Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Home Recepten
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, e...
Afbeelding van Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)
Afbeelding van Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Serveertip: Serveer de Chop Soy Trafasie met Kotomisi Basmati. Voor een pittiger smaal, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de kip met vlees van eigen voorkeur of met tahoe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Lindsey 25 augustus 2020 12:05
5/5
Cadeau gekregen jullie kookboek, toch maar op onderzoek gegaan WOW wist niet dat jullie zo groot zijn ga snel meer proberen de recepten lukken allemaal tot nu toe :)
Leonie 27 januari 2020 10:18
5/5
Vaste volger van jullie fb page waar ik digitaal alle recepten altijd gebruikte. Dit kookboek is een verademing, een fysiek boek blijft toch fijner dan een digitaal recept.
Flinder 29 juli 2018 10:56
5/5
Zeer goed geschreven, overzichtelijke inhoudsopgave, duidelijke foto's die kloppen met de recepten, en die je toch weer extra aanzetten zelf creatief te worden. Erg leuke insteek, als i k met jullie recepten kook heb ik echt het gevoel dat ik beter erin wordt, maar ook dat het net een eigen touch heeft! ...
Sandy 13 juli 2018 11:49
5/5
Gisteren cadeau gekregen en wil toch een recensie plaatsen, jullie krijgen 5 sterren, ben er super blij mee en erg makkelijk uitgelegd. Jullie producten zijn goed verkrijgbaar bij de Orienta l bij mij! ...
Avinash & Dura 21 juni 2018 14:08
5/5
Heerlijk. Eerlijk is eerlijk, jullie recepten zijn zoals wij het vroeger van oma aten en kunnen er toch onze eigen touch aan geven. 1 minpunt, vind het boek erg dik, maar dat hoeft niet pers e negatief te zijn. ...
Tessy F. 6 juni 2018 11:37
5/5
MOOI VERPAKT IN EEN GIFTDOOS. Ik spaar kookboeken, en heb nog nooit een kookboek in zo'n doosje ontvangen, geeft toch gelijk een heerlijk extra gevoel. Jullie recepten zijn top Jay & ; Sandhia en familie, geen andere woorden voor! ...
Usha 22 mei 2018 11:46
5/5
Heerlijk gekookt dit weekend met jullie makkelijke recepten, digitaal blijft super, maar zo'n kookboek blijft toch echt wel een hele goede oplossing hoor!
Juliette 16 mei 2018 08:18
5/5
Ben super blij, wat een ontzettend groot kookboek, maar toch lekker compact!!! :)
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
XC 2 november 2020 19:54
5/5
Goed geholpen en super webshop! Weekje lekker faja lobi elke dag eten.
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Hewe 5 juni 2020 10:42
5/5
Lekker man faja faja
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Puk 19 mei 2020 10:02
5/5
Geweldige producten om nu in deze tijd lekker thuis te eten met gezelligheid in de tuin, 5+
calbo 1 mei 2020 11:49
5/5
het was erg lekker de Zuurgoed!
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Jinny 1 april 2020 08:57
5/5
Lekker thuis blijven en lekker koken
Dyn 24 februari 2020 11:17
5/5
LEKKER LEKKERR
Manon 17 februari 2020 10:12
5/5
1. Goede presentatie. 2. Kleurrijk. 3. Duidelijk uitgelegd. 4. Erg uitgebreid. 5. Lekker tropisch, feel-good. 5 STERREN!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chop Soy Trafasie (slank, gezond, calorie- en vetarm, en toch lekker)

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
2. Maïzena in 100ml water oplossen.
3. Kipfilet (in reepjes gesneden) in een grote wok met 6 eetlepels olie gaar bakken samen met de ui; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (kippenbouillonpoeder) toevoegen en het geheel enkele minuten roerbakken.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), champignon (in plakjes gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de komkommer (in reepjes gesneden) toevoegen en goed omscheppen.
Eventueel zout naar smaak toevoegen.

Ingrediënten
- 500 gr kipfilet - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi - 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei,  - 250 gram champignon - 2 el Aromat (kippenbouillonpoeder) - 1 el bruine suiker - Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)