Grilled chicken met Moksie Alesie

Home Recepten
Grilled chicken met Moksie Alesie
Afbeelding van Grilled chicken met  Moksie Alesie
Afbeelding van Grilled chicken met  Moksie Alesie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippendijenfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Grilled Chicken:

  • STAP 3: Verdeel het gemarineerde vlees over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill het in de oven op 175-200 graden in circa 10 minuten gaar.

3. Moksie Alesie:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), prei (in stukjes), doperwten en paprika (in stukjes) hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken; de laatste minuut de ananas (uitgelekt) toevoegen.
  • STAP 6: De gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Caribbean Dishes en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in reepjes of plakjes. Serveer de Grilled Chicken met Moksie Alesie; schenk de saus over het vlees.  

Variatietip: Varieer de kippendijen met varkenslappen of ribkarbonade. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Lorenzo 4 augustus 2020 11:11
5/5
Supergave website geworden, en ik kan niet wachten om al die lekkere recepten te proberen!!!
Janice 4 augustus 2020 11:01
5/5
Super mooie website!
Whitney 4 augustus 2020 08:34
5/5
Gefeliciteerd met jullie nieuwe website, hij is super fijn. Een flinke verbetering!
Cynthia 4 augustus 2020 08:34
5/5
5 sterren voor dit kookboek.
Marieke 3 augustus 2020 13:41
5/5
Met jullie leuke en duidelijke filmpjes heb ik al echt heerlijke maaltijden gemaakt! De nasi trafasi is erg smakelijk en ook de roti kruiden zijn heerlijk!
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...
Wim 3 augustus 2020 13:07
5/5
Faja Lobi, echt waar jullie flikken het telkens weer. Wat een grandioos fijne website en tegelijkertijd zo vrolijk en tropisch. Wauw wauw wauw

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Grilled chicken met Moksie Alesie

1. Voorbereiding: 

  • STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippendijenfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

2. Grilled Chicken:

  • STAP 3: Verdeel het gemarineerde vlees over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill  het in de oven op 175-200 graden in circa 10 minuten gaar.

3. Moksie Alesie:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), prei (in stukjes), doperwten en paprika (in stukjes) hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken; de laatste minuut de ananas (uitgelekt) toevoegen.
  • STAP 6: De gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken. 

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Caribbean Dishes en Kookvideo's

Ingrediënten
- 1. Grilled Chicken: - 1 tl gember (gemalen) - 1 el rum - 2 tl piment (gemalen) - 1 mandarijn - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 5 kippendijenfilet - 2. Moksie Alesie: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 stengel prei - 100 gr doperwten - 1 rode paprika - 1 kleine (247 gr) blik ananas in stukjes