Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Home Recepten
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
Afbeelding van Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
Afbeelding van Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Aardappelen (geschild) in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree, kippenbouillon poeder en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's RotiKotomisi Basmati of met brood; garneer met de selderij (gehakt).

Variatietip: Varieer de bruine suiker met 2 theelepels Pinda Sambel Trafasie. Bak de eieren rondom bruin, voor een beter reslutaat kunnen de eieren hiervoor het beste gefrituurd worden.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Leticia 14 november 2018 09:59
5/5
Sranang lady hier, woon al 30 jaar in Nederland en ik durf te zeggen dat ik al 25 jaar jullie producten gebruik. Destijds was het heel anders als nu, maar telkens werd het product beter merk te ik op het begin was het wennen bij een aanpassing, maar het product zoals ik de laatste 10 jaar proef echt lobi voor yu. ...
Chelsea 20 juni 2018 07:41
5/5
Net als bij de 1e druk heb ik er weer eentje gereserveerd, nu als cadeautje! Vorige keer ging de levering vlekkeloos, nou kan ik dat niet zeggen van het eindresultaat nadat ik met jullie rec epten voor de familie heb gekookt het eten gaat alle kanten op ze zijn er gek op hahaha ...
Claudia 12 augustus 2020 08:33
5/5
Als groot kookboeken verzamelaar kan ik u mededelen dat Sandhia's Recepten tot mijn favorieten behoort. EERLIJKE en ECHTE recepten, je voelt de passie, je voelt de authenticiteit, je PR OEFT de belevenis. Een dikke 10+ verdiend het zeer zeker! ...
Dwayne 8 juli 2020 08:26
5/5
Onze familie is een groot gebruiker verdient een goeie recensie
Anoniem 3 juni 2020 08:56
5/5
Jullie producten zijn grandioos. Op de nieuwe etiket is de leesbaarheid eindelijk ook verbeterd, zet hem door mensen mooi mooi mooi
K-IK 2 juni 2020 07:37
5/5
Goedgekeurd kookboek! 5 recepten gemaakt en allemaal gelukt, aanrader voor andere hobby kok's met weinig ervaring.
Puk 19 mei 2020 10:02
5/5
Geweldige producten om nu in deze tijd lekker thuis te eten met gezelligheid in de tuin, 5+
Le clerck 12 mei 2020 09:30
5/5
Recepten waarvan je denkt moeilijk, maar eenmaal bezig, makkelijk en snel klaar maar bovenal alsof een chef-kok heeft gekookt. Hulde voor dit mooie kookboek deel 5!
Neelie 29 april 2020 10:53
5/5
Als hobby kok geef ik zeker een goed advies af naar nieuwe kopers, recepten die je het gevoel geven alsof je het zelf maakt, en genoeg ruimte biedt om je eigen twist aan te geven.
Wilfred 24 maart 2020 12:33
5/5
5+ voor uitvoer, 5+ voor kloppende recepten, 5+ voor de kleurrijke presentatie. Dus eigenlijk is jullie eindcijfer een 15, waar ik er maar maximaal 5 kon geven. Toppie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
  • STAP 1: Aardappelen (geschild) in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree, kippenbouillon poeder  en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen. 
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Ingrediënten
- - 3 aardappelen - 8 eieren  - zonnebloemolie - 1 grote ui - 5 teentjes knoflook  - plakje Madam Jeanette peper - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1 tl tomatenpuree - 1 el kippenbouillon poeder  - 1 tl bruine suiker - 200 ml water - 1 kleine tomaat - 1 tak selderij