Enchiladas Trafasie (met gehakt en kidneybonen)

Home Recepten
Enchiladas Trafasie (met gehakt en kidneybonen)
Afbeelding van Enchiladas Trafasie (met gehakt en kidneybonen)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix toe, omscheppen en bak die 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en 350 gram van de gezeefde tomaten toe en omscheppend enkele minuten bakken.
  • STAP 4: Sandhia’s Roti opwarmen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel 3-4 eetlepels gehaktmengsel per Sandhia’s Roti, oprollen en leg het in een ingevette ovenschaal. herhaal dit met de overige Sandhia’s Roti.
  • STAP 5: Bestrijk de Sandhia’s Roti’s in de ovenschaal met de overgebleven gezeefde tomaten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de Sandhia’s Roti’s op 200 graden in een voorverwarmde oven en laat de kaas in 7 minuten smelten.

TIP: Probeer ook deze exclusieve gerechten: Mexicaans met een twist en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de enchilada’s met wat tortilla chips, guacamole en zure room; garneer met de selderij. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie.

Variatietip: Voeg in stap 3 Roti Sambal Trafasie naar smaak toe voor een pittiger smaak. Varieer het kipgehakt met rund & varken gemengd gehakt.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Nino 30 augustus 2021 08:46
5/5
Kookboek is fijn en de bijbehorende box met producten erg handig leuke deal
Nilicia 30 augustus 2021 08:03
5/5
Dit weekend 3 x gekookt met faja lobi en overal de trassie en gekruide ketjap erbij gedaan, wat een smaakmakers 🥂
Koki 29 augustus 2021 09:38
5/5
Verrast naar adviezen van mijn kook vrienden, en ik geef ze gelijk. Gewoon een functioneel en goed kookboek, Surprisebox ook erg handig erbij met de receptkaart.
Harry 27 augustus 2021 14:02
5/5
Cakes zijn gelukt alle drie. Wel de recepten van de website gebruikt. Leuk hoe je uren kan bladeren in recepten, en denkt die ga ik maken en dan bij het volgende recept kom en denkt ja die g a ik maken maar eind van de rit geen keuze kan maken. Heb 'mijn kookboek' op jullie website denk ik wel volstaan met 200 nog te maken recepten ❤️😍 ...
Joan 26 augustus 2021 09:21
5/5
Of je nou authentieke nasi bami of roti wilt eten, of je wilt een uitstapje maken naar een masala pizza of een mexiacaans gerecht met een Surinaamse twist, jullie weten me telkens weer te ve rassen ook met de producten! Erg blij mee!!! 😍❤️😋 ...
Agene 23 augustus 2021 15:11
5/5
Heerlijke bruine bonen met faja lobi mixen pojjjjj
Wi, 22 augustus 2021 11:46
5/5
De beste sate en pinda sambel is van faja Lobi. We zaten laatst in een Hollands restaurant met allerlei verschillende gerechten, verrek die sate proefde zo bekend en lekker. wij vragen welke saus er is gebruikt aan de chef, zegt die gek faja lobi hahaha nou ons kon je rapen hoe toevallig! 😂😂😂❤️ ...
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Diramo 17 augustus 2021 09:27
5/5
Ik beaam deze reviews hieronder, het is een rijkelijk gevuld kookboek met authentieke recepten en mooie twisters die je op ideeën brengt.
Nina 16 augustus 2021 07:59
5/5
Beste kookboek die we ooit hebben gebruikt. Tegenwoordig zitten kookboeken vol met onzinnige verhalen, waardoor het 'lijkt' alsof je een enorm dik kookboek koopt maar in verhoudin g 70% tekst is! Dit kookboek is zoals die hoort te zijn: Divers, goede inhoudsopgave, zeer duidelijke recepten, een functioneel design met een gelikte kaft en recepten die ECHT ECHT werken mensen. En ook een dikke 10 voor de diversiteit, dit boekt zet je toe met nieuwe ideeën te komen, en geeft duidelijk met recepten weer welke combinaties je hierin kan maken. ...
H 13 augustus 2021 08:48
5/5
❤️Faja for live mi mang. Eet bijna elke dag wel nasi of bami met vlees losie moksie roasted of masala 😋
Nilesh 12 augustus 2021 18:40
5/5
Faja Lobi Loempia Faja Lobi Italiaans Faja Lobi Chinees het gaat alle kanten op jullie recepten zijn voortreffelijk. Ieder gerecht met de typische faja lobi touch geeft zoveel meerwaarde aan je eten ❤️ ...
