Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)

Home Recepten
Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)
Afbeelding van Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)

Bereidingswijze

  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de sjalot (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het kip- of vega gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken. Bami Trafasie, Trassie Trafasie, gember, wortel, bosui en plakje Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen en 1-2 minuten verder bakken. Laat de vulling goed afkoelen.
  • 2. Gyoza vellen:
  • STAP 2: Maak de randen van een gyozavel rondom nat met een beetje water; doe een eetlepel van de vulling in het midden ervan en velletje voor velletje omvouwen en aandrukken. Herhaal dit met de resterende vellen.
  • 3. Dumplings:
  • STAP 3: Bestrijk de bodem van een pan met een scheutje olie, verdeel de gevulde gyoza vellen hierin in een ronde vorm en bak ze 2 minuten even aan. Schenk 50 ml water in de pan en stoom ze, met deksel op de pan, circa 6 minuten op matig vuur. Haal daarna de deksel van de pan, stoom nog enkele minuten tot het water is verdampt en de onderkant van de dumplings mooi bruin is geworden.
  • 4. Dumpling Saus:
  • STAP 4: Meng alle ingrediënten tot een gladde saus.

TIP: Probeer ook deze hapjes: Sandhia’s Hapjes en Kookvideo's.
Ontdek de 9 manieren van dumplings vouwen

Serveertip: Dippen met de dimpling saus.

