/5
Hoe blij je van lekker eten kan worden zo blij word je gewoon van die faja die lobiiiiiii
Lise 6 juli 2021 08:44
5/5
Toen mijn zus jullie producten ging gebruiken en ik de geur rook was ik ook verkocht! Sinds 5 jaar wisselen we recepten met elkaar uit, delen we leuke creaties en zien we elkaar hierdoor lek ker vaak. Zo zie je wat lekker eten kan doen ❤️ ...
Rini 22 juni 2021 13:25
5/5
Vleesbroodjes zijn onze favorieten om lekker af te toppen bij de nasi trafasiiii 😋
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Vera 1 juni 2021 09:55
5/5
Lekker die moksie recepten joh!
Lindsay 30 mei 2021 09:41
5/5
Jullie nasi recepten zijn de beste! Heerlijk afwisselend en lekker gezond met veel groentes.
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Frietje 16 maart 2021 10:20
5/5
Frietje oorlog trafasie hahaha geweldig! Lekker simpel maar toch veel beter als de caf
Arnold 9 maart 2021 09:26
5/5
Echt waar gewoon lekker frietjes met een sate en jullie pinda sambel damn wat een klassieker met een twist.
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Surinamer 1 februari 2021 07:16
5/5
Lekker mang turkse broodjes met masala zelf gemaakt
gebr j 31 januari 2021 11:57
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chop Soy Speciaal (lekker en gezond kip-, garnaal- en groenten gerecht)
  • STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 2: Maïzena in 100 ml water oplossen. 
  • STAP 3: 6 eetlepels olie in een grote wok verhitten, ui hierin lichtbruin fruiten, kipfilet (in reepjes) en garnalen toevoegen en gaarbakken.
  • STAP 4: Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en enkele minuten roerbakken. 
  • STAP 5: Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen) toevoegen en omscheppen.
  • STAP 6: 700 ml water, boter, (opgeloste) maïzena toevoegen en omscheppen. 
  • STAP 7: 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen.
  • STAP 8: De laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes) toevoegen en omscheppen. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 4 el maïzena - zonnebloemolie - 1 grote ui - 400 gram kipfilet - 200 gram garnalen - 7 el Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 4 tl gemberpoeder - 1 el bruine suiker - 2 el Aromat (kippenbouillonpoeder) - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband - 250 gram champignon - 1 bosje paksoi - 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei - 2 klontjes boter (halvarine) - 1 komkommer
Ga naar mijn laatste sessie