Homemade visschotel met traditionele masala

Home Recepten
Homemade visschotel met traditionele masala
Afbeelding van Homemade visschotel met traditionele masala
Afbeelding van Homemade visschotel met traditionele masala

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Zalm ontdooien, in blokjes snijden en besmeren met 1 eetlepel Roti Bakmeel Trafasie; het hierna in ruime olie lichtelijk bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (fijngeperst) hierin enkele minuten fruiten; hierna Roti Kip Masala(traditionele Hindoestaanse masala), piment, bouillonblokjes, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, tomaat (in plakjes), kokosmelk en zalm hieraan toevoegen, goed omscheppen, vervolgens ook het water hieraan toevoegen en het geheel 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

_De ovegebleven kokosmelk in ijsblokzakjes overdoen en invriezen voor later gebruik_

Serveertip: Serveren met de Kotomisi Basmati en groente naar keuze; garneer met Zuurgoed Trafasie. Voor een pikantere smaak, gebruik Roti Sambal Trafasie of Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Voeg de laatste 5 minuten een halrijpe mango (in plakjes gesneden) toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Kawina 7 oktober 2020 15:24
5/5
Masala met boontjes mmm! Groot fan van jullie.
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Sins 15 september 2020 08:54
5/5
Sriracha masala wauw wauw
Jill 31 augustus 2020 11:09
5/5
Wat waren de kipspeisjes lekker zeg heerlijk recept. Vanavond gaan we de Faja Lobi tikka masala nieuwe recep van vorige week maken!
Jerky 14 augustus 2020 12:40
5/5
Jullie Roti Masala en Pindakaas mijn favorieten echt zoals het hoort te zijn topproducten
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Oompie 7 juli 2020 09:07
5/5
Wat een recensies zeg, daar sluit ik mij bij aan. Gisteren een pot Roti Masala Trafasie gekocht, wat een geslaagde smaak! Ga zeker meer van jullie proberen, kende dit merk nog niet.
Getest 29 juni 2020 07:34
5/5
Dit weekend kennis gemaakt met roti masala trafasie. Een heerlijke smaakbeleving, geurt geweldig en was zo klaar! Toppie ga snel jullie kookboek bestellen maar zeker een recensie verdiend do or het goede recept voor een leek in de keuken. ...
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Homemade visschotel met traditionele masala

1. Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Zalm ontdooien, in blokjes snijden en besmeren met 1 eetlepel Roti Bakmeel Trafasie; het hierna in ruime olie lichtelijk bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (fijngeperst) hierin enkele minuten fruiten; hierna Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala), piment, bouillonblokjes, Trassie Trafasie, Madam Jeanette peper, tomaat (in plakjes), kokosmelk en zalm hieraan toevoegen, goed omscheppen, vervolgens ook het water hieraan toevoegen en het geheel 10 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.

Ingrediënten
- mespuntje Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - mespunt piment (gemalen) - 3 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) - 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)  - kleine tomaat - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - zonnebloemolie - 1 ui - plakje Madam Jeanette peper - Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie - Faja Lobi Zuurgoed Trafasie - 500 gram zalmfilet of vis naar keuze - 2 el kokosmelk - 2 teentjes knoflook - 2 Maggi bouillonblokjes (kleine) - 50 ml water