Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Home Recepten
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, e...
Afbeelding van Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)
Afbeelding van Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveer de Chop Soy Trafasie met Kotomisi Basmati. Voor een pittiger smaal, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de kip met vlees van eigen voorkeur of met tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Kish 4 februari 2020 13:49
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!
Vinty 24 september 2018 13:20
5/5
Geweldig om te zien dat deze hard werkende hindoestaanse familie het zo ver schopt, te weinig eer!
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Flinder 29 juli 2018 10:56
5/5
Zeer goed geschreven, overzichtelijke inhoudsopgave, duidelijke foto's die kloppen met de recepten, en die je toch weer extra aanzetten zelf creatief te worden. Erg leuke insteek, als i k met jullie recepten kook heb ik echt het gevoel dat ik beter erin wordt, maar ook dat het net een eigen touch heeft! ...
Sandy 13 juli 2018 11:49
5/5
Gisteren cadeau gekregen en wil toch een recensie plaatsen, jullie krijgen 5 sterren, ben er super blij mee en erg makkelijk uitgelegd. Jullie producten zijn goed verkrijgbaar bij de Orienta l bij mij! ...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Tessy F. 6 juni 2018 11:37
5/5
MOOI VERPAKT IN EEN GIFTDOOS. Ik spaar kookboeken, en heb nog nooit een kookboek in zo'n doosje ontvangen, geeft toch gelijk een heerlijk extra gevoel. Jullie recepten zijn top Jay & ; Sandhia en familie, geen andere woorden voor! ...
Usha 22 mei 2018 11:46
5/5
Heerlijk gekookt dit weekend met jullie makkelijke recepten, digitaal blijft super, maar zo'n kookboek blijft toch echt wel een hele goede oplossing hoor!
Juliette 16 mei 2018 08:18
5/5
Ben super blij, wat een ontzettend groot kookboek, maar toch lekker compact!!! :)
Lorenzo 4 augustus 2020 11:11
5/5
Supergave website geworden, en ik kan niet wachten om al die lekkere recepten te proberen!!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gr kipfilet - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi - 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei,  - 250 gram champignon - 2 el Aromat (kippenbouillonpoeder) - 1 el bruine suiker - Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)