Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Home Recepten
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garn...
Afbeelding van Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; heerlijk met Surinaams Zuurgoed. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de garnalen met Sandhia's gedroogde vis, ook wel warang fisi genoemd, verkrijgbaar bij de toko.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Mary-jane 7 september 2021 09:36
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
Harry 27 augustus 2021 14:02
5/5
Cakes zijn gelukt alle drie. Wel de recepten van de website gebruikt. Leuk hoe je uren kan bladeren in recepten, en denkt die ga ik maken en dan bij het volgende recept kom en denkt ja die g a ik maken maar eind van de rit geen keuze kan maken. Heb 'mijn kookboek' op jullie website denk ik wel volstaan met 200 nog te maken recepten ❤️😍 ...
Lindsay 23 augustus 2021 08:23
5/5
Het heerlijkste kookboek tot nu toe gehad. Heb er zeker 100+ op de plank liggen, maar als het gaat om creatie, inspiratie en duidelijkheid winnen jullie.
20 augustus 2021 08:33
5/5
Mmmmmm dit weekend staat het nieuwe recept ketjap chicken roti wrapppppp op het menutjeeeeeeeeeeeee. 😍 Al 10 jaar lang eten we minimaal 5 x per maand faja faja trafasie 🌴🌴🌴
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Regi 19 augustus 2021 10:00
5/5
Een gradioos mooie handige website zowel op mobiel als pc. Net zo handig als jullie producten en uitstraling, lobi voor jullie ❤️
Diramo 17 augustus 2021 09:27
5/5
Ik beaam deze reviews hieronder, het is een rijkelijk gevuld kookboek met authentieke recepten en mooie twisters die je op ideeën brengt.
Nilesh 12 augustus 2021 18:40
5/5
Faja Lobi Loempia Faja Lobi Italiaans Faja Lobi Chinees het gaat alle kanten op jullie recepten zijn voortreffelijk. Ieder gerecht met de typische faja lobi touch geeft zoveel meerwaarde aan je eten ❤️ ...
Ellen 5 augustus 2021 08:48
5/5
Natuurlijk plaats ik voor jullie hier ook een review. Prducten naar mijn hart, juist omdat je telkens weer een andere kant ermee op kan!
Aswanti 3 augustus 2021 09:26
5/5
Het is een paradijs van recepten op jullie website, wat een variaties tot aan gekke creaties. Precies wat jullie met mij doen: De gekste creaties maken waar iedereen van opkijkt, en zegt: HO E? 😲 En ik dan stiekem toch wel zeg dat ik het helemaal zelf heb gemaakt hahaha ❤️ ...
Diny 29 juli 2021 08:36
5/5
Opa en oma gek op faja lobi nooit eerder gehad willen nooit meer anders
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Jamie 5 juli 2021 08:16
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Ingrediënten
- 2 tl bruine suiker - 200 gr garnalen (medium zonder staart) - zonnebloemolie - 400 gram Basmati rijst - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 aardappels (in partjes) - 2 tl tomatenpuree - 400 gr kousenband - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereid wokmix)
Ga naar mijn laatste sessie