Foe Yong Hai Trafasie

Home Recepten
Foe Yong Hai Trafasie
Afbeelding van Foe Yong Hai Trafasie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • 1. Voorbereiding:
  • STAP 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • 2. Eieren:
  • STAP 2: Meng de maïzena met het water en kluts de eieren hierin.
  • STAP 3: Olie verhitten, de geklutste eieren hieraan toevoegen en 3 minuten gaar laten stollen; halverwege omdraaien. Het gestolde ei met een lepel in 8 grove stukken breken en afscheppen.
  • 3. Foe Yong Hai Trafasie:
  • STAP 4: Olie verhitten, sjalotjes (fijngesneden) hierin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in reepjes gesneden) erbij doen en bakken tot het vlees gaar is.
    STAP 5: Winterwortel (in schijfjes), champignons (in plakjes), paprika (in dunne reepjes), Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie, tomatenpuree, het water toevoegen, omscheppen en 15 minuten op matig vuur, met deksel op de pan, laten sudderen. De laatste 5 minuten de eieren en de bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen en even verder laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Foe Yong Hai Gerechten en Kookvideo's.

Serveertip: Serveren met de Pandan rijst.

Variatietip: Varieer de kipfilet met visfilet. Voor een vegetarisch gerecht, vervang het vlees met tahoe. Garneer eens met rode uien (in ringen gesneden).

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Niles 18 november 2021 08:03
5/5
Hmm weer een nieuw recept zie hie. Foe Young Hai gaan we dit weekend maken, hebben al flink chicken paramaribo ingeslagen voor als het weer lang is uitverkocht haha, kan er een jaar mee voor ruit denk ik 🤣🤣🤣🤣 ...
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Dianel 30 november 2021 20:09
5/5
Fantastisch lekker gerecht. ❤️
Andy 30 november 2021 18:38
5/5
Alleen om die geweldige naam moesten we de Roti Chicken Popcorn proberen maar nondeju wat was dit mega verrukkelijk! 🙄😎
Ring & fam. 30 november 2021 08:04
5/5
Heerlijk joh al die nieuwe recepten!!! Wanneer het nieuwe kookboek? Super tevreden trouwens met jullie kerstmenu we gaan flink wat hiervan gebruik 😋❤️😘
Carl 29 november 2021 08:15
5/5
De snelle eenpanswok met kip en snijbonen is echt een aanrader als je snel super vers en gezond iets wilt eten 💪
Neeltje 29 november 2021 01:00
5/5
Nou een leuk verhaal: We zijn 70 en 75 jaar, en hebben voor ons vriendenclubje met mede leeftijdsgenoten voor het eerst jullie nasi, baka bana, bami en vleesbroodjes gemaakt. Iedereen was la aiend enthousiast!! Een hoop nieuwe klanten erbij ...
MissB 28 november 2021 15:18
5/5
Het was super lekker!!!
Anneloes 28 november 2021 09:34
5/5
Altijd vrolijk als we Faja Lobi gaan eten ❤️ We hebben dit weekend de Woksaus Trafasie in huis gehaald, snel proberen
Wen 26 november 2021 08:27
5/5
Wat is het vispastei recept toch een knaller zeg! Super sappig en zo smaakvol 🤗 Al 25 jaar groot gebruiker van jullie recepten en producten ga zo door! ❤️
Astrid 26 november 2021 01:00
5/5
Super fijne kookbijbel.
Felice 25 november 2021 07:37
5/5
Hmm weer een nieuw recept, vanavond direct uitproberen roti met oosterse kip 😋
Lies 24 november 2021 12:55
5/5
Ananas eksi koekoe inmiddels onze favoriet, wat een topper zeg. Maken het tegenwoordig iedere 2 weken.
Anjalai 24 november 2021 07:54
5/5
kip en snijbonen zo simpel maar zo ontzettend smaakvol! Wok Trafasie of Tonight voor gebruiken en in 20 min klaar, top na een lange dag 💪
Anoniem 24 november 2021 01:00
5/5
De moeite waard om een recensie te plaatsen: Gewoon een dik kookboek met top recepten.
Timothy 23 november 2021 07:57
5/5
Turks broodje met javaanse sate was echt een klapper. Staat nu standaard op het menu 2 x per maand😋
Claudje 22 november 2021 08:34
5/5
Het recept: Roti met Ketjap Egg Potato. Eieren in Masala wat een smaakvolle gewaarwording, ongekend! 🏆🎁
William 22 november 2021 01:00
5/5
Tevreden met alle recepten, het werkt allemaal en het staat duidelijk beschreven
Awan 19 november 2021 08:08
5/5
Chicken Paramaribo het beste product van jullie!
Ferida 19 november 2021 01:00
5/5
Wanneer deel 6??? Heb delen 2 en 4,5 nu.
Naim 18 november 2021 01:00
5/5
5 sterrennnn
Fenna 17 november 2021 08:36
5/5
Vega saucijzen zijn echt een smaakvolle uitvinding 🌞
Loes 17 november 2021 01:00
5/5
Goed lukkende recepten! Aanrader voor iedereen, ook als je geen ster in de keuken bent :)
Lidya 16 november 2021 08:31
5/5
Gisteren lekker roti masala gegeten was weer smullen
Aligo 16 november 2021 01:00
5/5
5 dikke sterren zeker verdiend!
Anoniem 15 november 2021 13:06
5/5
Mijn favoriete product: roti masala trafasie 🌴🌴🌴
Nelinda 15 november 2021 09:30
5/5
Mmmm zalm in masala. Zo smaakvol! Haal verse verse zalm, en maak het vers met jullie mix met spitskool erbij vers van een groenteboer die ook met een kraampje voor zijn grote velden staat 😋😋😋 ...
Tin 15 november 2021 01:00
5/5
Via facebook kennis gemaakt met jullie recepten tig jaren geleden. Nu toch maar het kookboek aangeschaft en ben er blij mee.
Wina 14 november 2021 10:18
5/5
De beste vega roti! En dat zeg ik als surinaamse 😘

