Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Home Recepten
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, e...
Afbeelding van Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Bereidingswijze

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveer de Chop Soy Trafasie met Kotomisi Basmati. Voor een pittiger smaal, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de kip met vlees van eigen voorkeur of met tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mariana 3 mei 2022 08:29
5/5
Zalmspiesjes met jullie marinade wat een smaakbeleving die je nooit eerder hebt meegemaakt, zo mals, zo sappig en toch zo intens. Voor iedereen die van vis houd, probeer de Faja Lobi marinad es eens i.c.m. met vis, thank me later 💁✌ ...
Ronnie tim 28 maart 2022 00:00
5/5
Jullie Javaanse nasi en bami recepten zijn onze favoriete samen met de nasi trafasie en bami trafasie potjes! Zo smaakvol. Om die reden jullie kookboek deel 6 besteld, altijd handig die fijn e recepten in boekvorm te hebben. Ook al kan alles digitaal en vanaf je mobiel, toch blijft een boek gewoon fijn en handig. ...
Nilanka 21 maart 2022 01:00
5/5
Als Indiase uit India toch echt gek op jullie keuken. Leuk ook de hindoestaanse recepten vanuit Suriname, die net wat anders zijn als hoe wij het kennen uit India, maar super lekker.
Mariana 8 maart 2022 08:23
5/5
Wij met ons gezin hebben roots in polen en tsjechië. Toch op 1 of andere manier, mengen we bepaalde recepten van jullie met dingen uit onze eigen keuken. Het worden zulke geweldige crea ties, misschien moeten we die recepten eens delen en kunnen jullie dit gebruiken weer te delen met alle andere fans want dan zijn er een hoop. 🎯 ...
Yeno 20 februari 2022 09:15
5/5
Chicken karaage is de kip waar ik al jaren van roep tijdens het uiteten wat is dit toch lekker?!!! Nooit konden ze me vertellen wat de originele naam was in het restaurant, totdat ik jullie recept zag 😋😊 Gisteren voor het eerst gemaakt en het was verrukkelijk ...
D 20 januari 2022 07:27
5/5
Een geweldige combi faja nuggets met lekkere frietjes en sausjes, super makkelijk maar toch beter dan standaard van de caf 😇🤠
Ron van Leeuwen 29 december 2021 17:25
5/5
Wat een hemels gerecht zeg. Ik had alleen mijn oven op grillen gezet dus na 3 kwartier was het al klaar. Gelukkig had ik tussendoor even gekeken en was het vlees lekker knapperig en toch mal s. Ik ga het zo eten met de aangeraden en gemaakte ketjap sambal saus. Ik verheug me er nu al op. Maken mensen!!!! ...
Shirley 13 december 2021 01:00
5/5
Meest geschikte kookboek voor allerlei Surinaamse recepten maar ook geweldige combinaties! Gekregen als cadeau, daarna lang in de kast gelaten waarna het toch mijn interesse wekte, blijkt da t ik jullie al jaren volg op Facebook. ...
Wen 26 november 2021 08:27
5/5
Wat is het vispastei recept toch een knaller zeg! Super sappig en zo smaakvol 🤗 Al 25 jaar groot gebruiker van jullie recepten en producten ga zo door! ❤️
Tin 15 november 2021 01:00
5/5
Via facebook kennis gemaakt met jullie recepten tig jaren geleden. Nu toch maar het kookboek aangeschaft en ben er blij mee.
Aswanti 3 augustus 2021 09:26
5/5
Het is een paradijs van recepten op jullie website, wat een variaties tot aan gekke creaties. Precies wat jullie met mij doen: De gekste creaties maken waar iedereen van opkijkt, en zegt: HO E? 😲 En ik dan stiekem toch wel zeg dat ik het helemaal zelf heb gemaakt hahaha ❤️ ...
Fox 14 juli 2021 00:00
5/5
Echt woar mensen hier word je toch gelukkig van
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Anila 16 mei 2021 09:56
5/5
Trafasie Sandwich Cake serieus dit is toch geweldig! Wat een recept, ga dit morgen maken :)
Lien 29 april 2021 00:00
5/5
Geweldig gedaan mensen dit boek. Toch wel weer een aanvulling op de recepten online, wat je vaak juist ziet dat het geen meerwaarde heeft, is hier zeker niet het geval.
Frietje 16 maart 2021 10:20
5/5
Frietje oorlog trafasie hahaha geweldig! Lekker simpel maar toch veel beter als de caf
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.
Tessy 18 november 2020 01:00
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Margr 24 september 2020 00:00
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Lindsey 25 augustus 2020 00:00
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)
Leonie 27 januari 2020 01:00
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Flinder 29 juli 2018 00:00
5/5
Zeer goed geschreven, overzichtelijke inhoudsopgave, duidelijke foto's die kloppen met de recepten, en die je toch weer extra aanzetten zelf creatief te worden. Erg leuke insteek, als i k met jullie recepten kook heb ik echt het gevoel dat ik beter erin wordt, maar ook dat het net een eigen touch heeft! ...
Sandy 13 juli 2018 00:00
5/5
Gisteren cadeau gekregen en wil toch een recensie plaatsen, jullie krijgen 5 sterren, ben er super blij mee en erg makkelijk uitgelegd. Jullie producten zijn goed verkrijgbaar bij de Orienta l bij mij! ...
Avinash & Dura 21 juni 2018 00:00
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Tessy F. 6 juni 2018 00:00
5/5
MOOI VERPAKT IN EEN GIFTDOOS. Ik spaar kookboeken, en heb nog nooit een kookboek in zo'n doosje ontvangen, geeft toch gelijk een heerlijk extra gevoel. Jullie recepten zijn top Jay & ; Sandhia en familie, geen andere woorden voor! ...
Usha 22 mei 2018 00:00
5/5
Heerlijk gekookt dit weekend met jullie makkelijke recepten, digitaal blijft super, maar zo'n kookboek blijft toch echt wel een hele goede oplossing hoor!
Juliette 16 mei 2018 00:00
5/5
Ben super blij, wat een ontzettend groot kookboek, maar toch lekker compact!!! :)
Florentien 24 juni 2022 08:11
5/5
Het meest smakelijke recept die ik tot nu toe heb gegeten van Faja Lobi de gepaneerde ketjap kip, ook lekker met rijst of bij spaghetti 😙
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gr kipfilet - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi - 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei,  - 250 gram champignon - 2 el Aromat (kippenbouillonpoeder) - 1 el bruine suiker - Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
Ga naar mijn laatste sessie