Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Home Recepten
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
Afbeelding van Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
Afbeelding van Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Aardappelen(geschild)in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree,kippenbouillon poeder en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's RotiKotomisi Basmati of met brood; garneer met de selderij (gehakt).

Variatietip: Varieer de bruine suiker met 2 theelepels Pinda Sambel Trafasie. Bak de eieren rondom bruin, voor een beter reslutaat kunnen de eieren hiervoor het beste gefrituurd worden.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Karin Li. 16 augustus 2018 13:07
5/5
Ik heb allerlei bloedgroepen in me met, Italiaans, Afrikaans, Frans en Canadees hahaha. Dit boek vind ik geweldig, veel gerechten op net iets andere manier at ik vroeger thuis al, en kan ik nu weer op mijn eigen manier maken. Heerlijk! ...
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Nelleke & Karin 8 december 2020 09:24
5/5
Zowel ik als mijn beste vriendin hadden van onze dochters jullie kookboek Sandhia's Recepten ontvangen. Zo leuk! We komen nu iedere week een recept voor elkaar als verassing, uitleg per recept is echt zeer goed. ...
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Lieke 3 november 2020 09:42
5/5
In jullie volgende top kookboek mogen ook de bakrecepten hoor!!!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!
Ashna 18 augustus 2020 10:17
5/5
Als de recepten smaken alsof mama het in Suriname maakt weet je dat je goed zit. 5 sterren voor Faja Lobi
Til 14 augustus 2020 12:38
5/5
Geproefd, beleefd en ervaren. Alsof ik in Suriname ben!
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Jimmy 21 juli 2020 09:03
5/5
Sinds 2004 grootgebruiker Faja Lobiiiiiiiiiii!! Denk dat we iedere smaak al hebben gehad, niet direct een favoriet want met 1 product kan je zoveel recepten van jullie gebruiken ga daar voor al mee door. Kookboek delen 3, 4 en 5 nu in huis, over 50 jaar gaan die mij miljonair maken hahaha ...
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Dinand 8 juni 2020 14:54
5/5
Natuurlijk schrijven wij ook een recensie. Fijn om met de recepten en producten te werken, makkelijk in gebruik en een genot om je hele huis mee te geuren.
Puk 19 mei 2020 10:02
5/5
Geweldige producten om nu in deze tijd lekker thuis te eten met gezelligheid in de tuin, 5+
Gerard 11 mei 2020 07:48
5/5
In deze crisis geven jullie producten mij culinair plezier in huis, heerlijk!
Roos 4 maart 2020 15:29
5/5
Wat ben ik hier blij. Het is een aanrader want ik ben nog geen enkel recept tegen gekomen dat niet maakbaar is! Meestal is het zo dat in een kookboek maar een aantal aantrekkelijke recepten staan, dat ze vanwege moeilijkheid/technieken/gebruikte ingrediënten moeilijk zijn bij je gezin. Maar dit boek is helemaal super...voor ons het mooiste kookboek ...
Rachel IJzerkoper 13 januari 2020 13:02
5/5
Lieve family
Ik heb nog nooit zo een persoonlijk met liefde gemaakt en zo simpel uitgelegd kookboek gezien om jullie heerlijke eten te kunnen maken.
Nu zie ik ook hier dat je w erkelijk alle producten thuis kan laten bezorgen wat ik ook zeker doe zodat ik niet misgrijp in de supermarkt.
Nogmaals wat een super family xxx
...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
  • STAP 1: Aardappelen (geschild) in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree, kippenbouillon poeder  en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen. 
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.
Ingrediënten
- 3 aardappelen - 8 eieren  - zonnebloemolie - 1 grote ui - 5 teentjes knoflook  - plakje Madam Jeanette peper - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1 tl tomatenpuree - 1 el kippenbouillon poeder  - 1 tl bruine suiker - 200 ml water - 1 kleine tomaat - 1 tak selderij