Alexandro 11 augustus 2021 10:13
5/5
Grappig hoe ik gek ben van Italiaans eten, en bij jullie terecht ben gekomen. Heerlijk om jullie recepten en producten te combineren met Italiaanse pasta's, een genot voor de mond en een aan rader voor mede fans om zeker eens te proberen. Bijv. de NAsi Trafasie met Tagliatelle!👀👏 ...
Lici 11 augustus 2021 08:22
5/5
Kookboek krijgt een 10+. Rijk gevuld met zeer grote variatie.
Eduard 10 augustus 2021 09:41
5/5
Mijn overgrootoma was een surinaamse, en het enige wat ik van haar kan herinneren is dat het huis altijd zo lekker rook. Kook nu geruime tijd met jullie recepten en de producten en krijg tel kens weer de kriebels van vroeger. Het maakt je intern gelukkig die kruiden specerijen en lekker pruttelen dat de hele wijk ruikt dat het weer zo ver is: su food ❤️ ...
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Annelies 8 augustus 2021 09:31
5/5
De eksi koekoe cake is de allerbeste, je kan hier alle kanten mee op, heb de gekste creaties ermee gemaakt met kokos, met spekkoek aroma, met pistachio. 🤗🤗😎😎
Rania a 6 augustus 2021 08:19
5/5
Mijn favo su recept blijft Spaghetti met allerlei kip recepten van jullie en heerlijke bara ongevuld of gevuld, net waar ik zin in heb. Al deze recepten via jullie en uitstekend! 😋
4 augustus 2021 12:05
5/5
Eten maakt de mens zo blij 😋😄 Vooral met jullie tropische koken en de heerlijke recepten en producten. Once Faja Lobi a day keeps the doctor away haha!
Don 3 augustus 2021 13:55
5/5
MEGA ETEN MET FAJA!🌱
Aswanti 3 augustus 2021 09:26
5/5
Het is een paradijs van recepten op jullie website, wat een variaties tot aan gekke creaties. Precies wat jullie met mij doen: De gekste creaties maken waar iedereen van opkijkt, en zegt: HO E? 😲 En ik dan stiekem toch wel zeg dat ik het helemaal zelf heb gemaakt hahaha ❤️ ...
Amy 3 augustus 2021 08:37
5/5
Het boek is ten eerste echt dik voor een kookboek mensen. Sommige gebruiken enorme boeken maar als je ze openslaat is 60% gewoon foto's en leeg per pagina, dit kookboek heeft een mooi h andformaat, effectief opgevuld met recepten die duidelijk zijn beschreven, en bij ons tot nu toe allemaal gelukt zijn. al met al als er ooit een nieuw deel uitkomt, staan wij vooraan. ...
simone 2 augustus 2021 22:14
5/5
Zeer tevreden met jullie kookboek.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Enchiladas Trafasie (met gehakt en kidneybonen)
  • STAP 1: Olie verhitten, fruit de ui (fijn gesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin. Voeg het gehakt hieraan toe en bak het al omscheppend in ca. 4 minuten rul en bruin. Bami Trafasie toevoegen en omscheppen.
  • STAP 2: Voeg de Mexicaanse roerbakmix toe, omscheppen en bak die 5 minuten, met deksel op de pan, mee.
  • STAP 3: Voeg de kidneybonen (uitgelekt), mais (uitgelekt) en 350 gram van de gezeefde tomaten toe en omscheppend enkele minuten bakken.
  • STAP 4: Sandhia’s Roti opwarmen volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verdeel 3-4 eetlepels gehaktmengsel per Sandhia’s Roti, oprollen en leg het in een ingevette ovenschaal. herhaal dit met de overige Sandhia’s Roti.
  • STAP 5: Bestrijk de Sandhia’s Roti’s in de ovenschaal met de overgebleven gezeefde tomaten en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de Sandhia’s Roti’s op 200 graden in een voorverwarmde oven en laat de kaas in 7 minuten smelten.
Ingrediënten
- 2 el zonnebloemolie - 1 ui - 2 teentjes knoflook - 300 gr kipgehakt - 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 zak (400 gr) Mexicaanse roerbakmix - 1 blik (620 gr) kidneybonen - 1 blik (300 gr) crispy maïs - 1 pak (500 gr) gezeefde tomaten passata - 2 pakjes (á 4 stuks) Faja Lobi Sandhia’s Roti (originele Surinaamse Roti) - 90 gr geraspte oude kaas 48+ - selderij - Faja Lobi Roti Sambal Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie