Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Home Recepten
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garn...
Afbeelding van Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; heerlijk met Surinaams Zuurgoed. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de garnalen met Sandhia's gedroogde vis, ook wel warang fisi genoemd, verkrijgbaar bij de toko.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Katinka 29 maart 2021 08:06
5/5
De mini vleesbroodjes echt wauw, die kruiden, dat je zoiets zelf kan maken. Dit is vanaf nu een vaste snack op ons menu :)
Annemiek 28 maart 2021 10:20
5/5
Masala Lasagne gelukt was top recept.
Angelina 24 maart 2021 09:02
5/5
Op Facebook jullie altijd gevolg en uiteindelijk ook het kookboek uiteindelijk gekocht waarover we erg content zijn
Ga zo door! 18 maart 2021 14:30
5/5
Altijd word ik weer verrast door jullie, dan is het een recept dan een product of dan weer een vernieuwing op de website, blijf zo doorgaan
Sarah 11 maart 2021 06:58
5/5
Roti Chicken Masala Wrap zie ik net geplaatst, terwijl ik net ging kijken wat we vandaag gingen eten. Vanavond op het menu, toppie!
Miranda 9 maart 2021 09:52
5/5
Met een Surinaamse man al 20 jaar getrouwd, die maak ik ook al 20 jaar blij met jullie producten. Top merk dus
Aaldert 8 maart 2021 07:49
5/5
Wat een top website blijf maar scrollen door recepten een hele nieuwe wereld.
Resley & Danique 22 februari 2021 08:39
5/5
Ook al op Instagram gemeld, hier nogmaals: bedankt voor de lekkere recepten die me laten koken zoals onze moeders en oma's en opa's.
Yannick 16 februari 2021 09:15
5/5
BBR Hmmmm top recepten!
A 11 februari 2021 15:05
5/5
Keksi cake was super, Eksi cake ook, Choco staat vanavond op het menu!! Kom maar gauw met meer smaken.
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Anjeli 5 februari 2021 10:36
5/5
Ananas cake doet me aan vroeger denken, gisteren gemaakt en helemaal gelukt op 45 minuten!
Omy 27 januari 2021 09:15
5/5
Zoals ook al gemeld op jullie Facebook: uitmuntende recepten en veel vernieuwing al jaren, in deze grimmige tijden maken we er nog meer gebruik van als normaal.
Ashanti 18 januari 2021 22:53
5/5
Kon m'n geluk niet op toen ik jullie kookboek ontving erg tevreden en handig boekje om bij de hand te hebben heb er veel van geleerd
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Inty 12 januari 2021 08:52
5/5
Oke op Facebook ook al gemeld jullie zijn keigoed geef ons vooral meer nieuwe recepten, we volgen ze iedere weekjes !!
Niels 11 januari 2021 09:46
5/5
Vridjag jl. voor het eerst jullie recepten geprobeerd en dit is direct goed gelukt, stond hier van te kijken normaliter loop je vast met recepten maar het staat ontzettend duidelijk
Sunil 21 december 2020 11:22
5/5
Jullie morgen trots op dit kookboek de recepten zijn super
diana 18 december 2020 15:39
5/5
Ben zo met deze recepten , het hele gezin blij. Echt superfijn. Ik doe een beetje variatie op de recepten, een beetje van shandia en een beetje van mezelf en wat ik zo in huis heb. Gelukkig ben ik redelijk bekend met kruiden e.d. maar wel fijn om richtlijnen te hebben en dan lekker varieeren. Heerlijk! ...
Olivia 16 december 2020 09:25
5/5
Ga het kookboek als cadeau geven 1e kerstdag aan mams, ze gaat er helemaal blij mee zijn. Top boek!
Noud 16 december 2020 07:54
5/5
Eerste keer dat we dit hebben gegeten op een turks broodje, sjezus wat een smaaksensatie. Toch eens kijken wat we met kerst kunnen combineren.
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm
11 december 2020 12:52
5/5
Geweldige producten. Niet meer te koop bij Jumbo en AH,zo jammer... Dan online doen.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Ingrediënten
- 2 tl bruine suiker - 200 gr garnalen (medium zonder staart) - zonnebloemolie - 400 gram Basmati rijst - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 aardappels (in partjes) - 2 tl tomatenpuree - 400 gr kousenband - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereid wokmix)