Curry garnalen Surinam style

Home Recepten
Curry garnalen Surinam style
Afbeelding van Curry garnalen Surinam style
Afbeelding van Curry garnalen Surinam style

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie,kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen.
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia’s Roti of rijst; geef er Surinaams Zuurgoed.

Variatietip: Lekker met Surinaams broodje.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Sem 19 oktober 2020 12:34
5/5
Jullie verassen ons telkens weer! De Faja Nuggets gemaakt sjezus wat een geweldig recept wat een smaakbelevenis.
Lillian 19 oktober 2020 12:31
5/5
Het kookboek ontvangt van mij een 10.
Pol 14 oktober 2020 12:17
5/5
Wij kennen niet meer anders, hele fam wilt alleen nog maar faja
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
Marga 12 oktober 2020 11:08
5/5
10+ voor jullie geweldige producten en recepten.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Hina 9 oktober 2020 09:29
5/5
SUPER GEDAAN MENSEN!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry garnalen Surinam style
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie, kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen. 
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 uien (kleine) - 4 teentjes knoflook - 500 gram garnalen (medium)  - 1 afgestreken el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala - 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie) - 3 el kokosmelk - Madam Jeanette peper - 1 verse tomaat - ½ kopje (75 ml) water  - 2 takjes selderij