Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Home Recepten
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Afbeelding van Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Afbeelding van Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Meng de rum of cognac met½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's worst Gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd de Fa Chong in schuine reepjes en serveer het met de Basmati rijst en amsoi; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst. Garneer met Surinaams Zuurgoed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nadja 1 december 2020 12:31
5/5
We hebben er doorhene gebladerd en wauw helemaal top
Eline 1 december 2020 10:01
5/5
Durum met masala 10+ was yummy.
Nelleke 30 november 2020 08:21
5/5
Jullie producten voor het eerste geproefd bij een kennisengroep van ons, sindsdien kunnen we er niet meer zonder!
Geen 30 november 2020 07:23
5/5
Nieuwe bakmix producten en recepten echt uistekend!!
Nan 27 november 2020 09:55
5/5
Kleurrijk kookboek
Annie 27 november 2020 08:49
5/5
Nou de pruimentaart is geslaagd conform jullie recept mensen, eindelijk eens een kloppend recept!
Jennie 25 november 2020 08:24
5/5
WOOWIE!!!!! Choco gelukt in 1 keer!!! Super bereidingswijze en fijn de kookvideo. Komende weken jullie andere smaken uitproberen.
T 24 november 2020 12:58
5/5
Dit recept echt wauw. Eksi mijn favorietj, daarna Keksie daarna Choco. Wanneer komt de mix voor lapis, surinaamse pandan en ananascake?
Jan 24 november 2020 09:55
5/5
BAKMIXEN ontvangen wauw!!!!! Marmercake direct gelukt, keksi en eksi ga ik dit weekend maken.
Lindsay 24 november 2020 08:26
5/5
Probeer meerdere keren een recensie te plaatsen maar lukt telkens niet. Ben erg content met het kookboek genaamd Sandhia's Recepten welke ik cadeau heb gekregen en net op jullie website gebladerd leuk merk zeg ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
  • STAP 1: Meng de rum of cognac met ½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren. 
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.  
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 2 eetlepels rum of cognac - 8 kipsaucijzen (600 gram ongekruide kippenworst) - 400 gram Kotomisi Basmati - 500 gram amsoi of andijvie - zonnebloemolie - 1 teentje knoflook - boter