Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Home Recepten
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Afbeelding van Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Afbeelding van Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Meng de rum of cognac met½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's worst Gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd de Fa Chong in schuine reepjes en serveer het met de Basmati rijst en amsoi; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst. Garneer met Surinaams Zuurgoed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!
Laila 17 september 2020 10:46
5/5
Heerlijk recept heb hem uitgeprobeerd met de gehaktbal! Lekker zo iedere week even kijken wat het nieuwe recept weer is.
Jenn 16 september 2020 14:58
5/5
Zekers dikke 10

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
  • STAP 1: Meng de rum of cognac met ½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren. 
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.  
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 2 eetlepels rum of cognac - 8 kipsaucijzen (600 gram ongekruide kippenworst) - 400 gram Kotomisi Basmati - 500 gram amsoi of andijvie - zonnebloemolie - 1 teentje knoflook - boter