Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Home Recepten
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
Afbeelding van Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen.
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden.
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti of rijst; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie 

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met Roti Dési Masala. Voeg 1 theelepel Trassie Trafasie en/of 1-2 eetlepels rum aan de marinade toe en meng het goed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Carl 29 november 2021 08:15
5/5
De snelle eenpanswok met kip en snijbonen is echt een aanrader als je snel super vers en gezond iets wilt eten 💪
Nelinda 15 november 2021 09:30
5/5
Mmmm zalm in masala. Zo smaakvol! Haal verse verse zalm, en maak het vers met jullie mix met spitskool erbij vers van een groenteboer die ook met een kraampje voor zijn grote velden staat 😋😋😋 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Fay 3 januari 2020 01:00
5/5
De producten hebben een smaakbeleving waar je u tegen zegt, het ruikt zo vers en zo natuurlijk. Kookboek maakt het helemaal af!
Rebecca S 26 september 2018 00:00
5/5
+ Juiste tekst grootte
+ Mooie vormgeving
+ Kleurrijk
+ Overzichtelijk
+ Erg divers qua recepten
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏
Wil 11 januari 2022 01:00
5/5
Kan ik deel 7 deel 15 en deel 50 alvast reserveren? Heb alle delen en alles eruit gekookt, fan van het eerste uur. Gr Wil
G 7 januari 2022 01:00
5/5
Een boek met enorm veel recepten uit allemaal verschillende hoofdstukken! Foto's waar je u tegen zegt en smaakvolle handige recepten voor de beginnende koker.
Emeliy 8 december 2021 08:03
5/5
Uitstekende cake recepten. We proberen zeker al 10 jaar recepten van jullie uit wanneer we zin hebben in echt iets leuks lekkers waar je hele woonkamer van ruikt, gelukkig word je ervan ❤
Niles 18 november 2021 08:03
5/5
Hmm weer een nieuw recept zie hie. Foe Young Hai gaan we dit weekend maken, hebben al flink chicken paramaribo ingeslagen voor als het weer lang is uitverkocht haha, kan er een jaar mee voor ruit denk ik 🤣🤣🤣🤣 ...
Natasch 8 november 2021 01:00
5/5
Ook van mij ontvangen jullie een recensie, het is een moet die alle kanten op gaat met inderdaad zeer authentieke recepten maar ook hele leuke creatieve combinaties. Deze zetten je tot naden ken om zelf weer leuke dingen uit te proberen. Een geslaagd kookboek! ...
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱
Quinton 23 juni 2021 00:00
5/5
Vanuit Den Helder: Toppers en graag meer bij Vomar laten opnemen.
Anita 15 april 2021 00:00
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Opi 28 maart 2021 01:00
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!
Sim 17 maart 2021 08:31
5/5
Vanuit Suriname een bericht: Tante meegenomen uit NL, breng dit naar nickerie. Geweldig en makkelijk!
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Nilesh 23 februari 2021 01:00
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname
Rienke 9 februari 2021 01:00
5/5
Nou zelfs in fryslân praten ze over jullie producten. Uit interesse jullie product eens gekocht en het is om te smullen!
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Ahida 14 december 2020 01:00
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Heino 9 december 2020 01:00
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen. 
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden. 
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.
Ingrediënten
- 600 gram lamskoteletten - Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 6 sjalotjes - boter - 200 gr peultjes - 1 winterwortel - 1-2 takjes selderij - zonnebloemolie - witte peper
Ga naar mijn laatste sessie