Erwtensoep met Masterbeef (gezonde groene erwtensoep met Masterbeef)

Home Recepten
Erwtensoep met Masterbeef (gezonde groene erwtensoep me...
Afbeelding van Erwtensoep met Masterbeef (gezonde groene erwtensoep met Masterbeef)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • Stap 1 Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, knolselderij en aardappels en snijd in ze blokjes. Maak intussen de prei schoon en snijd het in ringen. Hak de selderij heel fijn.
  • Stap 2 Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.

2. Erwtensoep:

  • Stap 3 Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, schouderkarbonade, laurierblaadjes, peperkorrels en zout op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
  • Stap 4 Schep de schouderkarbonade uit de pan, verwijder het bot en snijd het in blokjes; roer het vlees met de prei, wortel, aardappels en knolselderij door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  • Stap 5 Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst met de selderij door de soep en warm nog cicra 5 minuten door. Verwijder de laurierblaadjes.

Serveertip: Serveer de erwtensoep in grote kommen, strooi de selderij erover. TIP: Erwtensoep smaakt een dag later nog lekkerder.

Variatietip: Gebruik als verfrisser Cherry Bouquet Trafasie, Green Punch Trafasie of Pine Apple Trafasie (échte Sandhia's frisdranken). Probeer ook de andere Masterbeef Gerechten eens.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Belinda 30 juni 2021 08:59
5/5
Het leuke aan koken is, als je het gevoel krijgt dat je het helemaal zelf gecreëerd hebt. Met de faja lobii producten heb je dit dus, het helpt gewoon echt. Jullie mixen zijn niet 'zelf ' te maken, de kruidenmelange die hierin zit je merkt gewoon dat het gerijpt en puur is en een echte basis voor zoals wij graag gezonde wok of schotels maken. Faja lobii verdiend zeker een 10 met een top website. 😚😍 ...
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Emma 15 juli 2021 08:59
5/5
Vreselijk goed hahahaha echt toppie mensen
Donk 14 juli 2021 11:31
5/5
Ik zou jullie bij iedereen aanraden en daar is geen woord over gelogen! Eet altijd zo super met jullie 😎
Fox 14 juli 2021 08:35
5/5
Echt woar mensen hier word je toch gelukkig van
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Liza Yvonne Kramer 12 juli 2021 15:04
5/5
Ik maak het Surinaamse recepten van mijn ouders en ik vind het Surinaamse recepten altijd zo lekker nummer 1 en overal recepten van Azie.
Simone 12 juli 2021 11:27
5/5
Roti vega was verrukkelijk, zo ook jullie andere vega recepten. Fijn dat hier rekening mee gehouden wordt! 🍀
Reginald 12 juli 2021 09:02
5/5
Gekookt en geproefd alles was el perfecto met een toppie kookboek
Dinez 11 juli 2021 13:13
5/5
Beoordeling van 5 sterren voor de website, producten en presentatie.
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Ingrid 9 juli 2021 08:13
5/5
Nou deze henk en ingrid letterlijk hahaha houden van buitenlands eten. Jullie keuken echt super!!!!!!!!!!!
Dinn 8 juli 2021 15:08
5/5
Jullie rollade kip recept is voortreffelijk. Echt bij geen enkel merk heb ik dat ieder recept/product altijd lukt en bevalt word zo vrolijk van jullie merk 😚
Nancy 7 juli 2021 09:23
5/5
Hoe blij je van lekker eten kan worden zo blij word je gewoon van die faja die lobiiiiiii
Schouten 7 juli 2021 09:04
5/5
Roti wrappies met tikka masala gemaakt. Jullie verse diepvries roti bij Jumbo gekocht wat is die verrukkelijk zeg nomnomnom 😋
Lise 6 juli 2021 08:44
5/5
Toen mijn zus jullie producten ging gebruiken en ik de geur rook was ik ook verkocht! Sinds 5 jaar wisselen we recepten met elkaar uit, delen we leuke creaties en zien we elkaar hierdoor lek ker vaak. Zo zie je wat lekker eten kan doen ❤️ ...
X 6 juli 2021 08:18
5/5
Gewoon een goeie beoordeling mensen niks mis mee vol met recepten
willempie 5 juli 2021 11:56
5/5
Jullie sate recepten zijn verrekte goed mensen dit mag wel bekender worden

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Erwtensoep met Masterbeef (gezonde groene erwtensoep met Masterbeef)

1. Voorbereiding:

  • Stap 1 Maak de prei schoon en snijd ze in ringen. Schil de wortels, knolselderij en aardappels en snijd in ze blokjes. Maak intussen de prei schoon en snijd het in ringen. Hak de selderij heel fijn.
  • Stap 2 Kook de Masterbeef 10-15 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af en snijd het in blokjes.

2. Erwtensoep:

  • Stap 3 Kook de spliterwten met 2 liter water, Masterbeef, schouderkarbonade, laurierblaadjes, peperkorrels en zout op laag vuur met deksel schuin op de pan, onder regelmatig roeren, 40 minuten; schep het schuim van het oppervlak.
  • Stap 4 Schep de schouderkarbonade uit de pan, verwijder het bot en snijd het in blokjes; roer het vlees met de prei, wortel, aardappels en knolselderij door de soep en kook 45 minuten op laag vuur, onder regelmatig roeren. De erwtensoep afproeven en eventueel op smaak brengen met zout en peper.
  • Stap 5 Voeg de laatste 15 minuten de rookworst toe; haal de rookworst daarna uit de pan en snijd het in plakjes. Roer de plakjes worst met de selderij door de soep en warm nog cicra 5 minuten door. Verwijder de laurierblaadjes.
Ingrediënten
- 250 gr Masterbeef - 2 laurierblaadjes - 4 stengels prei - 2 winterwortels - 3 schouderkarbonades - 75 gram verse selderij - 2 (á 250 gram) rookworsten - zout en enkele peperkorrels - 2 grote aardappels - 1 kleine knolselderij - 400gr groene spliterwten