Gehaktbal Trafasie Speciaal (de lekkerste gehaktbal speciaal)

Home Recepten
Gehaktbal Trafasie Speciaal (de lekkerste gehaktbal sp...
Afbeelding van Gehaktbal Trafasie  Speciaal (de lekkerste gehaktbal speciaal)
Afbeelding van Gehaktbal Trafasie  Speciaal (de lekkerste gehaktbal speciaal)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Meng 4 eetlepels Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), sjalotje (gesnipperd), paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en draai er met natte handen ballen van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien. Zorg dat er geen scheurtjes in de gehaktballen komen.

2. Braden:

Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) en de Pinda Sambel met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 30-45 minuten op laag vuur gaar worden.

Serveertip: De gehaktballen koud of warm serveren op resp. een platte schaal en een warmhoudplaatje; schenk de jus erover.  Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Braad de gehaktballen eens in de oven voor vetarme gehaktballen.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
geertje 23 oktober 2020 12:02
5/5
Ik geniet elke keer weer mijn man is er ook gek op
Ferdi 23 oktober 2020 09:09
5/5
Schuif maar door al die producten van jullie wauw
Tonny 23 oktober 2020 09:07
5/5
Wat een recepten mensen!
Dinij 23 oktober 2020 05:58
5/5
Ook ik vind geweldige recepten
Anvangils 22 oktober 2020 21:46
5/5
Lekkere recepten.
Jerney 22 oktober 2020 14:48
5/5
Een merk met waardes, authenticiteit en een fijne mix van smaken.
Ne 21 oktober 2020 09:09
5/5
Van het weekend alle marinades proeven zin in met het mooie kookboek
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gehaktbal Trafasie Speciaal (de lekkerste gehaktbal speciaal)

1. Voorbereiding:

Meng 4 eetlepels Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), sjalotje (gesnipperd), paneermeel en het ei met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd.
Verdeel het gehaktmengsel in 4 porties en draai er met natte handen ballen van; draai ze net zolang tussen de handen tot er mooie ronde gehaktballen ontstaan. Voeg desgewenst extra paneermeel toe om mooie stevige gehaktballen te kunnen draaien. Zorg dat er geen scheurtjes in de gehaktballen komen.

2. Braden:

Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur rondom mooi egaal bruin; meng 2-3 eetlepels Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) en de Pinda Sambel met 150 ml water en voeg het hierna hieraan toe.
Laat de gehaktballen, onder af en toe keren, met de deksel schuin op de pan, in 30-45 minuten op laag vuur gaar worden.

Ingrediënten
- Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix) - 100 gram paneermeel - 4 eetlepels bak en braadboter - 500 gram kip- of rundergehakt - 1 ei - 1 sjalotje - 2 el Faja Lobi Pinda Sambel