Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Home Recepten
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
Afbeelding van Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven

Bereidingswijze

  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen.
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden.
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Masala Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti of rijst; voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie 

Variatietip: Varieer de Kip Masala Trafasie eens met Roti Dési Masala. Voeg 1 theelepel Trassie Trafasie en/of 1-2 eetlepels rum aan de marinade toe en meng het goed.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Spaghetti 17 maart 2022 07:58
5/5
Spaghetti met geroosterde kip de best!! 😊
Ilaiah 6 februari 2022 09:23
5/5
Gisteren lekkere nasi met kasripo kip gegeven, vandaag spaghetti met geroosterde kip, wat een feest.
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Misty 26 april 2022 07:38
5/5
Heerlijke sate maken we op vers afgebakken pistoletjes! Vers van het bakketje nomnomnom
Renate Bakker 8 april 2022 21:03
5/5
Regelmatig wordt hier de Surinaamse bami gegeten is altijd een hit hier in huis! Als ik ff geen inspiratie heb roepen ze in echo surinaamse bami alla Naadje😁 Ik gebruik vaak groenten die voor handen zijn of op moeten, wel altijd vers en Faja Lobi staat standaard in de voorraadkast! Echt altijd lekker ...
Tinnke 21 maart 2022 08:10
5/5
Iedereen houd van een broodje bal. Maar julie bal trafasie broodje wo wo wo wat een smaaksensatie. Lekker die ballen op mijn oma's manier maken met vers vlees van de boederij met jullie ingr edienten erbij, hoooooo kon ik dit mijn oma maar laten proeven ❤️ ...
Carl 29 november 2021 08:15
5/5
De snelle eenpanswok met kip en snijbonen is echt een aanrader als je snel super vers en gezond iets wilt eten 💪
Nelinda 15 november 2021 09:30
5/5
Mmmm zalm in masala. Zo smaakvol! Haal verse verse zalm, en maak het vers met jullie mix met spitskool erbij vers van een groenteboer die ook met een kraampje voor zijn grote velden staat 😋😋😋 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Fay 3 januari 2020 01:00
5/5
De producten hebben een smaakbeleving waar je u tegen zegt, het ruikt zo vers en zo natuurlijk. Kookboek maakt het helemaal af!
Rebecca S 26 september 2018 00:00
5/5
+ Juiste tekst grootte
+ Mooie vormgeving
+ Kleurrijk
+ Overzichtelijk
+ Erg divers qua recepten
GEORGE 28 juni 2022 00:00
5/5
Vanuit Amerika 10 sterren voor jullie recepten. Mijn dochter neemt het mee uit Nederland 3 x per jaar, altijd genieten. Dit zou hier in de VS een regelrechte hit worden !
Tosja 26 juni 2022 09:10
5/5
RotiChoti Borrelplank leuk bedacht, viel goed in de smaak hier! Groetjes uit Almelo
Diederik 20 juni 2022 07:44
5/5
Turks brood met Kip Masala: 5 sterren! Die verse Turkse broodjes van de Turkse bakker net uit de oven, bereid met Masala ❤️
Ariena Hey 15 juni 2022 00:00
5/5
Ben ontzettend blij met het 5 deel van het kookboek. Heb al vele lekkere recepten gemaakt waar mn gezin van heeft gesmuld. Ik kijk uit naar het 6e deel die ik ook besteld heb. De recepten zijn duidelijk en goed te bereiden. Top gedaan. ...
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Trixie 11 mei 2022 07:55
5/5
Met onze javaanse-surinaamse-chinese roots koken we elke dag kleurrijk. De Faja Lobi recepten kunnen wij uit ervaring zeggen zijn echt, authentiek en werken. Je kan er je eigen twist aan gev en, maar zeer zeker recepten zoals onze oma's dat vroeger maakte! ❤️ ...
Ayla 28 april 2022 07:21
5/5
Vlees loempia snacks zijn echt zo ziekelijk smaakvol! En de vleesbroodjes zelfde verhaal. Gaan dit weekend de vispasteitjes trafasie maken zien er ook geweldig uit ❤️
Annelies 7 april 2022 00:00
5/5
De beste recepten komen uit de sandhia's recepten koker, erg blij mee.
Desiree & Sanne 1 april 2022 00:00
5/5
2 kookvriendinnen die niet kunnen wachten lekker recepten te proberen uit sandhias recepten deel 6
Rene peters 25 maart 2022 01:00
5/5
Altijd lekker weer koken met faja lobi & sandhia's recepten! En natuurlijk maak ik graag kans op de kookschort en koksmuts, ben een die-hard faja lobi fan volg jullie overal en test ieder nieuw recept uit haha ...
Nilanka 21 maart 2022 01:00
5/5
Als Indiase uit India toch echt gek op jullie keuken. Leuk ook de hindoestaanse recepten vanuit Suriname, die net wat anders zijn als hoe wij het kennen uit India, maar super lekker.
Robert 11 maart 2022 01:00
5/5
Besteld! Zeer benieuwd. Altijd genoten van jullie kookboeken en veel uit geleerd, echte inspiratiebronnen.
Mariana 8 maart 2022 08:23
5/5
Wij met ons gezin hebben roots in polen en tsjechië. Toch op 1 of andere manier, mengen we bepaalde recepten van jullie met dingen uit onze eigen keuken. Het worden zulke geweldige crea ties, misschien moeten we die recepten eens delen en kunnen jullie dit gebruiken weer te delen met alle andere fans want dan zijn er een hoop. 🎯 ...
Willeke 3 maart 2022 08:01
5/5
Frietjes thuis uit de vuist aanrader mensen, jullie pinda sambel is grandioos ❤️
Pien 25 februari 2022 07:49
5/5
Caribische kip uit de oven: lekkerste kip ooit gegeten! ❤️
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏
Wil 11 januari 2022 01:00
5/5
Kan ik deel 7 deel 15 en deel 50 alvast reserveren? Heb alle delen en alles eruit gekookt, fan van het eerste uur. Gr Wil
G 7 januari 2022 01:00
5/5
Een boek met enorm veel recepten uit allemaal verschillende hoofdstukken! Foto's waar je u tegen zegt en smaakvolle handige recepten voor de beginnende koker.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Geroosterde lamskoteletten vers uit de oven
  • STAP 1: Lamskoteletten wassen, uitlekken en samen met sjalotjes in 4 eetlepels olie 5 minuten aan weerszijden bakken of grillen. 
  • STAP 2: Meng 4 eetlepels Kronto Mirkie Trafasie met 1 pot (360ml) Kip Masala Trafasie (marinade) en marineer hiermee de voorgebakken lamskoteletten 10 minuten.
  • STAP 3: Leg het gemarineerde vlees op de ovenschaal, verdeel de sjalotjes, de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster het vlees 10-15 minuten in oven op 200 graden. 
  • STAP 5: Kook de peultjes met de wortel in 4 minuten beetgaar, daarna afgieten en afspoelen met koud water; roerbak de groenten daarna 3 minuten met 2 eetlepels olie, witte peper en zout naar smaak.
Ingrediënten
- 600 gram lamskoteletten - Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (echte Sandhia's kokosmelk) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade) - 6 sjalotjes - boter - 200 gr peultjes - 1 winterwortel - 1-2 takjes selderij - zonnebloemolie - witte peper
Ga naar mijn laatste sessie