Variatietip: Varieer het gehakt met garnalen, vis of vleesvervangers. Je kan de dumplings na het vouwen ook invriezen om ze later te maken of de klaargemaakte dumplings invriezen om ze later te gebruiken.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nos 25 september 2022 09:52
5/5
Heerlijke dumplings trafasie was mijn eerste uitgebreide creatie en goed gelukt. Erg blij mee! 😍
Faye 6 juli 2022 07:53
5/5
Dumplings Trafasie erg interessant. Ga morgen avond alles kopen, en zaterdag lekker uitproberen. Ben gek op jullie smaak, erg benieuwd hoe dat uitkomt in de Dumplings. Tot nu toe alle recept en altijd super 😄❤️ ...
Joshua en vrouw 30 juni 2022 08:04
5/5
Dit weekend gaan we jullie recepten Buffalo wings & kipkluifjes En Dumplings Trafasie proberen 😊😘
Stacey 29 september 2022 07:52
5/5
Ontdekt via mijn buurtjes die deze zomer telkens tijdens de bbq een hele geur door de wijk verspreidde. In de buurtapp vroeg iemand wat dit was, en stuurde ze een foto door van jullie sate's en marinades moksie metie moksie speciaal. We genieten elke week hiervan, als het niet op de bbq is lekker uit de keuken ❤️ ...
R.T. 29 september 2022 00:00
5/5
Kopen ieder jaar wel wat kookboeken. Vind Sandhia's Recepten tot nu toe 1 van de beste. Waarom? Omdat het een luxe kookboek is, een dik kookboek vol met recepten, weinig onnodige verhaa ltjes EN een kookvideo waar je direct naartoe kan. ...
Cees van der Zee 28 september 2022 10:24
5/5
We zijn superblij met de boeken, heerlijke gerechten en makkelijk te maken! Top!
Cindy 28 september 2022 07:58
5/5
De heerlijkste recepten! Vooral meer nasi recepten hoor hihi 😍😘
Oost 28 september 2022 00:00
5/5
Het boek netjes in een 'gift box' ontvangen, en ook nog eens daarna het kookboek in een net strakke plastic. Als je het opent is het net alsof er een magisch gevoel vanaf komt, hee rlijk boek met veel diverse soorten recepten. Van ons krijgen jullie hier een 10 voor! Ga jullie overal volgen, super leuk cadeau. ...
Richters 27 september 2022 07:51
5/5
Specifieke recepten met echt goed opgezette kookvideo's. Fijn website ook en kookboek net binnen maar erg mooi 😎
Michiel Tange 27 september 2022 06:46
5/5
Top product voor echte Surinaamse bami te maken
Rawin 27 september 2022 00:00
5/5
Goed kookboek. 5 sterren!
Van der Zee 26 september 2022 11:04
5/5
Geweldige kookboeken en recepten. Jammer dat veel producten niet in de winkel te koop zijn, alle winkels hebben hetzelfde. Maar via de webshop gaat het prima en kunnen we ons weer uitleven! Superlekker! We zijn verslaafd. Een aanrader! ...
Doortje 26 september 2022 07:58
5/5
Heerlijk! 10 sterren!
Asje 26 september 2022 00:00
5/5
Dik een 10 verdiend top boek
Linde 23 september 2022 07:51
5/5
Genietend van faja lobi voor jaren 😍 kijk elke week weer voor een weekje voorruit om 1 recept van jullie te maken 😋 bij ons is het menu nooit hetzelfde genieten 😊
Resley 23 september 2022 00:00
5/5
Mijn Surinaamse grootmoeder en oma hebben beide jullie delen kookboeken gebruikt. Sindsdien kopen wij al vanaf deel 4 trouw jullie kookboek, en iedere keer verassen jullie ons weer. Top!
Rosaline 22 september 2022 08:38
5/5
Net het avondmenu opgesteld, nu al zin in vanavond hihi 😋
J-J 22 september 2022 00:00
5/5
5 sterren!
Lydia van Dinteren 21 september 2022 13:51
5/5
Helemaal blij met mijn kookboek nr 6.javaanse garnalen gemaakt heerlijk
Q-Q 21 september 2022 08:23
5/5
Kabeljauwpakketjes Trafasie de allerbeste!
Lonneke 21 september 2022 07:47
5/5
Geweldige toevoeging het kookboek aan jullie super uitgebreide website. Ben een tevreden klant 😋
Tobias 21 september 2022 00:00
5/5
5+ sterren: Dikke luxe kaft, in een luxe doos en echt heel veel recepten.
Ross 20 september 2022 07:31
5/5
Wanneer weer zo'n verrukkelijk pastei recept? Kijk elke dag naar al het lekkers bij jullie hihi
U 20 september 2022 00:00
5/5
Geweldig hoe jullie het boek weer telkens in elkaar zetten. Tevreden klant uit Oss.
A-may 19 september 2022 07:23
5/5
Heerlijke roti kip recepten
Shaya 19 september 2022 00:00
5/5
Cadeau gegeven eerst aan mijn moeder, daarna aan mijn nichtjes. Het is echt opzichzelf een gift, maar de recepten ook. Authentiek!
Alicia 18 september 2022 11:03
5/5
Jullie kookboek is weer uitstekend gelukt! Gaan er weer lekker uit smullen. ❤️
R 18 september 2022 00:00
5/5
BEST OF THE BEST! Deel 6 weer een klapper hoor. Ben niet anders van jullie gewend!
Lien 15 september 2022 07:58
5/5
De dumpling kookvideo trafasie was weer super goed zeg ❤️😎
Lo 15 september 2022 00:00
5/5
5 sterren! Toppie boekie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)
  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de sjalot (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het kip- of vega gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken. Bami Trafasie, Trassie Trafasie, gember, wortel, bosui en plakje Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen en 1-2 minuten verder bakken. Laat de vulling goed afkoelen.
  • 2. Gyoza vellen:
  • STAP 2: Maak de randen van een gyozavel rondom nat met een beetje water; doe een eetlepel van de vulling in het midden ervan en velletje voor velletje omvouwen en aandrukken. Herhaal dit met de resterende vellen.
  • 3. Dumplings:
  • STAP 3: Bestrijk de bodem van een pan met een scheutje olie, verdeel de gevulde gyoza vellen hierin in een ronde vorm en bak ze 2 minuten even aan. Schenk 50 ml water in de pan en stoom ze, met deksel op de pan, circa 6 minuten op matig vuur. Haal daarna de deksel van de pan, stoom nog enkele minuten tot het water is verdampt en de onderkant van de dumplings mooi bruin is geworden.
  • 4. Dumpling Saus:
  • STAP 4: Meng alle ingrediënten tot een gladde saus.
Ingrediënten
- 1. Vulling: - 2 el zonnebloemolie - 1 sjalot - 4 teentjes knoflook - 300 gr kip- of vega gehakt - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie - 1 tl gember (gemalen) - 75 gr julienne wortel (fijngesneden) - 1 stengel bosui (fijngesneden) - plakje Madam Jeanette peper - 20 Gyoza vellen - 2. Dumpling Saus: - 3 el Faja Lobi Gekruide Ketjap (Albert Heijn online) - 2 el rijstazijn - 2 el Sweet Chili Saus
Ga naar mijn laatste sessie