Grilled chicken met Moksie Alesie

Home Recepten
Grilled chicken met Moksie Alesie
Afbeelding van Grilled chicken met  Moksie Alesie
Afbeelding van Grilled chicken met  Moksie Alesie

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:

  • STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippendijenfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Grilled Chicken:

  • STAP 3: Verdeel het gemarineerde vlees over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill het in de oven op 175-200 graden in circa 10 minuten gaar.

3. Moksie Alesie:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), prei (in stukjes), doperwten en paprika (in stukjes) hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken; de laatste minuut de ananas (uitgelekt) toevoegen.
  • STAP 6: De gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.

TIP: Probeer ook deze populaire gerechten: Caribbean Dishes en Kookvideo's

Serveertip: Snijd het vlees in reepjes of plakjes. Serveer de Grilled Chicken met Moksie Alesie; schenk de saus over het vlees.  

Variatietip: Varieer de kippendijen met varkenslappen of ribkarbonade. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Grilled chicken met Moksie Alesie

1. Voorbereiding: 

  • STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippendijenfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 

2. Grilled Chicken:

  • STAP 3: Verdeel het gemarineerde vlees over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade erover.
  • STAP 4: Grill  het in de oven op 175-200 graden in circa 10 minuten gaar.

3. Moksie Alesie:

  • STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), prei (in stukjes), doperwten en paprika (in stukjes) hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken; de laatste minuut de ananas (uitgelekt) toevoegen.
  • STAP 6: De gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken. 
Ingrediënten
- 1. Grilled Chicken: - 1 tl gember (gemalen) - 1 el rum - 2 tl piment (gemalen) - 1 mandarijn - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 5 kippendijenfilet - 2. Moksie Alesie: - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - zonnebloemolie - 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 stengel prei - 100 gr doperwten - 1 rode paprika - 1 kleine (247 gr) blik ananas in stukjes