Gegrilde kip masala geglaceerd met honing

Home Recepten
Gegrilde kip masala geglaceerd met honing
Afbeelding van Gegrilde kip masala geglaceerd met honing
Afbeelding van Gegrilde kip masala geglaceerd met honing

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Meng 1 eetlepel honing met ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade); snijd de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • STAP 3: Kousenband in ruim water 3 minuten koken, afgieten en met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak, 4 minuten roerbakken.
  • STAP 4: Verdeel de kip op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) erover.
  • STAP 5: Glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een keukenkwast over de kip te strijken.
  • STAP 6: Verdeel enkele klontjes boter over de kip en grill het 15-20 minuten op 200 graden gaar. De overgebleven marinade na het grillen wordt als saus bij het serveren gebruikt.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati en kousenband; verdeel de saus over het vlees.

Variatietip: Varieer de kipfilet met varkenslapjes

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gegrilde kip masala geglaceerd met honing
  • STAP 1: Meng 1 eetlepel honing met ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade); snijd de kipfilet in 4 gelijke delen en marineer ze hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren. 
  • STAP 2: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 
  • STAP 3: Kousenband in ruim water 3 minuten koken, afgieten en met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak, 4 minuten roerbakken. 
  • STAP 4: Verdeel de kip op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) erover.
  • STAP 5: Glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een keukenkwast over de kip te strijken.
  • STAP 6: Verdeel enkele klontjes boter over de kip en grill het 15-20 minuten op 200 graden gaar. De overgebleven marinade na het grillen wordt als saus bij het serveren gebruikt.
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - honing - 500 gram kipfilet - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 400 gr kousenband - zonnebloemolie - witte peper - zout - boter