Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Home Recepten
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, e...
Afbeelding van Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveer de Chop Soy Trafasie met Kotomisi Basmati. Voor een pittiger smaal, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de kip met vlees van eigen voorkeur of met tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Dennis 17 juni 2021 11:10
5/5
Hierbij een review over jullie recept🤠: Broodje Gehaktbal Trafasie. Nondeju wat is deze gehaktbal sappig en smaakvol en anders als wat wij in de nederlandse variant gewend zijn, maar toch zo bekend. Een echte aanrader, en makkelijk gemaakt op een broodje. ...
Anila 16 mei 2021 09:56
5/5
Trafasie Sandwich Cake serieus dit is toch geweldig! Wat een recept, ga dit morgen maken :)
Lien 29 april 2021 09:00
5/5
Geweldig gedaan mensen dit boek. Toch wel weer een aanvulling op de recepten online, wat je vaak juist ziet dat het geen meerwaarde heeft, is hier zeker niet het geval.
Frietje 16 maart 2021 10:20
5/5
Frietje oorlog trafasie hahaha geweldig! Lekker simpel maar toch veel beter als de caf
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Lindsey 25 augustus 2020 12:05
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Flinder 29 juli 2018 10:56
5/5
Zeer goed geschreven, overzichtelijke inhoudsopgave, duidelijke foto's die kloppen met de recepten, en die je toch weer extra aanzetten zelf creatief te worden. Erg leuke insteek, als i k met jullie recepten kook heb ik echt het gevoel dat ik beter erin wordt, maar ook dat het net een eigen touch heeft! ...
Sandy 13 juli 2018 11:49
5/5
Gisteren cadeau gekregen en wil toch een recensie plaatsen, jullie krijgen 5 sterren, ben er super blij mee en erg makkelijk uitgelegd. Jullie producten zijn goed verkrijgbaar bij de Orienta l bij mij! ...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Tessy F. 6 juni 2018 11:37
5/5
MOOI VERPAKT IN EEN GIFTDOOS. Ik spaar kookboeken, en heb nog nooit een kookboek in zo'n doosje ontvangen, geeft toch gelijk een heerlijk extra gevoel. Jullie recepten zijn top Jay & ; Sandhia en familie, geen andere woorden voor! ...
Usha 22 mei 2018 11:46
5/5
Heerlijk gekookt dit weekend met jullie makkelijke recepten, digitaal blijft super, maar zo'n kookboek blijft toch echt wel een hele goede oplossing hoor!
Juliette 16 mei 2018 08:18
5/5
Ben super blij, wat een ontzettend groot kookboek, maar toch lekker compact!!! :)
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Vera 1 juni 2021 09:55
5/5
Lekker die moksie recepten joh!
Lindsay 30 mei 2021 09:41
5/5
Jullie nasi recepten zijn de beste! Heerlijk afwisselend en lekker gezond met veel groentes.
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Arnold 9 maart 2021 09:26
5/5
Echt waar gewoon lekker frietjes met een sate en jullie pinda sambel damn wat een klassieker met een twist.
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Surinamer 1 februari 2021 07:16
5/5
Lekker mang turkse broodjes met masala zelf gemaakt
gebr j 31 januari 2021 11:57
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
XC 2 november 2020 19:54
5/5
Goed geholpen en super webshop! Weekje lekker faja lobi elke dag eten.
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gr kipfilet - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi - 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei,  - 250 gram champignon - 2 el Aromat (kippenbouillonpoeder) - 1 el bruine suiker - Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)