Frietje Favorietje (friet met kipspiesjes en pindasaus)

Home Recepten
Frietje Favorietje (friet met kipspiesjes en pindasaus)...
Afbeelding van Frietje Favorietje (friet met kipspiesjes en pindasaus)
Afbeelding van Frietje Favorietje (friet met kipspiesjes en pindasaus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Kipspiesjes:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 7 minuten marineren. Rijg het vlees aan de pennen.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de kipspiesjes circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk ze halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is.

3. Pinda Sambel Trafasie:

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

TIP: Probeer ook deze Familie Gerechten: Nederlands met een twist en Kookvideo's.

Serveertip: Serveer de frites met Pinda Sambel Trafasie en de kipspiesjes; schenk Pinda Sambel Trafasie over de kipspiesjes.

Variatietip: Varieer de kippendijenfilet met varkensvlees.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
Xander 17 september 2020 11:33
5/5
Cadeau gekregen. Mooi hoor!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Frietje Favorietje (friet met kipspiesjes en pindasaus)

1. Frites:

  • STAP 1: Bak of frituur de frites volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. Kipspiesjes:

  • STAP 1: Voeg Nasi Trafasie aan kippendijenfilet (in blokjes) toe, goed mengen en 7 minuten marineren. Rijg het vlees aan de pennen.
  • STAP 2: Bestrijk de grillpan met 1 eetlepel olie, grill de kipspiesjes circa 10 minuten op matig vuur; tussentijds enkele keren omdraaien
  • STAP 3: Bestrijk ze halverwege lichtelijk met boter, nog even grillen tot het vlees gaar is. 

3. Pinda Sambel Trafasie:

Voeg 200 gram Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk hieraan 150 ml water, roerend koken tot de gewenste dikte.

Ingrediënten
- 1. Frites: - 700 gr Aviko Frites (diepvries) - 2. Kipspiesjes - 1 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 500 gr kippendijenfilet - Pennen - 3. Pinda Sambel Trafasie: - 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie (satésausmix met crunchy pinda's)