Healthy Bami Paramaribo

Home Recepten
Healthy Bami Paramaribo
Afbeelding van Healthy Bami Paramaribo
Afbeelding van Healthy Bami Paramaribo

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Bami:

  • STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: 2 eetlepels olie verhitten; fruit hierin ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin.
  • STAP 3: Mie, witte peper en het zout hieraan toevoegen en 5 minuten op laag vuur opbakken.

2. Chicken Paramaribo:

  • STAP 4: Kook de peultjes (heel) en paprika (in reepjes) 3 minuten in ruim water, daarna afgieten en met koud water afspoelen.
  • STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
  • STAP 6: Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), peultjes, paprika en ananas (uitgelekt) toevoegen, omscheppen en 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Bami en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met de mie of als wrap met Sandhia's Roti (echte Sandhia's roti).

Variatietip: Gebruik vis of tahoe in plaats van de kipfilet en varieer de groente met taugé en doperwten.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Healthy Bami Paramaribo

1. Bami:

  • STAP 1: Mie volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • STAP 2: 2 eetlepels olie verhitten; fruit hierin ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin.
  • STAP 3: Mie, witte peper en het zout hieraan toevoegen en 5 minuten op laag vuur opbakken. 

2. Chicken Paramaribo:

  • STAP 4: Kook de peultjes (heel) en paprika (in reepjes) 3 minuten in ruim water, daarna afgieten en met koud water afspoelen. 
  • STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet en sjalotjes (fijngesneden) hieraan toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
  • STAP 6: Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), peultjes, paprika en ananas (uitgelekt) toevoegen, omscheppen en 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
Ingrediënten
- 1. Bami: - 1 pak (500 gram) mie - zonnebloemolie - 1 ui - 2 teentjes knoflook - ½ tl witte peper - 1 tl zout - 2. Chicken Paramaribo: - 125 gr peultjes - 1 rode paprika - 400 gr kipfilet - 3 sjalotjes - 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus) - 1 kleine blik ananas