Ketjap Sparerib met tajerblad en bakbanaan

Home Recepten
Ketjap Sparerib met tajerblad en bakbanaan
Afbeelding van Ketjap Sparerib met tajerblad en bakbanaan
Afbeelding van Ketjap Sparerib met tajerblad en bakbanaan

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

erpakking bereiden.Bakbananen schillen, in schuine plakjes snijden en in ruim water circa 5 minuten koken en daarna afgieten.
2. Tajerblad:
3 eetlepels olie verhitten, tajerblad (fijn gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten wokken; voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Sparerib:
Sinaasappel uitpersen, sap bewaren voor het marineren.
Tomatenketchup, bruine suiker, sinaasappelsap en honing aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht.
Leg het vlees in de ovenschaal en verdeel de helft van de overblijvende marinade erover. Rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.

Serveertip: Serveer de sparerib met Kotomisi Basmati, bakbanaan en tajerblad; schenk de saus over het vlees. Gebruik voor een pittiger smaak Faja Lobi Sambal Nasi Trafasie.

Variatietip: Ook heerlijk met Sandhia's bami.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nico 9 oktober 2020 08:29
5/5
Gisteren de ketjap kip gemaakt met masala en de gekruide ketjap, wat een smaaksensatie.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept
In 1 september 2020 14:48
5/5
Ketjap van faya lobi is de allerbeste van de beste
Lilly 19 maart 2019 15:56
5/5
Ketjap gamba's de beste met jullie mixen, ik zou nooit een kookboek kopen maar oh wat is dit handig.
Gera Blau. 7 februari 2019 10:12
5/5
Geweldig kookboek! Ben verslaafd geraakt door mijn buurvrouw, vanavond lekker de faja lobi ketjap kip maken!!
I. Jansen Klomp 20 oktober 2020 13:30
5/5
Jullie producten kan ik niet vinden in de Albert Hein of jumbo kan ik ze ook online bestellen?
Glennis 20 oktober 2020 11:47
5/5
Schuif maar door hoor! Al jullie producten al eens geprobeerd. Bruine Bonen met drumsticks blijven mijn favoriet.
Vikash 20 oktober 2020 10:18
5/5
5 sterren zeker verdiend.
Evy 19 oktober 2020 16:15
5/5
YES YES YES Mijn Kookboek functie werkt supperrrrrrrrr!! Lekker al mijn favorietjes nu opslaan en m'n weekmenu samenstellen.
Olivia 19 oktober 2020 13:49
5/5
Met mijn Spaanse roots voel ik me helemaal thuis in jullie keuken. Goed kookboek en leuk om te twisten met spaans

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Ketjap Sparerib met tajerblad en bakbanaan

erpakking bereiden. Bakbananen schillen, in schuine plakjes snijden en in ruim water circa 5 minuten koken en daarna afgieten.
2. Tajerblad:
3 eetlepels olie verhitten, tajerblad (fijn gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten wokken; voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Sparerib:
Sinaasappel uitpersen, sap bewaren voor het marineren.
Tomatenketchup, bruine suiker, sinaasappelsap en honing aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht. 
Leg het vlees in de ovenschaal en verdeel de helft van de overblijvende marinade erover. Rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.

Ingrediënten
- 2 el tomatenketchup - 1 el bruine suiker - 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade) - 5 stuks kipkarbonade of ribkarbonade - 1 verse sinaasappel - 1 el honing - 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 bakbananen (rijpe) - 700 gr tajerblad