Fa Chong met Sandhia's nasi

Home Recepten
Fa Chong met Sandhia's nasi
Afbeelding van Fa Chong met Sandhia's nasi
Afbeelding van Fa Chong met Sandhia's nasi

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.

2. Fa Chong:

  • STAP 3: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar.De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 4: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.

2. Sandhia's Nasi:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (in dunne plakjes gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken.
  • STAP 6: De gekookte Basmati rijst hieraan toevoegen, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Nasi en Kookvideo's

Serveertip: Serveer het vlees met de Sandhia's nasi; verdeel de saus over het vlees. Heerlijk met Kousenband met Ei-Sliertjes

Variatietip: Varieer de Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix) met Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (roerbakmix).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aukie 6 november 2020 10:43
5/5
Nasi Trafasie beste Nasi
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Liv 9 september 2020 08:05
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Divina 7 september 2020 11:03
5/5
De beste Nasi maak je met faja lobi echt waar. Alle varianten absolute toppers
Francis 17 augustus 2020 08:02
5/5
De beste NASI ban NEDERLAND! Wauw wauw wauw faja lobi
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Fa Chong met Sandhia's nasi

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.

2. Fa Chong:

  • STAP 3: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 4: Snijd het vlees in reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.

2. Sandhia's Nasi:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, julienne wortel en prei (in dunne plakjes gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken.
  • STAP 6: De gekookte Basmati rijst hieraan toevoegen, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Ingrediënten
- 1. Fa Chong: - 2 el rum of cognac - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kippendijenfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (= 300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 2. Sandhia's Nasi: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 4 el  Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 75 gram julienne wortel - 1 stengel prei