Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Home Recepten
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
Afbeelding van Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
Afbeelding van Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Aardappelen(geschild)in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree,kippenbouillon poeder en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's RotiKotomisi Basmati of met brood; garneer met de selderij (gehakt).

Variatietip: Varieer de bruine suiker met 2 theelepels Pinda Sambel Trafasie. Bak de eieren rondom bruin, voor een beter reslutaat kunnen de eieren hiervoor het beste gefrituurd worden.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Karin Li. 16 augustus 2018 13:07
5/5
Ik heb allerlei bloedgroepen in me met, Italiaans, Afrikaans, Frans en Canadees hahaha. Dit boek vind ik geweldig, veel gerechten op net iets andere manier at ik vroeger thuis al, en kan ik nu weer op mijn eigen manier maken. Heerlijk! ...
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Jizzy 14 september 2020 09:51
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Peter 24 augustus 2020 09:20
5/5
Gebruikt als smaakmaker in zoveel gerechten. Je kan alles je eigen touch geven!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
  • STAP 1: Aardappelen (geschild) in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree, kippenbouillon poeder  en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen. 
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.
Ingrediënten
- 3 aardappelen - 8 eieren  - zonnebloemolie - 1 grote ui - 5 teentjes knoflook  - plakje Madam Jeanette peper - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1 tl tomatenpuree - 1 el kippenbouillon poeder  - 1 tl bruine suiker - 200 ml water - 1 kleine tomaat - 1 tak selderij