Ketjap Kip Gestoofd (Javaanse kip met zoete ketjap)

Home Recepten
Ketjap Kip Gestoofd (Javaanse kip met zoete ketjap)
Afbeelding van Ketjap Kip Gestoofd (Javaanse kip met zoete ketjap)
Afbeelding van Ketjap Kip Gestoofd (Javaanse kip met zoete ketjap)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Paprika (in reepjes) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
2. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks/fazantenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op; voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, ketjap, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en bruine suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken. Hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 20 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven; de laatste 4 minuten de paprika toevoegen.

Serveertip: Serveren met Nasi Trafasie of Bami Trafasie; garneer met Krupuk Trafasie. Voor een aangenaam pikantere smaak, gebruik Sambal Bami Trafasie. Gebruik als verfrisser Faja Lobi Cherry Bouquet Trafasie (the real Sranang softdrink).

Variatietip: Varieer de De Bami Trafasie eens met Bami Trafasie Speciaal voor een nog lekkere ketjap kip. Voor een zoetere smaak, voeg 1 eetlepel extra zoete ketjap toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Billy 28 oktober 2020 16:49
5/5
Spitskool masala top recept met de kruidenmix voor roti of roti kip masala!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Emilia 10 augustus 2020 10:14
5/5
Kennis gemaakt met julli keuken wauw echt super gaan vanavond de roti kip masala uitproberen
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Kip Gestoofd (Javaanse kip met zoete ketjap)

1. Paprika (in reepjes) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
2. 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de drumsticks/fazantenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op; voeg de Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, ketjap, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en bruine suiker hieraan toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken. Hierna 1 kop (150ml) water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 20 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven; de laatste 4 minuten de paprika toevoegen.

Ingrediënten
- 2 el Ketjap (zoete) - 100 gram rode- en gele paprika - 3 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix) - Kotomisi Krupuk Trafasie (echte Sandhia's kroepoek) - 2 uien, 1 el tomatenpuree, zonnebloemolie, 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder), 2 tl bruine suiker, 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie) - 6 drumsticks of 600 gram Fazantenbouten