Godjhia (gevulde kokos beignets)

Home Recepten
Godjhia (gevulde kokos beignets)
Afbeelding van Godjhia (gevulde kokos beignets)
Afbeelding van Godjhia (gevulde kokos beignets)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

Kokos vulling:
Alle ingrediënten van de kokos vulling in een pan doen en 15 minuten, onder af en toe omscheppen, opkoken tot een vaste massa.
Deeg (voor circa 15 godjhia's):
1. Alle ingrediënten van het deeg in een kom in 3 minuten goed en zacht kneden en het daarna 30 minuten laten rijzen.
2. Vorm vervolgens 15 balletjes uit dit deeg.
3. Rol elk balletje met een deegroller op een met Roti Bakmeel Trafasiebestoven tafel uit tot een diameter van 10 cm.
4. Zet 1 eetlepel van de kokos vulling in het midden en vouw het deeg daarna half om; de randen aan de uiteinden platdrukken en daarna om en om dichtvouwen.
5. Bak het in de olie in 1 1/2 minuut aan weerszijden lichtbruin en laat het op keukenpapier uitlekken.

Serveertip: Serveren in een feestelijke schaal.

Variatietip: Varieer de kokos met zoete appels (in blokjes) met rozijnen; ook lekker met rijpe mango.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Cristina pesl. 28 oktober 2020 11:52
5/5
Recepten, Producten en het Kookboek allemaal heerlijk.
Nita Hertog 27 oktober 2020 19:31
5/5
Heerlijke recepten
Anny 27 oktober 2020 15:09
5/5
Enorm lekkere producten.
Tati Anie 27 oktober 2020 09:44
5/5
Indische roots maar geweldig dit Surinaamse kookboek
Marieke 27 oktober 2020 08:36
5/5
Jullie gehaktballen trafasie zijn om te smullen
Wimpie 26 oktober 2020 21:24
5/5
Skuuf maar door mensen lekker man kookboekie van faja
Janny 26 oktober 2020 08:36
5/5
Een review op de vroege ochtend: Bedankt voor dit mooie kookboek super cadeau.
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Liamus 25 oktober 2020 19:08
5/5
Hoi ik ben zo blij met jullie prachtige recepten in jullie kookboek heb eral veel uitgemaakt zo heerlijk ! Top wat een heerlijk eten tis elke keer weer genieten , maar ik moet nog veel leren , komt goed Bedankt fajalobi ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Godjhia (gevulde kokos beignets)

Kokos vulling:
Alle ingrediënten van de kokos vulling in een pan doen en 15 minuten, onder af en toe omscheppen, opkoken tot een vaste massa.
Deeg (voor circa 15 godjhia's):
1. Alle ingrediënten van het deeg in een kom in 3 minuten goed en zacht kneden en het daarna 30 minuten laten rijzen.
2. Vorm vervolgens 15 balletjes uit dit deeg.
3. Rol elk balletje met een deegroller op een met Roti Bakmeel Trafasie bestoven tafel uit tot een diameter van 10 cm.
4. Zet 1 eetlepel van de kokos vulling in het midden en vouw het deeg daarna half om; de randen aan de uiteinden platdrukken en daarna om en om dichtvouwen.
5. Bak het in de olie in 1 1/2 minuut aan weerszijden lichtbruin en laat het op keukenpapier uitlekken.

Ingrediënten
- Kokosvulling: - 450 ml melk - 150 gram suiker - 1-2 theelepels vloeibare rode kleurstof (toko) - 3-4 theelepels gemberpoeder - 150 gram kokos (geraspt) - Deeg: - 350 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - 120 ml water - 70 ml melk (halfvol) - 2 eetlepels roomboter (gesmolten) - Voor het bakken: - zonnebloemolie