Doksie Masala (eendenborstfilet op masala)

Home Recepten
Doksie Masala (eendenborstfilet op masala)
Afbeelding van Doksie Masala (eendenborstfilet op masala)
Afbeelding van Doksie Masala (eendenborstfilet op masala)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Zoete aardappel (geschild en in plakjes gesneden) en bakbanaan (geschild en in schuine plakjes gesneden) circa 10 minuten in ruim water koken en afgieten. Haal de bakbanaan 3 minuten eerder uit het water (anders wordt het te zacht).
Pureer de zoete aardappel met 1 eetlepel melk met een vork fijn.
Kook de kousenband circa 5 minuten in ruim water met zout, daarna afgieten en met koud water afspoelen.

2. Eendenborstfilet:

Bak de eendenborst filet circa 4 minuten aan weerszijden in een pan zonder olie op matig vuur (het vlees wordt dan in het eigen vet gebakken voor een natuurlijker smaak).
Leg de eendenborst filet op een ovenschaal en verdeel de helft van de Kip Masala Trafasie (marinade) gelijkmatig erover; bak het vervolgens in de oven (zonder boter) op 175-200 graden in 10 minuten gaar. De laatste 5 minuten de andere helft van de Kip Masala Trafasie (marinade) toevoegen voor een lekkere masala saus.

Serveertip: Verdeel de eendenborst filet, kousenband en bakbanaan over 4 borden; de gepureerde zoete aardappel in een spuitzak doen en in een draaiende vorm op de borden opspuiten. Schenk de masala saus over het vlees.

Variatietip: Combineer eens met rijst. Varieer de eendenborst filet met malse runderbiefstuk, kalkoen filet of lamsvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Doksie Masala (eendenborstfilet op masala)

1. Voorbereiding:

Zoete aardappel (geschild en in plakjes gesneden) en bakbanaan (geschild en in schuine plakjes gesneden) circa 10 minuten in ruim water koken en afgieten. Haal de bakbanaan 3 minuten eerder uit het water (anders wordt het te zacht).
Pureer de zoete aardappel met 1 eetlepel melk met een vork fijn.
Kook de kousenband circa 5 minuten in ruim water met zout, daarna afgieten en met koud water afspoelen.

2. Eendenborstfilet:

Bak de eendenborst filet circa 4 minuten aan weerszijden in een pan zonder olie op matig vuur (het vlees wordt dan in het eigen vet gebakken voor een natuurlijker smaak).
Leg de eendenborst filet op een ovenschaal en verdeel de helft van de Kip Masala Trafasie (marinade) gelijkmatig erover; bak het vervolgens in de oven (zonder boter) op 175-200 graden in 10 minuten gaar. De laatste 5 minuten de andere helft van de Kip Masala Trafasie (marinade) toevoegen voor een lekkere masala saus.

Ingrediënten
- 400 gram kouseband - 400 gram zoete aardappel (oranjekleurige) - 2 rijpe bakbananen - 400 gram eendenborstfilet (4 stuks) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (marinade)