Javaanse bami met zoet-pikante kip

Home Recepten
Javaanse bami met zoet-pikante kip
Afbeelding van Javaanse bami met zoet-pikante kip

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten; voeg hierna de kippendijen hieraan toe, omscheppen en bak die circa 10 minuten op matig vuur gaar.
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) en tomaat (in stukjes gesneden)hieraan toe en omscheppen; het geheel 20 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven. De laatste 2 minuten de honing toevoegen en omscheppen.

2. Javaanse Bami:

Sugar snaps (heel), paprika (in reepjes) enwinterwortel (in ronde schijfjes) in ruim water knapperig beetgaar voorkoken en afgieten. Bami bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking. 6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijn gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten; hierna kipfilet (in blokjes gesneden) hieraan toevoegen, omscheppen en bakken tot het vlees gaar is. Vervolgens Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree en de voorgekookte groenten (sugar snaps, winterwortel en paprika) hieraan toevoegen en 1 minuut roerbakken. Tenslotte de bereide bami hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.

Serveertip: Serveer de zoet-pikante kip met Javaanse bami; schenk de saus erover. Geef er Gebakken Banaan en Zuurgoed Trafasie bij.

Variatietip: Varieer de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) met Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix). Garneer met gebakken banaan en sla of geef er hardgekookte eieren (in partjes) bij.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
An 1 oktober 2021 10:27
5/5
Heerlijk die Javaanse kip recepten 💪
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Sila 18 augustus 2021 08:51
5/5
Jullie ketjap en javaanse marinade en trassie de perfecte smaakmaker voor ieder gerecht. Kwam het als tips in jullie kookvideo's tegen, en tip dit graag aan mede fans: geeft een touch waar j e u tegen zegt. 🤐😏 ...
Ashraf 17 augustus 2021 10:30
5/5
Verse verse spitkool kopen rechtstreeks van de boer, vers kipfilets'ochtends direct van de poelier ophalen, lekker basmati rijst maken en lekker kruiden met faja lobi masala en faja lobi jav aanse marinade en een scheutje trassie pffff mensen een genot van jewelste ...
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Klaske 10 juni 2021 09:47
5/5
Faja Faja Javaanse saté op de BBQ hmmmmm😍 Once you eat Faja you stay Lobi 😋
Nynke 7 juni 2021 22:05
5/5
Echt dit broodje turks javaanse sate was zoo om te smullen!! 🤗
Nita disn 28 mei 2021 08:58
5/5
Verrukkelijke recepten en veel lekkere Surinaamse Javaanse recepten zoals het hoort, want de Javanen hebben een mooie invloed meegenomen naar su
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Sjo 20 november 2020 10:01
5/5
Heerlijk al die nieuwe recepten, deze bami met javaanse sate gelijk gemaakt en weer toppie. Schuif al die nieuwe recepten maar door hoor, hoe meer hoe beter.
Joe 4 november 2020 08:24
5/5
Gisteren 2 man blij gemaakt met de Javaanse nasi uit het kookboek. Het was een geslaagde avond, al recept na recept lukt het me.
Anil & Soenita 6 oktober 2020 07:45
5/5
Deze javaanse sate is alsof wij ons weer in su wanen, heerlijk.
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Anoniem 29 september 2021 09:01
5/5
De witte bami is een echte aanrader! Ook de Madam Jeanette waar ook de mayo mee gemaakt kan worden een aanradertje.
Dayanti 27 september 2021 07:39
5/5
Dit weekend 1 dagje bami met losie foroe gegeten en 1 dagje roti met de top recepten 😙
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Joan 26 augustus 2021 09:21
5/5
Of je nou authentieke nasi bami of roti wilt eten, of je wilt een uitstapje maken naar een masala pizza of een mexiacaans gerecht met een Surinaamse twist, jullie weten me telkens weer te ve rassen ook met de producten! Erg blij mee!!! 😍❤️😋 ...
H 13 augustus 2021 08:48
5/5
❤️Faja for live mi mang. Eet bijna elke dag wel nasi of bami met vlees losie moksie roasted of masala 😋
Ingeborg 1 augustus 2021 09:47
5/5
De eksie cake is mijn favoriet van jullie tezamen met de nasi en de bami trafasie 😄
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Linda Broeders 8 mei 2021 20:49
5/5
Onze kindjes van 7, 5 en 1 jaar zijn dol op de keuken van Sandhia's recepten. We hebben al vele recepten uitgeprobeerd en traditie is de Surinaamse bami gaat altijd mee naar de camping :) Het hele gezin en fam, vrienden smullen ervan! ...
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Mieke 6 februari 2021 11:13
5/5
Heb eergisteren Surinaamse bami klaar gemaakt,was super lekker,maak het zeker nog wel eens een keer klaar TOP
Annelies 25 januari 2021 07:29
5/5
Surinaamse bami met boontjes gisteren gegeten met de fam, heerlijk maaltijd. Leuke recepten hebben jullie zo in deze rare tijden in de wereld
Siva 22 januari 2021 08:01
5/5
surinaamse kip met bami bmmmm swietie
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Anjeli 15 december 2020 09:55
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Lieke 14 december 2020 07:42
5/5
De cakemixen zijn super, alle drie nu gemaakt en gelukt aan de hand van de kookvideo's. Morgen staat de nieuwe Surinaamse Bami recept met Yangtori op het menu mmm

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Javaanse bami met zoet-pikante kip

eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten; voeg hierna de kippendijen hieraan toe, omscheppen en bak die circa 10 minuten op matig vuur gaar. 
Voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) en tomaat (in stukjes gesneden) hieraan toe en omscheppen; het geheel 20 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur met deksel op de pan stoven. De laatste 2 minuten de honing toevoegen en omscheppen.

2. Javaanse Bami: 

Sugar snaps (heel), paprika (in reepjes) en winterwortel (in ronde schijfjes) in ruim water knapperig beetgaar voorkoken en afgieten. Bami bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.  6 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijn gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten; hierna kipfilet (in blokjes gesneden) hieraan toevoegen, omscheppen en bakken tot het vlees gaar is. Vervolgens Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), Trassie Trafasie, tomatenpuree en de voorgekookte groenten (sugar snaps, winterwortel en paprika) hieraan toevoegen en 1 minuut roerbakken. Tenslotte de bereide bami hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur opbakken.

Ingrediënten
- 1. Zoet-Pikante Kip: - zonnebloemolie - 2 uien - 600 gr kippendijen filet - 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - ½ tl Faja Lobi Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) - 1 kleine tomaat - 2 el honing - 2. Javaanse Bami: - 200 gr sugar snaps - 1 kleine rode paprika - ½ winterwortel - 1 pak (500gram) Grand ' Italia Spaghetti all' uovo - zonnebloemolie - 2 sjalotjes - 300 gr kipfilet - 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - ½ tl Faja Lobi Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 1 volle theelepel tomatenpuree
Ga naar mijn laatste sessie