Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisch gerecht)

Home Recepten
Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisc...
Afbeelding van Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisch gerecht)
Afbeelding van Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisch gerecht)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
Een flinterdun laagje rondom de tahoe afsnijden (anders maakt het lichtelijk zuur) en in reepjes snijden.
Maïzena in 100 ml water oplossen.
2. Tahoe in ruim olie licht bakken, daarna afscheppen.
3. In een grote wok de ui met 6 eetlepels olie fruiten; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (met tuinkruiden) hieraan toevoegen en omscheppen.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten komkommer (in reepjes gesneden) en taugé toevoegen en goed omscheppen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Voor een pittiger smaak voeg een plakje verse Madam Jeanette peper toe. Varieer de tahoe met Quorn of Valess. Voor een vleesgerecht, vervang de tahoe met varkens- of runderreepjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
XC 2 november 2020 19:54
5/5
Goed geholpen en super webshop! Weekje lekker faja lobi elke dag eten.
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie
Hewe 5 juni 2020 10:42
5/5
Lekker man faja faja
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Puk 19 mei 2020 10:02
5/5
Geweldige producten om nu in deze tijd lekker thuis te eten met gezelligheid in de tuin, 5+
calbo 1 mei 2020 11:49
5/5
het was erg lekker de Zuurgoed!
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Jinny 1 april 2020 08:57
5/5
Lekker thuis blijven en lekker koken
Dyn 24 februari 2020 11:17
5/5
LEKKER LEKKERR
Manon 17 februari 2020 10:12
5/5
1. Goede presentatie. 2. Kleurrijk. 3. Duidelijk uitgelegd. 4. Erg uitgebreid. 5. Lekker tropisch, feel-good. 5 STERREN!
Dinie 23 januari 2020 16:11
5/5
Nasi trafasie al jaren mijn favoriet. Lekker kookboek met veel nasi recepten
Anthony 3 december 2019 11:57
5/5
Fijn geschreven kookboek en kleurrijke mooie fotos. Even naar Oriental en erna super lekker gaan koken.
Willem van Duijn 13 oktober 2019 19:43
5/5
Het heeft lang geduurd, maar hij is eindelijk binnen , deel 5 en nu ga ik lekker nieuws-gieren voor nieuwe ideën!
Yvette 2 september 2019 10:14
5/5
1e boek jaar met plezier gehad, maar kwijt geraakt :( Nieuwe gereserveerd, tot die tijd lekker van de website receptjes plukken :)
Desiree 12 augustus 2019 10:28
5/5
Wacht lekker op mijn gereserveerde kookboek.
Nannie 6 augustus 2019 12:58
5/5
Lekker kookboek gereserveerd, volg jullie al sinds de hyves tijd :)
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Melvin 12 mei 2019 19:40
5/5
Lekker lekker
Nikkie Peters 23 april 2019 08:52
5/5
Nou, ik heb Sandhia's Recepten Deel 5 als gift ontvangen, in een geweldige doos. Tot dit moment, kende ik Faja Lobi nog niet, maar ben ik al mijn hele leven een echte lekkerbek en pak i k elke dag zo culinair mogelijk uit in de keuken voor ons gezin, daarom lusten mijn kinderen letterlijk ALLES. Afgelopen zaterdag de Nasi Trafasie met Moksie Metie bereid, en de Baka Bana met Faja Lobi Pinda Sambel, WAUW WAUW WAUW, wat een smaaksensatie, wat een lust voor de tong en wat een voldoening om dit te maken en je het gevoel krijgt dat je als een echte kok bezig bent. Vanochtend lekker allemaal pagina's apart gezet, ik ga nog veel meer maken en wow zoveel fans, ik volg jullie gelijk op insta fb en YouTube, hulde voor dit merk en deze familie die zeker een recensie verdient! :) ...
Levi E 26 februari 2019 08:25
5/5
Veel groente recepten in de recepten en lekker kleurrijk, je doet echt heelrlijk inspiratie op blij mee.
Anoniem 22 februari 2019 16:45
5/5
Hyves was ik al trouwe volger van jullie, daarna fb en nu lekker fijn op insta en dat dit boekje erbij ga zo door.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisch gerecht)

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
Een flinterdun laagje rondom de tahoe afsnijden (anders maakt het lichtelijk zuur) en in reepjes snijden.
Maïzena in 100 ml water oplossen.
2. Tahoe in ruim olie licht bakken, daarna afscheppen.
3. In een grote wok de ui met 6 eetlepels olie fruiten; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (met tuinkruiden) hieraan toevoegen en omscheppen.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten komkommer (in reepjes gesneden) en taugé toevoegen en goed omscheppen.

Ingrediënten
- Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Aromat (met tuinkruiden) - 1 el bruine suiker - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi, 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei - 250 gram taugé - 500 gram tahoe