Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Home Recepten
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
Afbeelding van Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
Afbeelding van Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen.
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden.
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti of rijst; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie 

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met Roti Dési Masala. Voeg 1 theelepel Trassie Trafasie en/of 1-2 eetlepels rum aan de marinade toe en meng het goed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Fay 3 januari 2020 12:44
5/5
De producten hebben een smaakbeleving waar je u tegen zegt, het ruikt zo vers en zo natuurlijk. Kookboek maakt het helemaal af!
Rebecca S 26 september 2018 16:38
5/5
+ Juiste tekst grootte
+ Mooie vormgeving
+ Kleurrijk
+ Overzichtelijk
+ Erg divers qua recepten
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Esmee O.. 14 april 2020 07:42
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen. 
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden. 
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.
Ingrediënten
- 600 gram lamskoteletten - Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 6 sjalotjes - boter - 200 gr peultjes - 1 winterwortel - 1-2 takjes selderij - zonnebloemolie - witte peper