Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)

Home Recepten
Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)

Bereidingswijze

  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de sjalot (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het kip- of vega gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken. Bami Trafasie, Trassie Trafasie, gember, wortel, bosui en plakje Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen en 1-2 minuten verder bakken. Laat de vulling goed afkoelen.
  • 2. Gyoza vellen:
  • STAP 2: Maak de randen van een gyozavel rondom nat met een beetje water; doe een eetlepel van de vulling in het midden ervan en velletje voor velletje omvouwen en aandrukken. Herhaal dit met de resterende vellen.
  • 3. Dumplings:
  • STAP 3: Bestrijk de bodem van een pan met een scheutje olie, verdeel de gevulde gyoza vellen hierin in een ronde vorm en bak ze 2 minuten even aan. Schenk 50 ml water in de pan en stoom ze, met deksel op de pan, circa 6 minuten op matig vuur. Haal daarna de deksel van de pan, stoom nog enkele minuten tot het water is verdampt en de onderkant van de dumplings mooi bruin is geworden.
  • 4. Dumpling Saus:
  • STAP 4: Meng alle ingrediënten tot een gladde saus.

TIP: Probeer ook deze hapjes: Sandhia’s Hapjes en Kookvideo's.
Ontdek de 9 manieren van dumplings vouwen

Serveertip: Dippen met de dimpling saus.

Variatietip: Varieer het gehakt met garnalen, vis of vleesvervangers. Je kan de dumplings na het vouwen ook invriezen om ze later te maken of de klaargemaakte dumplings invriezen om ze later te gebruiken.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Annika 10 september 2024
5/5
Dumplings Trafasie krijgt 5 uit de 5 sterren. Lekkerder dan de restaurant versie 😍😋
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Dumplings Trafasie (dumplings met gyoza vellen)
  • 1. Vulling:
  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de sjalot (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het kip- of vega gehakt hieraan toe, omscheppen en in enkele minuten rul en bruin bakken. Bami Trafasie, Trassie Trafasie, gember, wortel, bosui en plakje Madam Jeanette peper toevoegen, omscheppen en 1-2 minuten verder bakken. Laat de vulling goed afkoelen.
  • 2. Gyoza vellen:
  • STAP 2: Maak de randen van een gyozavel rondom nat met een beetje water; doe een eetlepel van de vulling in het midden ervan en velletje voor velletje omvouwen en aandrukken. Herhaal dit met de resterende vellen.
  • 3. Dumplings:
  • STAP 3: Bestrijk de bodem van een pan met een scheutje olie, verdeel de gevulde gyoza vellen hierin in een ronde vorm en bak ze 2 minuten even aan. Schenk 50 ml water in de pan en stoom ze, met deksel op de pan, circa 6 minuten op matig vuur. Haal daarna de deksel van de pan, stoom nog enkele minuten tot het water is verdampt en de onderkant van de dumplings mooi bruin is geworden.
  • 4. Dumpling Saus:
  • STAP 4: Meng alle ingrediënten tot een gladde saus.
Ingrediënten
- 1. Vulling: - 2 el zonnebloemolie - 1 sjalot - 4 teentjes knoflook - 300 gr kip- of vega gehakt - 1 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie - 1 tl gember (gemalen) - 75 gr julienne wortel (fijngesneden) - 1 stengel bosui (fijngesneden) - plakje Madam Jeanette peper - 20 Gyoza vellen - 2. Dumpling Saus: - 3 el Faja Lobi Gekruide Ketjap (Albert Heijn online) - 2 el rijstazijn - 2 el Sweet Chili Saus

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie