Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Home Recepten
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
Afbeelding van Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
Afbeelding van Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen.
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden.
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti of rijst; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie 

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met Roti Dési Masala. Voeg 1 theelepel Trassie Trafasie en/of 1-2 eetlepels rum aan de marinade toe en meng het goed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fay 3 januari 2020 12:44
5/5
De producten hebben een smaakbeleving waar je u tegen zegt, het ruikt zo vers en zo natuurlijk. Kookboek maakt het helemaal af!
Jill 18 januari 2021 09:11
5/5
Amaretto Fruit Cake gemaakt maar de Amaretto vervangen voor PONCHE CARIBE PISTACHIO, was hmmmmm
Ahida 14 december 2020 09:46
5/5
Wanneer culturen bij elkaar komen! Een ode aan jullie kwaliteitskookboek, met een rijkdom aan recepten samengekomen uit verschillende culturen. 10 dikke sterren!
Heino 9 december 2020 12:45
5/5
Zeker weten een goed boek, en zeker een recensie waar. 10 sterren van ons uit Scheveningen
Nieta 5 november 2020 16:57
5/5
Ik sluit me aan bij de fans, een goed en mooi kookboek.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Fer luijten 28 mei 2020 16:59
5/5
vandaag het boek binnen gekregen gelijk voor het weekend een lekker recept uit gehaald , prachtig boek.
Janet 24 april 2020 12:04
5/5
Wauwie lekker smullen uit dit geweldige boek!
Esmee O.. 14 april 2020 07:42
5/5
Heerlijk paasweekend gehad met 2 dagen alleen maar faja lobi recepten uit het geweldige kookboek
Lois 18 maart 2020 10:12
5/5
Cadeau gekregen, uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken op jullie website, en zie al deze recencies. Hetzelfde gevoel had ik ook, ik was echt verrast, zo leuk, zo kleurrijk en makkelijk uitge legd. Een nieuwe fan erbij !!! ...
Kish 4 februari 2020 13:49
5/5
Een familie met Indiase roots uit Suriname en zo ver geschopt, respect!
FIKKIE 31 december 2019 11:55
5/5
Geweldig genoten met kerst met een volledig menu uit het kookboek, de recensies hieronder beaam ik, het is gewoon echt echt goed. Fijne jaarwisseling allen!
Jacky 19 december 2019 11:10
5/5
Geweldig dit, ons kerstmenu bestaat uit ruim 10 faja lobi recepten. Iedereen bedankt, complimenten voor de fam jay en sandhia met een mooi verhaal!
Wanica 13 december 2019 12:27
5/5
Vanuit Suriname! Dikke 10 sterren voor jullie kookboek, van familie ontvangen. Kom maar snel met meer na SU
Linneb 20 januari 2021 16:40
5/5
5 sterren van de 5 maximale sterren voor de perfecte recepten en vele mogelijkheden
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Alie 18 januari 2021 11:02
5/5
Welkombox besteld 2 weken geleden, de hele fam is fan geworden, we gaan dit weekend flink inkopen
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Lucas/yara 6 januari 2021 09:45
5/5
Goedemorgen, we volgen jullie al sinds de hyves periode, grandioos en blijf aub met nieuwe recepten komen.
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Inneke 5 januari 2021 10:00
5/5
Kennis gemaakt via via met de producten en nu ook het kookboek!
Klaas 28 december 2020 10:07
5/5
Jullie welkombox met bakmixen en het kookboek ontvangen. De kerst was geslaagd! Wat een variatiemogelijkheden een echte aanrader.
Annelies 28 december 2020 09:05
5/5
De Gehaktballen Trafasie na die van onze oma de beste die ik ooit heb gegeten, heerlijk in de wintermaanden.
Nalinda 24 december 2020 09:53
5/5
Trassie Trafasie echt mijn favoriet en altijd beschikbaar bij de toko om te hoek!!!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Marinke 22 december 2020 09:50
5/5
Waarom kende ik jullie nog niet???? Quarantaine heeft van me een chek kokkie gemaakt mede dankzij jullie!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen. 
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden. 
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.
Ingrediënten
- 600 gram lamskoteletten - Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 6 sjalotjes - boter - 200 gr peultjes - 1 winterwortel - 1-2 takjes selderij - zonnebloemolie - witte peper