Desi Drummies (speciale romige drumsticks met mango/appel en sugar snaps)

Home Recepten
Desi Drummies (speciale romige drumsticks met mango/app...
Afbeelding van Desi Drummies (speciale romige drumsticks met mango/appel en sugar snaps)
Afbeelding van Desi Drummies (speciale romige drumsticks met mango/appel en sugar snaps)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Sugar snaps in ruim water 3 minuten koken, afspoelen en uitlekken.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Desi Drummies:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, drumsticks hieraan toevoegen en enkele minuten goed bruin bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 1 kopje (150 ml) water en mango of appel (in dunne plakjes) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de sugar snaps toevoegen.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; schenk de saus over het vlees. Ook heerlijk met Sandhia's Roti. Gebruik Sambal Nasi Trafasie (homemade Sandhia's sambal)voor een pittiger smaak.

Variatietip: Varieer de drumsticks met ribkarbonade, vis of tahoe en de sugar snaps met peultjes of broccoli.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Liza Yvonne Kramer 1 november 2018 14:54
5/5
Ik wil het 1 speciale kookboekje van Surinaamse eten bestellen .
Peter 9 december 2020 08:36
5/5
Drumsticks echt toppertjes jullie vlees geregtjes
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Henna 25 januari 2021 14:52
5/5
Zo lekker en leerzaam
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
James 24 januari 2021 11:08
5/5
5 dikke sterren verdiend
Inezz 24 januari 2021 10:14
5/5
Durum met kip masala wat een leuke combi
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Nina 21 januari 2021 14:43
5/5
Tajine geprobeerd met wat een leuk recept was dit, 5 sterren!
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Kimm 17 januari 2021 09:44
5/5
Cupcakes gisteren gemaakt en volledig gelukt het was zo zo lekker!
Tessa 13 januari 2021 10:14
5/5
Vanaf nu nooit meer anders!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
AA 11 januari 2021 08:50
5/5
Friet met jullie pinda sambel echt formidabel!!!!!
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Inge 4 januari 2021 09:41
5/5
Deze laatste weken iedere week een recept gemaakt en we zijn er ontzettend over te spreken.
Jacky 4 januari 2021 09:18
5/5
BBR recepten zijn perfect en lukken! Gaan nu iedere week 1 x Faja koken :)
Lana 30 december 2020 16:23
5/5
Echt waar elk recept slaagt en is geweldig
Ingeborg 30 december 2020 15:53
5/5
Dikke 10 voor dit kookboek
Nadja 29 december 2020 11:18
5/5
Tajine Trafasie was super gelukt. Graag meer van zulke recepten!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Desi Drummies (speciale romige drumsticks met mango/appel en sugar snaps)

1. Voorbereiding:

Sugar snaps in ruim water 3 minuten koken, afspoelen en uitlekken.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Desi Drummies:

4 eetlepels olie verhitten en de ui daarin fruiten, drumsticks hieraan toevoegen en enkele minuten goed bruin bakken. 360ml Roti Dési Trafasie (woksaus), 1 kopje (150 ml) water en mango of appel (in dunne plakjes) toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de sugar snaps toevoegen.

Ingrediënten
- 5 drumsticks - 1 kleine halfrijpe mango of Elstar appel - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 400 gram Basmati rijst - zonnebloemolie, 1 ui - 200 gram sugar snaps - Laigsingh Sambal Nasi Trafasie (homemade Sandhia's sambal)