Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Home Recepten
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garn...
Afbeelding van Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Serveertip: Serveren met de Basmati rijst; heerlijk met Surinaams Zuurgoed. Voor een pittiger smaak gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Varieer de garnalen met Sandhia's gedroogde vis, ook wel warang fisi genoemd, verkrijgbaar bij de toko.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Monica Dekker 21 januari 2022 08:50
5/5
Zo lekker komt ook door die aardappel sticks. Super!!!😋
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 00:00
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Rosa 27 juni 2022 07:54
5/5
Allereerst wat is de Surinaamse bami met ovenkip een bijzonder mooie foto, zag hem langskomen op instagram en zo bij jullie terecht gekomen. Het recept was zo duidelijk uitgelegd dat ik alle ingredienten heb gekocht bij de Oriental om de hoek en hopsa in 1 keer gelukt, deze staat vanaf nu vast op ons menu echt een leuk merk en een aanrader 😎 ...
Delano 24 juni 2022 00:00
5/5
Deel 5 ook lang op moeten wachten, maar ook het wachten waard! Deel 6 zelfde, ik wacht rustig snap de situatie in de wereld super veel zin in.
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Ariena Hey 15 juni 2022 00:00
5/5
Ben ontzettend blij met het 5 deel van het kookboek. Heb al vele lekkere recepten gemaakt waar mn gezin van heeft gesmuld. Ik kijk uit naar het 6e deel die ik ook besteld heb. De recepten zijn duidelijk en goed te bereiden. Top gedaan. ...
Mattanja 14 juni 2022 14:07
5/5
Top recept! Lekkerste saucijzenbroodjes , die iedereen lekker vind. Top idee om ze iets kleiner te maken , voor bezoek.
Tobias 12 juni 2022 00:00
5/5
Kant niet wachten op mijn deel 6 mensen ohhh nog even
Melline 7 juni 2022 07:57
5/5
Nou wij hebben dit weekend gek gedaan. De Eksi Koekoe met amandel gemaakt, maar in het midden gevuld met echte verse amandelspijs! Gebruik het Eksi recept en om verse amandelspijs kijken op Rutgerbakt, bedankt me later maar.😋 ...
Trof 6 juni 2022 10:04
5/5
Pizza pollo masala heeft ons op ideeen gebracht. Maken nu vaak de Masala variant, en dan de tonijn erop die je eigenlijk gebruikt voor visbroodjes, wat een zaligmakend recept.
Alici 2 juni 2022 08:44
5/5
De beste roti recepten vind je op fajalobi.nl🤗
Ronnie 2 juni 2022 00:00
5/5
5 sterren top recepten die zeker werken !!
Toni 25 mei 2022 00:00
5/5
Poeh kan niet wachten op deel 6. Altijd zoveel kookplezier gehad met deel 5 :)
Lela 24 mei 2022 08:41
5/5
Butter chicken curry op zijn surinaams tien keer beter dan de indiase variant zeg, we aten dit 2 x per week en nu met de faja lobi curry trafas echt super❤️
Wessel 22 mei 2022 00:00
5/5
Kan niet wachten op deel 6! Heerlijk
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Romay 15 mei 2022 10:15
5/5
Lekkere faja lobi satétjes op de bbq grillen, betere avond met een drankje erbij is er niet ❤️😋
Roland 13 mei 2022 10:01
5/5
Heerlijk de cakemixen en de roerbakmixen gek op 😋😋😋
Linde 10 mei 2022 08:59
5/5
Ik geef deze website een 10. Duidelijke indeling, recepten staan goed beschreven met allerlei extra opties en de producten zijn gewoon top ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Gesmoorde Garnalen Aardappel Kousenband (gesmoorde garnalen met aardappel en kousenband op saus)

1. Voorbereiding:

Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, daarna afgieten en uitlekken.

2. Aardappels, Kousenband en Garnalen:

Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
4 eetlepels olie verhitten en de aardappels hierin 3 minuten bakken, garnalen en Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de kousenband, 1 kopje (150ml) water, tomatenpuree, bruine suiker, Trassie Trafasie toevoegen en 10-15 minuten smoren.

Ingrediënten
- 2 tl bruine suiker - 200 gr garnalen (medium zonder staart) - zonnebloemolie - 400 gram Basmati rijst - 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie) - 2 aardappels (in partjes) - 2 tl tomatenpuree - 400 gr kousenband - 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereid wokmix)
Ga naar mijn laatste sessie