Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Home Recepten
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garn...
Afbeelding van Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)
Afbeelding van Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; heerlijk met Surinaams Zuurgoed. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de garnalen met Sandhia's gedroogde vis, ook wel warang fisi genoemd, verkrijgbaar bij de toko.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Sin 11 augustus 2020 09:00
5/5
Goed en duidelijk geschreven kookboek met kloppende recepten.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Supersnarf 6 augustus 2020 14:25
5/5
schitterend was al mooi,maar nu TOP
Sish 5 augustus 2020 08:35
5/5
Wat een verbetering! Echt in alle opzichten een ontzettend fijne en mooie website.
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw
Tin 27 juli 2020 07:36
5/5
Al enkele weken gebruiken wij jullie producten die we bij onze Plus kopen en nu ook met het kookboek. 5 sterren zeker verdiend
Cecile 14 juli 2020 10:48
5/5
Natuurlijk plaats is een recensie als fan van jullie gram en fb! Met zoveel leuke recepten kon ik niet achterblijven met het kookboek, welke ik cadeau heb gekregen terwijl ik al voornemens h ad om het boek te kopen haha!! Dikke 10 voor dit boek en de recepten. ...
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Ingrediënten
- - 2 tl bruine suiker - 200 gr garnalen (medium zonder staart) - zonnebloemolie - 400 gram Basmati rijst - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 aardappels (in partjes) - 2 tl tomatenpuree - 400 gr kousenband - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereid wokmix)