Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Home Recepten
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Afbeelding van Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Afbeelding van Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Meng de rum of cognac met½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's worst Gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd de Fa Chong in schuine reepjes en serveer het met de Basmati rijst en amsoi; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst. Garneer met Surinaams Zuurgoed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
  • STAP 1: Meng de rum of cognac met ½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren. 
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.  
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 2 eetlepels rum of cognac - 8 kipsaucijzen (600 gram ongekruide kippenworst) - 400 gram Kotomisi Basmati - 500 gram amsoi of andijvie - zonnebloemolie - 1 teentje knoflook - boter