Homemade juicy kip trafasie uit de oven

Home Recepten
Homemade juicy kip trafasie uit de oven
Afbeelding van Homemade juicy kip trafasie uit de oven
Afbeelding van Homemade juicy kip trafasie uit de oven

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Voorbereiding:
Mandarijn uitpersen, sap bewaren voor het marineren.
Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. Mandarijn sap, ketjap en knoflook (fijn geperst) aan 1 pot (360ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht.
3. Leg het vlees op de bakplaat of ovenschaal en verdeel de helft van de overblijvende marinade erover. Rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; garneer met Zuurgoed Trafasie en groente naar eigen keuze.

Variatietip: Varieer de kip met varkenslappen of vlees naar keuze.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Dinie 1 juli 2019 11:16
5/5
Lekker lekker, gisteren de Tonight Trafasie met snijboontjes en kip gegeten super
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Carola 12 oktober 2020 07:47
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
jeroen van der veer 3 oktober 2020 16:08
5/5
dit ziet heerlijk uit en je print je alles uit en ga je gang top en lekker etten .
Chantal 3 augustus 2020 13:28
5/5
Ik volg jullie op instagram en ga binnenkort voor het eerst nasi maken met jullie Product. Ben benieuwd:) Alles ziet er zo lekker uit en makkelijk te maken. Ik ga het ervaren en laat dan we ten of het is gelukt! Bedankt voor de inspiratie alvast. ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Homemade juicy kip trafasie uit de oven

1. Voorbereiding:
Mandarijn uitpersen, sap bewaren voor het marineren.
Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
2. Mandarijn sap, ketjap en knoflook (fijn geperst) aan 1 pot (360ml) Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht. 
3. Leg het vlees op de bakplaat of ovenschaal en verdeel de helft van de overblijvende marinade erover. Rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.

Ingrediënten
- 4 kippenbouten - 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade) - 2 teentjes knoflook - 1 el ketjap - 1 mandarijn - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)