Exotische zalm vers uit de oven met knapperige groenten

Home Recepten
Exotische zalm vers uit de oven met knapperige groenten...
Afbeelding van Exotische zalm vers uit de oven met knapperige groenten

Bereidingswijze

1.Voorbereiding:

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Krieltjes met 2 eetlepels Roti Dési Masala (woksaus) mengen.

2. Wok Groenten:

Sugar snaps (heel) en paprika (in reepjes) 4 minuten in ruim water beetgaar koken en uitlekken.
2 eetlepels olie verhitten, sugar snaps, ui (in halve ringen), en paprika hierin 3 minuten wokken; zout naar smaak toevoegen.

3. Zalm Ovenschotel:

De zalm met huid in de grillpan enkele minuten aan weerszijden grillen, daarna overzetten in een ovenschaal; verdeel de overblijvende Roti Dési Masala (woksaus) erover en daarna de krieltjes, ananas (met sap) en de cherrytomaten.
Bak het op 200 graden 10-15 minuten in de oven.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten).

Variatietip: Vervang de sugarsnaps met kousenband en de gele paprika met rode paprika. Varieer de krieltjes met zoete aardappel.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Angelina 22 maart 2022 08:18
5/5
Nasi Trafasie met kasripo kip en Surinaamse Bami met gegrilde zalm en verse groenten onze favorieten 😋 In de zomer doen we de kasripo kip en gegrilde zalm op de boretti houtskool wat een smaaksensatie. Tijdens het grillen is het ook lekker jullie tonight trafasie over de zalm heen te doen! ...
Nelinda 15 november 2021 09:30
5/5
Mmmm zalm in masala. Zo smaakvol! Haal verse verse zalm, en maak het vers met jullie mix met spitskool erbij vers van een groenteboer die ook met een kraampje voor zijn grote velden staat 😋😋😋 ...
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Roos 7 maart 2021 17:12
5/5
Zalm is masala yumyum
Heidje 9 februari 2021 09:21
5/5
Zalm wordt zo mals ongekend!
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Misty 26 april 2022 07:38
5/5
Heerlijke sate maken we op vers afgebakken pistoletjes! Vers van het bakketje nomnomnom
Renate Bakker 8 april 2022 21:03
5/5
Regelmatig wordt hier de Surinaamse bami gegeten is altijd een hit hier in huis! Als ik ff geen inspiratie heb roepen ze in echo surinaamse bami alla Naadje😁 Ik gebruik vaak groenten die voor handen zijn of op moeten, wel altijd vers en Faja Lobi staat standaard in de voorraadkast! Echt altijd lekker ...
Tinnke 21 maart 2022 08:10
5/5
Iedereen houd van een broodje bal. Maar julie bal trafasie broodje wo wo wo wat een smaaksensatie. Lekker die ballen op mijn oma's manier maken met vers vlees van de boederij met jullie ingr edienten erbij, hoooooo kon ik dit mijn oma maar laten proeven ❤️ ...
Carl 29 november 2021 08:15
5/5
De snelle eenpanswok met kip en snijbonen is echt een aanrader als je snel super vers en gezond iets wilt eten 💪
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Fay 3 januari 2020 01:00
5/5
De producten hebben een smaakbeleving waar je u tegen zegt, het ruikt zo vers en zo natuurlijk. Kookboek maakt het helemaal af!
Rebecca S 26 september 2018 00:00
5/5
+ Juiste tekst grootte
+ Mooie vormgeving
+ Kleurrijk
+ Overzichtelijk
+ Erg divers qua recepten
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Ariena Hey 15 juni 2022 00:00
5/5
Ben ontzettend blij met het 5 deel van het kookboek. Heb al vele lekkere recepten gemaakt waar mn gezin van heeft gesmuld. Ik kijk uit naar het 6e deel die ik ook besteld heb. De recepten zijn duidelijk en goed te bereiden. Top gedaan. ...
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Trixie 11 mei 2022 07:55
5/5
Met onze javaanse-surinaamse-chinese roots koken we elke dag kleurrijk. De Faja Lobi recepten kunnen wij uit ervaring zeggen zijn echt, authentiek en werken. Je kan er je eigen twist aan gev en, maar zeer zeker recepten zoals onze oma's dat vroeger maakte! ❤️ ...
Ayla 28 april 2022 07:21
5/5
Vlees loempia snacks zijn echt zo ziekelijk smaakvol! En de vleesbroodjes zelfde verhaal. Gaan dit weekend de vispasteitjes trafasie maken zien er ook geweldig uit ❤️
Annelies 7 april 2022 00:00
5/5
De beste recepten komen uit de sandhia's recepten koker, erg blij mee.
Desiree & Sanne 1 april 2022 00:00
5/5
2 kookvriendinnen die niet kunnen wachten lekker recepten te proberen uit sandhias recepten deel 6
Rene peters 25 maart 2022 01:00
5/5
Altijd lekker weer koken met faja lobi & sandhia's recepten! En natuurlijk maak ik graag kans op de kookschort en koksmuts, ben een die-hard faja lobi fan volg jullie overal en test ieder nieuw recept uit haha ...
Nilanka 21 maart 2022 01:00
5/5
Als Indiase uit India toch echt gek op jullie keuken. Leuk ook de hindoestaanse recepten vanuit Suriname, die net wat anders zijn als hoe wij het kennen uit India, maar super lekker.
Robert 11 maart 2022 01:00
5/5
Besteld! Zeer benieuwd. Altijd genoten van jullie kookboeken en veel uit geleerd, echte inspiratiebronnen.
Mariana 8 maart 2022 08:23
5/5
Wij met ons gezin hebben roots in polen en tsjechië. Toch op 1 of andere manier, mengen we bepaalde recepten van jullie met dingen uit onze eigen keuken. Het worden zulke geweldige crea ties, misschien moeten we die recepten eens delen en kunnen jullie dit gebruiken weer te delen met alle andere fans want dan zijn er een hoop. 🎯 ...
Willeke 3 maart 2022 08:01
5/5
Frietjes thuis uit de vuist aanrader mensen, jullie pinda sambel is grandioos ❤️
Pien 25 februari 2022 07:49
5/5
Caribische kip uit de oven: lekkerste kip ooit gegeten! ❤️
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Exotische zalm vers uit de oven met knapperige groenten

1.Voorbereiding: 

Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
Krieltjes met 2 eetlepels Roti Dési Masala (woksaus) mengen. 

2. Wok Groenten: 

Sugar snaps (heel) en paprika (in reepjes) 4 minuten in ruim water beetgaar koken en uitlekken. 
2 eetlepels olie verhitten, sugar snaps, ui (in halve ringen), en paprika hierin 3 minuten wokken; zout naar smaak toevoegen. 

3. Zalm Ovenschotel: 

De zalm met huid in de grillpan enkele minuten aan weerszijden grillen, daarna overzetten in een ovenschaal; verdeel de overblijvende Roti Dési Masala (woksaus) erover en daarna de krieltjes, ananas (met sap) en de cherrytomaten. 
Bak het op 200 graden 10-15 minuten in de oven.
 

Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus) - 400 gram krieltjes (voorgekookt) - 1 blik (234 gram) ananas stukjes - 8 stuks cherrytomaten - 650 gram zalm met huid - 200 gram sugar snaps - 1 rode ui - zonnebloemolie - 1 gele paprika - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  
Ga naar mijn laatste sessie