Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisch gerecht)

Home Recepten
Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisc...
Afbeelding van Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisch gerecht)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmatibereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
Een flinterdun laagje rondom de tahoe afsnijden (anders maakt het lichtelijk zuur) en in reepjes snijden.
Maïzena in 100 ml water oplossen.
2. Tahoe in ruim olie licht bakken, daarna afscheppen.
3. In een grote wok de ui met 6 eetlepels olie fruiten; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (met tuinkruiden) hieraan toevoegen en omscheppen.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten komkommer (in reepjes gesneden) en taugé toevoegen en goed omscheppen.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati.

Variatietip: Voor een pittiger smaak voeg een plakje verse Madam Jeanette peper toe. Varieer de tahoe met Quorn of Valess. Voor een vleesgerecht, vervang de tahoe met varkens- of runderreepjes.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fu 27 juli 2021 08:06
5/5
Getest meerdere recepten en het klopte zo goed als. Lekker je eigen touch aan geven
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Liza Yvonne Kramer 12 juli 2021 15:04
5/5
Ik maak het Surinaamse recepten van mijn ouders en ik vind het Surinaamse recepten altijd zo lekker nummer 1 en overal recepten van Azie.
Nancy 7 juli 2021 09:23
5/5
Hoe blij je van lekker eten kan worden zo blij word je gewoon van die faja die lobiiiiiii
Lise 6 juli 2021 08:44
5/5
Toen mijn zus jullie producten ging gebruiken en ik de geur rook was ik ook verkocht! Sinds 5 jaar wisselen we recepten met elkaar uit, delen we leuke creaties en zien we elkaar hierdoor lek ker vaak. Zo zie je wat lekker eten kan doen ❤️ ...
Rini 22 juni 2021 13:25
5/5
Vleesbroodjes zijn onze favorieten om lekker af te toppen bij de nasi trafasiiii 😋
Dennis 15 juni 2021 09:20
5/5
Tajine Trafasie hebben we nu voor de 3e keer gemaakt dit blijft zo lekker met dat gestoom. 😎
Jennifer 14 juni 2021 10:27
5/5
Faja Lobi leren kennen bij onze buren, we vroegen ons altijd af hoe hun huis altijd zo lekker geurde. Koken nu precies dezelfde recepten maar het leuke is je bent nooit met jullie producten uitgekookt, jullie recepten geven me telkens weer inspiratie voor iets nieuws, echter mijn complimenten. ❤️ ...
Poppy 13 juni 2021 09:45
5/5
Indische keuken is lekker maar met Faja Lobi mensen is het pas echt smullen. Bedankt voor de altijd heerlijke recepten 😊
Vera 1 juni 2021 09:55
5/5
Lekker die moksie recepten joh!
Lindsay 30 mei 2021 09:41
5/5
Jullie nasi recepten zijn de beste! Heerlijk afwisselend en lekker gezond met veel groentes.
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Frietje 16 maart 2021 10:20
5/5
Frietje oorlog trafasie hahaha geweldig! Lekker simpel maar toch veel beter als de caf
Arnold 9 maart 2021 09:26
5/5
Echt waar gewoon lekker frietjes met een sate en jullie pinda sambel damn wat een klassieker met een twist.
Lindsay 8 februari 2021 07:38
5/5
Snelle Roti Kip Masala is een goed recept. Lekker en makkelijk!
Surinamer 1 februari 2021 07:16
5/5
Lekker mang turkse broodjes met masala zelf gemaakt
gebr j 31 januari 2021 11:57
5/5
Als echte boeren Hollanders jullie kookboek met de familie geproefd 1 week lang wij zijn om. Lekker mengen met onze echte Hollandse recepten doet het goed !
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
XC 2 november 2020 19:54
5/5
Goed geholpen en super webshop! Weekje lekker faja lobi elke dag eten.
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Pien 30 juni 2020 09:13
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 is een kraker van een boek, wow! Zoveel mensen kennen dit mooie merk nog niet, jullie verdienen een recensie. Vanavond lekker koken met jullie Losie Foroe Traf asie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Chop Soy Vegetarian (gezond, slank en lekker vegetarisch gerecht)

1. Voorbereiding:
Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking en de groenten snijden.
Een flinterdun laagje rondom de tahoe afsnijden (anders maakt het lichtelijk zuur) en in reepjes snijden.
Maïzena in 100 ml water oplossen.
2. Tahoe in ruim olie licht bakken, daarna afscheppen.
3. In een grote wok de ui met 6 eetlepels olie fruiten; 7 eetlepels Kousenband Trafasie (roerbakmix), gemberpoeder, bruine suiker, Aromat (met tuinkruiden) hieraan toevoegen en omscheppen.
4. Winterwortel (in reepjes gesneden), paprika's (in reepjes gesneden), kousenband (schuin gesneden), paksoi (in stukjes), broccoli (in roosjes) en de prei (in ringen gesneden) toevoegen en omscheppen; 700ml water en de opgeloste maïzena toevoegen, goed omscheppen en vervolgens de boter erbij doen.
Het geheel 15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op laag vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten komkommer (in reepjes gesneden) en taugé toevoegen en goed omscheppen.

Ingrediënten
- Faja Lobi Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 2 el Aromat (met tuinkruiden) - 1 el bruine suiker - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 klontjes halvarine - 4 el maïzena - 4 tl gemberpoeder - zonnebloemolie - 1 grote ui - 500 gram winterwortel - 3 paprika's (geel, groen en rood) - 200 gram kousenband of 1/2 komkommer - 1 bosje paksoi, 400 gram broccoli - 1 stengel (200 gram) prei - 250 gram taugé - 500 gram tahoe