Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)

Home Recepten
Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)
Afbeelding van Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus. Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Garnalen, Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen. Shanghai paksoi en de opgeloste maïzena erbij doen en lichtelijk omscheppen. Met deksel op de pan 5 minuten doorkoken.
  • STAP 4: De laatste minuut sesamolie erover schenken en even omscheppen.

Probeer ook deze populaire gerechten: Garnaal Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met de rijst, brood of couscous.

Variatietip: Varieer de Shanghai paksoi met peultjes of de garnaal met kip of vega.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
17 mei 2021 09:44
5/5
Jullie heerlijke surprisebox ontvangen en de ketjap knoflook gemaakt, was echt grandioos.
6 mei 2021 08:53
5/5
Ketjap knoflook garnalen toppers. Recepten ook erg duidelijk uitgelegd mensen, super.
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Corina 10 februari 2021 12:18
5/5
Ketjap met eieren nieuwe recept met rotichoti staat vanavond op de planning. Die ketjap eieren zijn echt grandioos.
Lien 5 januari 2021 14:18
5/5
Zekers lekkere recepten ketjap eieren
Aniun 26 oktober 2020 07:57
5/5
Ketjap eieren met Surinaamse nasi test zaterdag: Heerlijk met de eitjes!
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
Mey 2 juni 2021 09:26
5/5
Vanavond gaan wij de knoflook garnalen maken! Heerlijk joh jullie wat eten we deze week menu's, kijk iedere week even. 😍🤗
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Amilia 24 mei 2021 09:27
5/5
Heerlijke garnalen recepten, lekker te gebruiken ook in allerlei andere soorten creaties.
Sieben 23 december 2020 10:12
5/5
Echt waar jullie garnalen recepten damn wauw. Dikke grote garnalen met jullie recepten wat een intense beleving
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.
Pelé 15 juli 2021 15:56
5/5
Jullie bami en nasi zo sweet! Eet te vaak hetzelfde maar doe telkens net wat anders, kan echt alleen zo goed met jullie producten he wauw! Raad jullie overal deze top recepten en producten a an ❤️ ...
Donk 14 juli 2021 11:31
5/5
Ik zou jullie bij iedereen aanraden en daar is geen woord over gelogen! Eet altijd zo super met jullie 😎
Harold 13 juli 2021 09:23
5/5
Kennis gemaakt met jullie circa 22 jaar geleden op een markt waar een dame zo lekker kookte dat het hele plein geurde. Ik zag toen potjes staan met de etiket helemaal vies door het gebruik, maar mijn viel de merknaam direct op. Daarna in een piepklein tokotje in de bijlmer gekocht waar ik tot de dag van vandaag kom en jullie producten en recepten in de jaren heb zien groeien, ga zo door. ❤️ ...
Reginald 12 juli 2021 09:02
5/5
Gekookt en geproefd alles was el perfecto met een toppie kookboek
Marieke & Jezzlin 9 juli 2021 09:41
5/5
Kookvriendinnen die 3 x per week met faja lobi bezig zijn. Van vleesbroodjes tot tjauw min en roti of nasi/bami trafasie, we kunnen niet stoppennnn 😜😍🤣
Schouten 7 juli 2021 09:04
5/5
Roti wrappies met tikka masala gemaakt. Jullie verse diepvries roti bij Jumbo gekocht wat is die verrukkelijk zeg nomnomnom 😋
Lise 6 juli 2021 08:44
5/5
Toen mijn zus jullie producten ging gebruiken en ik de geur rook was ik ook verkocht! Sinds 5 jaar wisselen we recepten met elkaar uit, delen we leuke creaties en zien we elkaar hierdoor lek ker vaak. Zo zie je wat lekker eten kan doen ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Knoflook Garnalen (met Shanghai paksoi)
  • STAP 1: Maïzena mengen met het water tot het goed opgelost is; eventueel meer of minder maïzena gebruiken naar gelang de gewenste dikte van de saus. Shanghai paksoi (in stukjes gesneden) in ruim water 4 minuten koken en afgieten.
  • STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd), knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper hierin lichtbruin fruiten.
  • STAP 3: Garnalen, Nasi Trafasie (roerbakmix), pimentpoeder, Trassie Trafasie en Faja Lobi Gekruide Ketjap toevoegen en omscheppen. Shanghai paksoi en de opgeloste maïzena erbij doen en lichtelijk omscheppen. Met deksel op de pan 5 minuten doorkoken.
  • STAP 4: De laatste minuut sesamolie erover schenken en even omscheppen.
Ingrediënten
- 2 tl maïzena - 100 ml water - 500 gram Shanghai paksoi - zonnebloemolie - 1 grote ui - 4 teentjes knoflook - plakje Madam Jeanette peper - 400 gr garnalen (medium zonder staart) - 1½ afgestreken eetlepel Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 tl pimentpoeder - 1 tl Trassie Trafasie - 1 volle eetlepel Faja Lobi Gekruide Ketjap - 3 tl pure sesamolie (toko)