Honey Chicken (geroosterde kippenbouten geglaceerd met honing)

Home Recepten
Honey Chicken (geroosterde kippenbouten geglaceerd met ...
Afbeelding van Honey Chicken (geroosterde kippenbouten geglaceerd met honing)
Afbeelding van Honey Chicken (geroosterde kippenbouten geglaceerd met honing)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Pers de mandarijn uit en meng de sap hiervan met de Losie Foroe Trafasie (marinade); marineer het vlees hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal, verdeel 4 eetlepels Losie Foroe Trafasie (marinade) erover, houd de rest van de marinade apart; glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een bakkwast over de kip te strijken.
  • STAP 3: Grill de kip 10-15 minuten in de heteluchtoven op 200 graden, de laatste 4 minuten de rest van de marinade erover verdelen voor een lekkere saus.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Macaroni: Losie Foroe en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met rijst; verdeel de saus over het vlees.

Variatietip: Varieer de drumsticks met schouderkarbonade.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Ricky 29 september 2020 14:53
5/5
Butter Chicken super gelukt. Ga zo door!
Cindy 20 augustus 2020 09:00
5/5
Buffaloooo chicken wat een recept. GEWELDIGE recepies en producies ben een groot fan van jullie.
J 10 augustus 2020 10:51
5/5
new website echt een topper veel beter en gebruikersvriendelijker. Vanaaf de chicken javaan na lange tijd weer maken super zin an
Tin 16 juni 2020 09:08
5/5
Allereerst fijn om nogeens een echt merk te voelen en te proeven, jullie ambacht geurt door mijn hele huis. Dit weekend de Juicy pulled chicken gemaakt, wauwwww
Jol 15 juli 2019 17:08
5/5
Hulde voor de schrijvers! De Nasi Trafasie blijft wel echt jullie topper, nu snel weer terug komen met de Chicken Paramaribo Trafasie :)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Honey Chicken (geroosterde kippenbouten geglaceerd met honing)
  • STAP 1: Pers de mandarijn uit en meng de sap hiervan met de Losie Foroe Trafasie (marinade); marineer het vlees hiermee  2-3 uur of een nacht van tevoren.  
  • STAP 2: Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal, verdeel 4 eetlepels Losie Foroe Trafasie (marinade) erover, houd de rest van de marinade apart; glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een bakkwast over de kip te strijken. 
  • STAP 3: Grill de kip 10-15 minuten in de heteluchtoven op 200 graden, de laatste 4 minuten de rest van de marinade erover verdelen voor een lekkere saus.
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 1 mandarijn - 8 drumsticks of 4 kippenbouten - honing