Curry garnalen Surinam style

Home Recepten
Curry garnalen Surinam style
Afbeelding van Curry garnalen Surinam style
Afbeelding van Curry garnalen Surinam style

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie,kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen.
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia’s Roti of rijst; geef er Surinaams Zuurgoed.

Variatietip: Lekker met Surinaams broodje.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry garnalen Surinam style
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie, kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen. 
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 uien (kleine) - 4 teentjes knoflook - 500 gram garnalen (medium)  - 1 afgestreken el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala - 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie) - 3 el kokosmelk - Madam Jeanette peper - 1 verse tomaat - ½ kopje (75 ml) water  - 2 takjes selderij