Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Home Recepten
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
Afbeelding van Fa Chong met Basmati rijst en amsoi

Bereidingswijze

  • STAP 1: Meng de rum of cognac met ½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's worst Gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Snijd de Fa Chong in schuine reepjes en serveer het met de Basmati rijst en amsoi; schenk de saus erover.

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst. Garneer met Surinaams Zuurgoed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
lacy 18 mei 2022 08:02
5/5
Zalm masala, verse kousenband, sopropo en basmati rijst 😋😋😋😋😋😋😋😋
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Tonny 8 mei 2022 08:24
5/5
Kip Masala met spitskool is zo simpel maar zo om te smullen! B.B.R met Rijst met Nasi Trafasie mix ook een echte aanrader. ❤️❤️😋😋
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
27 mei 2022 09:24
5/5
VLEESBROODJES TRAFASIE wat een immense smaaksensatie! Zo niet normaal hahaha😋😋😋😋
Roffert 27 mei 2022 00:00
5/5
DEEL 6 BEST OF THE BEST!
Loesjee 26 mei 2022 08:34
5/5
Even een korte recensie. Ik vind de spullen van Faja Lobi altijd grandioos, de recepten werken echt altijd en je kan zoveel creaties ermee maken 😍
Neeltje 26 mei 2022 00:00
5/5
Heerlijke kookboeken! Aanrader voor iedereen!
Janice 25 mei 2022 08:13
5/5
Groot fan van jullie producten, fijne mensen jay & sandhia altijd al jullie recepten geprobeerd ❤️❤️❤️❤️
Toni 25 mei 2022 00:00
5/5
Poeh kan niet wachten op deel 6. Altijd zoveel kookplezier gehad met deel 5 :)
Ria Dijk 24 mei 2022 17:17
5/5
Macaroni speciaal zalig, eet het eenmaal in de week,zo zalig, ik lust het s morgens wel i p l van brood!!
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Royke 24 mei 2022 00:00
5/5
10+ sterren voor de duidelijke recepten. Lukken altijd, geen geouwehoer!
Lotje 23 mei 2022 08:05
5/5
Jullie cakemixen zijn zo goed! Heerlijk te gebruiken voor allerlei soorten mixen waaronder Surinaamse maar heb zoveel meer geheimen hiermee ontdekt! 😋😃
Rosalie 23 mei 2022 00:00
5/5
De allerlekkerste recepten zijn van sandhia's recepten 100%
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Riccie 20 mei 2022 09:05
5/5
De beste en meest malse kip ooit komt van Faja Lobi met al die handige tips! 😚
Nigela 20 mei 2022 00:00
5/5
FAJA LOBI FOR PRESIDENT! TOPPERS!
Yacin 19 mei 2022 08:31
5/5
Faja Lobi 5 sterren, recepten 5 sterren en mijn favoriet: Spagehtti drumsticks recept om te smullen ❤️
Roberto 18 mei 2022 00:00
5/5
Wacht wel rustig hoor! Deel 5 moest ik ook even wachten, geen enkel probleem was het wachten waard :)
Vahid 17 mei 2022 00:00
5/5
Zin in, ga ik cadeau aan mijn moeder geven :)
R 17 mei 2022 00:00
5/5
BESTELD!!! Zin in
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
LC 16 mei 2022 00:00
5/5
Het zijn altijd al zulke dikke kookboeken geweest van Sandhia's Recepten. Net zoals je vaak van bent van een auteur en alles koopt van diegene, hebben wij dat met Jay & Sandhia en h un kookboeken, deel 6 hebben we daarom ook gereserveerd en neem jullie tijd met opsturen hoor. ...
Romay 15 mei 2022 10:15
5/5
Lekkere faja lobi satétjes op de bbq grillen, betere avond met een drankje erbij is er niet ❤️😋
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fa Chong met Basmati rijst en amsoi
  • STAP 1: Meng de rum of cognac met ½ pot (180 ml) Losie Foroe Trafasie (marinade) en marineer de worst hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren. 
  • STAP 2: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 3: Amsoi (gesneden en gewassen) in 2 eetlepels olie met de knoflook (fijn gestampt) enkele minuten wokken; eventueel zout naar smaak toevoegen.  
  • STAP 4: Leg de worst op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover; rooster of grill het 10-15 minuten in de oven op 200 graden. Deze gemarineerde en geroosterde worst heet Fa Chong.
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 2 eetlepels rum of cognac - 8 kipsaucijzen (600 gram ongekruide kippenworst) - 400 gram Kotomisi Basmati - 500 gram amsoi of andijvie - zonnebloemolie - 1 teentje knoflook - boter
Ga naar mijn laatste sessie