Curry garnalen Surinam style

Home Recepten
Curry garnalen Surinam style
Afbeelding van Curry garnalen Surinam style

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie,kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen.
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met Sandhia’s Roti of rijst; geef er Surinaams Zuurgoed.

Variatietip: Lekker met Surinaams broodje.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Janey 30 juli 2019 09:10
5/5
Tot nu toe gebruikt: Nasi Trafasie, Surinam Trafasie, Moksie Metie Trafasie, Roti Masala Trafasie, Trassie Trafasie, Banaan Trafasie. Ga de hele lijst af, en heb ook het kookboek zojuist ger eserveerd, ben erachter gekomen dat mijn buurtjes dit geheim gebruiken, nu ga ik ze eens verassen met mijn geheimpje ha! ...
Aliana 16 april 2021 08:22
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Anita 15 april 2021 10:11
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Lina 15 april 2021 09:04
5/5
Caribische garnalos waren geweldigos.
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry garnalen Surinam style
  • STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (gesnipperd) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 2: Garnalen toevoegen en omscheppen.
  • STAP 3: Roti Kip Masala of Singh Masala, Trassie Trafasie, kokosmelk en Madam Jeanette peper toevoegen, en omscheppen.
  • STAP 4: Verse tomaat en water toevoegen, lichtelijk omscheppen en met deksel op de pan 5-7 minuten laten sudderen. 
  • STAP 5: De laatste minuut selderij (gehakt) over de garnalen verdelen en nog even verder laten sudderen.
Ingrediënten
- zonnebloemolie - 2 uien (kleine) - 4 teentjes knoflook - 500 gram garnalen (medium)  - 1 afgestreken el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala - 1 tl Trassie Trafasie (echte Surinaamse trassie) - 3 el kokosmelk - Madam Jeanette peper - 1 verse tomaat - ½ kopje (75 ml) water  - 2 takjes selderij