Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)

Home Recepten
Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)
Afbeelding van Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus. Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Garnalen, Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen. Shanghai paksoi en de opgeloste maïzena erbij doen en lichtelijk omscheppen. Met deksel op de pan 5 minuten doorkoken.
  • STAP 4: De laatste minuut sesamolie erover schenken en even omscheppen.

Probeer ook deze populaire gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met de rijst, brood of couscous.

Variatietip: Varieer de Shanghai paksoi met peultjes of de garnaal met kip of vega.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Andre 9 mei 2021 11:01
5/5
Frietje met kipspiesjes op z'n faja lobi was weer een toppertje van een recept
Eduardo 6 mei 2021 09:04
5/5
Ik geef dit boek 10 sterren, zoals velen, kan ook niet anders met zoveel fans die jullie blij maken met alle heerlijke recepten.
Neelis 3 mei 2021 07:52
5/5
Zeker weten goeie recepten! Faja Nuggets gemaakt en waren weer goed gelukt. Echt een compliment dat jullioe recepten altijd lukken met een duidelijke beschrijving, in tegenstelling tot veel andere bedrijven die maar met nieuwe recepten komen om te laten lijken alsof ze veel recepten hebben. ...
Carl 28 april 2021 08:40
5/5
Mi mang dit is top mang! Kookboek met recepten zoals die van mi oma
Mila 22 april 2021 09:05
5/5
Heerlijke combi met jullie box, verrassende recepten mensen!
Aife 22 april 2021 09:03
5/5
Goede en lekkere fijne recepten! Erg blij met jullie website!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Lesley 30 maart 2021 08:34
5/5
Kennis gemaakt met dit merk nadat je het in iedere toko ziet. Producten waar je erg tevreden mee mag zijn!
mitchel 29 maart 2021 08:16
5/5
Bestellen ging soepel - levering ging soepel - mooie cadeaubox in zelfde stijl als kookboek - erg fijne functionele recepten, geen onzin en poespas - gewoon een boek met heul veul recepten e n inspiration. ...
Sin 26 maart 2021 11:20
5/5
Heerlijk gewoon nasi met kidneybonen!
Paul 23 maart 2021 10:20
5/5
Bekronen wij met 5 sterren.
Nene 21 maart 2021 10:30
5/5
Met Afrikaanse roots ook echt een goed kookboek.
Levrone 11 maart 2021 08:05
5/5
Met Antilliaanse en Surinaamse roots opgegroeid. Dit boek laat mij veel dingen van vroeger herbeleven!
Miranda 9 maart 2021 09:52
5/5
Met een Surinaamse man al 20 jaar getrouwd, die maak ik ook al 20 jaar blij met jullie producten. Top merk dus
Arnold 9 maart 2021 09:26
5/5
Echt waar gewoon lekker frietjes met een sate en jullie pinda sambel damn wat een klassieker met een twist.
Reinout 8 maart 2021 08:24
5/5
Eerste recepten zijn geprobeerd didt weekend en helemaal gelukt. Fijn, soms is dit anders met kookboeken!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus. Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Garnalen, Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen. Shanghai paksoi en de opgeloste maïzena erbij doen en lichtelijk omscheppen. Met deksel op de pan 5 minuten doorkoken.
  • STAP 4: De laatste minuut sesamolie erover schenken en even omscheppen.
Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 100 ml water - 500 gram Shanghai paksoi - zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 1½ afgestreken eetlepel Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie - 1 volle eetlepel Faja Lobi Gekruide Ketjap - 3 tl pure sesamolie (toko)