Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Home Recepten
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
Afbeelding van Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Aardappelen(geschild)in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree,kippenbouillon poeder en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen.
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's RotiKotomisi Basmati of met brood; garneer met de selderij (gehakt).

Variatietip: Varieer de bruine suiker met 2 theelepels Pinda Sambel Trafasie. Bak de eieren rondom bruin, voor een beter reslutaat kunnen de eieren hiervoor het beste gefrituurd worden.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ans 25 februari 2020 09:54
5/5
Toen jullie nog allerlei gekleurde etiketten hadden (15 jaar of langer geleden?) al groot gebruiker. Mooi om te zien hoe het merk positief is geëvalueerd de laatste jaren, ga zo door.
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Karin Li. 16 augustus 2018 13:07
5/5
Ik heb allerlei bloedgroepen in me met, Italiaans, Afrikaans, Frans en Canadees hahaha. Dit boek vind ik geweldig, veel gerechten op net iets andere manier at ik vroeger thuis al, en kan ik nu weer op mijn eigen manier maken. Heerlijk! ...
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Dink 7 maart 2021 18:23
5/5
Verrassend lekkere recepten in jullie kookboek!
Nilesh 23 februari 2021 09:23
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
Marinke 22 februari 2021 07:37
5/5
Milka Eksi Koekoe gisteren gemaakt met de Faja Lobi Choco Eksi Trafasie: in 1 keer gelukt! Kookvideo was erg duidelijk, en de verpakking ook. Ga snel jullie Keksi en Eksi Koekoe varianten ko pen en maken. ...
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Alien 11 februari 2021 12:38
5/5
Fcebook trouwe volger met nu ook jullie kookboek in bezet. Wat een geweldig boek!
Rienke 9 februari 2021 12:24
5/5
Nou zelfs in fryslân praten ze over jullie producten. Uit interesse jullie product eens gekocht en het is om te smullen!
Sink 5 februari 2021 09:26
5/5
Alles top, pagina was er wel los in maar de recepten zijn goed.
Jolanda van der Linden 3 februari 2021 16:07
5/5
Omg dit is t walhalla voor mij, de kookboeken zijn geweldig en alles online te koop. Mijn gezin vind t heerlijk en afwisselend. Top
Dennis 29 januari 2021 10:40
5/5
Kipspiesjes in faja lobi sausjes met frietjes, grandioos gewoon.
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Super 25 januari 2021 08:32
5/5
waneer komt deel 6 mensen? delen 2 t/m 5 in de collectie
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Mo 22 januari 2021 09:40
5/5
Goed ingepakt in een luxe doos, mooi in dubbele folie en erg mooi gepresenteerd.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Nelleke & Karin 8 december 2020 09:24
5/5
Zowel ik als mijn beste vriendin hadden van onze dochters jullie kookboek Sandhia's Recepten ontvangen. Zo leuk! We komen nu iedere week een recept voor elkaar als verassing, uitleg per recept is echt zeer goed. ...
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
Tessy 18 november 2020 13:16
5/5
Kwam jullie zo vaak tegen. Enkele maanden geleden toch eens jullie producten gekocht, en wil niet meer anders, het bevalt goed. Het kookboek nu 2 weken in huis, helemaal toppie al die variat ies.
Lieke 3 november 2020 09:42
5/5
In jullie volgende top kookboek mogen ook de bakrecepten hoor!!!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Curry Egg Potato (ei en aardappel in masala)
  • STAP 1: Aardappelen (geschild) in partjes snijden, 4 minuten voorkoken en afgieten.
  • STAP 2: Eieren hard koken, pellen, 5 minuten laten afkoelen, daarna in een laagje olie op matig vuur lichtelijk rondom bruin bakken en afscheppen.
  • STAP 3: In de overgebleven olie ui (gesnipperd), knoflook (geperst) en Madam Jeanette peper lichtbruin fruiten.
  • STAP 4: Voeg hieraan toe Roti Kip Masala, tomatenpuree, kippenbouillon poeder  en bruine suiker, omscheppen en 1 minuut bakken.
  • STAP 5: Hard gekookte eieren en aardappelen toevoegen, omscheppen en enkele minuten opbakken.
  • STAP 6: Het water erover schenken en 10-15 minuten met deksel op pan op matig vuur laten pruttelen; tussentijds omscheppen. 
  • STAP 7: De laatste 2 minuten de tomaat (in stukjes) toevoegen, omscheppen, selderij erover verdelen en nog even laten pruttelen.
Ingrediënten
- 3 aardappelen - 8 eieren  - zonnebloemolie - 1 grote ui - 5 teentjes knoflook  - plakje Madam Jeanette peper - 1 volle el Faja Lobi Roti Kip Masala of Faja Lobi Singh Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 1 tl tomatenpuree - 1 el kippenbouillon poeder  - 1 tl bruine suiker - 200 ml water - 1 kleine tomaat - 1 tak selderij