Curry garnalen Surinam style

Home Recepten
Curry garnalen Surinam style
Afbeelding van Curry garnalen Surinam style
Afbeelding van Curry garnalen Surinam style

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie, kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen.
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia’s Roti of rijst; geef er Surinaams Zuurgoed.

Variatietip: Lekker met Surinaams broodje.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Kish 4 februari 2020 13:49
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!
Wanica 13 december 2019 12:27
5/5
Vanuit Suriname! Dikke 10 sterren voor jullie kookboek, van familie ontvangen. Kom maar snel met meer na SU
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
ANS 15 maart 2019 16:51
5/5
Hallo hallo! Het kookboek lag al enkele weken ievenbus, we waren namelijk zelf in suriname op vakantie. Nou was het deze week sowieso afkikken, maar haleluja, ik heb de Nasi deze week gemaak t, doet me weer aan SU denken, ik ben hier zeer content mee. Bedankt! ...
Sara 24 augustus 2018 14:31
5/5
De juiste indeling op een goeie manier in elkaar gezet en erg leuk het verhaal over jullie, en de verhalen over Suriname. Goed weekend toegewenst
Djamilla 14 augustus 2018 08:15
5/5
Surinamers moeten dit meer steunen, jullie zijn nou echt al 30 jaar (volgens mij) hard aan het werk onze mooie keuken te promoten. Complimenten voor wederom dit mooie boek, deel 1 t/m 4 was al top, leuk om te zien hoe het niveau telkens hoger begint te worden, keep up the good work guys. Lobiii ...
Sita 24 juli 2018 09:16
5/5
Ram ram, harde werkende hindoestaanse mensen. Keep up this good work, de oude generaties Surinamers en hun heerlijke recepten sterven langzaam, dit kookboek gaat ons helpen!
Silvia DJ 18 juli 2018 15:08
5/5
Vanaf heden ben ik een surinamer haahaha dit boekie het alles
Billy 8 juli 2018 11:42
5/5
Een recensie plaatsen verdienen jullie zeker, en helemaal met deze tropen tijden. Heerlijk buiten koken met jullie recepten geeft het gevoel alsof ik in Suriname sta terwijl ik er nog niet b en geweest haha. ...
Charmaine 29 mei 2018 12:02
5/5
Tevreden as hell! Als Surinamer kan ik dit kookboek absoluut aanraden

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry garnalen Surinam style
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie, kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen.
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Ingrediënten
- - zonnebloemolie - 2 uien (kleine) - 4 teentjes knoflook - 500 gram garnalen (medium)  - 1 afgestreken el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala - 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie) - 3 el kokosmelk - Madam Jeanette peper - 1 verse tomaat - ½ kopje (75 ml) water  - 2 takjes selderij