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Foe Yong Hai Trafasie
  • 1. Voorbereiding:
  • STAP 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • 2. Eieren:
  • STAP 2: Meng de maïzena met het water en kluts de eieren hierin.
  • STAP 3: Olie verhitten, de geklutste eieren hieraan toevoegen en 3 minuten gaar laten stollen; halverwege omdraaien. Het gestolde ei met een lepel in 8 grove stukken breken en afscheppen.
  • 3. Foe Yong Hai Trafasie:
  • STAP 4: Olie verhitten, sjalotjes (fijngesneden) hierin lichtbruin fruiten. Kipfilet (in reepjes gesneden) erbij doen en bakken tot het vlees gaar is.
    STAP 5: Winterwortel (in schijfjes), champignons (in plakjes), paprika (in dunne reepjes), Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), Trassie Trafasie, tomatenpuree, het water toevoegen, omscheppen en 15 minuten op matig vuur, met deksel op de pan, laten sudderen. De laatste 5 minuten de eieren en de bosui (schuin gesneden) toevoegen, omscheppen en even verder laten sudderen.
Ingrediënten
-   - 1. Rijst: - 400 gr Pandan rijst - 2. Eieren: - 1 el maïzena - 1½ eetlepel water - 5 eieren - 2 el zonnebloemolie - 3. Foe Yong Hai Trafasie: - 4 el zonnebloemolie - 2 sjalotjes of ½ ui - 300 gram kipfilet - ½ winterwortel - 125 gr champignon - 1 rode paprika (kleine) - 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus) - 1 tl Trassie Trafasie of Vega Trassie Trafasie - 2 tl tomatenpuree - 75 ml water - 4 stuks bosui
Ga naar mijn laatste sessie