Crispy Kippeling (krokante kipnuggets)

Home Recepten
Crispy Kippeling (krokante kipnuggets)
Afbeelding van Crispy Kippeling (krokante kipnuggets)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • e dicht en verkruimel ze grof; leg de verkruimelde cornflakes uitgespreid over een bord.
  • STAP 2: Kluts de eieren, melk hieraan toevoegen en mengen.
  • STAP 3: Moksie Metie Trafasie (marinade) mengen met rijstwijn, knoflook (geperst) en zwarte peper.
  • STAP 4: Marinade aan de kip (in gelijkmatige stukjes gesneden) toevoegen, omscheppen en 15 minuten marineren.
  • Tip: Voor een nog lekkerder smaak, marineer 30 minuten of een nacht van te voren.
  • STAP 5: Haal de kipstukjes door het eiermengsel, daarna door de bloem en tenslotte door de cornflakes.
  • STAP 6: Frituur de kip gaar en mooi bruin.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Sandhia's Hapjes en Kookvideo's

Serveertip: Serveer met Sweet Chili Trafasie (échte Sandhia's dipsaus); geef er eens een Sandhia's salade bij.

Variatietip: Bak de kip in de oven, bekleed de bakplaat met bakpapier, verdeel de kip erover en bak het op 180 graden in de oven gaar en mooi bruin.  Haal de kipstukjes na stap 5, doch voordat die door de cornflakes worden gehaald, voor de tweede maal door het eiermengsel, daarna wederom door de bloem en uiteindelijk door de cornflakes. 

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Christa 25 mei 2021 19:46
5/5
Crispy buger was om te smullennnn!
Ladd 22 december 2020 09:54
5/5
Crispy Chicken Burger straks als lunch maken voor de tweede keer, wat een broodje.
Andri 23 september 2021 09:05
5/5
Kookboek heeft veel recepten die onze moeder vroeger maakte, leuke herinneringen!
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Annis 15 september 2021 07:56
5/5
Lekke rmakkelijk te maken allemaal!
Anastecia 14 september 2021 08:53
5/5
Een kookwalhala voor iedereen die van tropisch eten houd!
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Kev 9 september 2021 09:17
5/5
Begint al bij en heerlijke kaft totdat je erdoorheen bladert, heerlijk!
Peter 8 september 2021 08:49
5/5
Vanaf nu geen anders meer!
Mary-jane 7 september 2021 09:36
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
winnie 7 september 2021 07:42
5/5
Kunnen jullie niet iedere dag recepten publiceren? Heerlijk mang lobi voor jullie❤️
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Anu 6 september 2021 08:42
5/5
Alle pagina's dit weekend eens doorgebladerd van dit kookboek, mooi hoor. Leuk ook om te zien dat veel recepten echt lijken zoals ik het zelf heb geleerd vroeger (ooit) van oma en moede rs. Geeft me een fijn gevoel dat ik iets gevonden heb wat echt lijkt om wat we vroeger aten ...
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
Henny Quick 4 september 2021 09:19
5/5
Meerdere gerechten inmiddels gemaakt en zo bij deze niet meer afhalen voortaan maar heerlijk zelf Surinaams maken
Idyl 3 september 2021 11:20
5/5
Of je nou roti masala, nasi trafasie of de trassie traf gebruikt. Alles smaakt toppie, alles smaakt naar vroeger, alles smaakt naar meer ❤️
Weraldo 2 september 2021 08:28
5/5
Een kritische noot voor jullie: Het boek is geweldig, hahahahah!! Gewoon top

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Crispy Kippeling (krokante kipnuggets)
  • e dicht en verkruimel ze grof; leg de verkruimelde cornflakes uitgespreid over een bord.
  • STAP 2: Kluts de eieren, melk hieraan toevoegen en mengen.
  • STAP 3: Moksie Metie Trafasie (marinade) mengen met rijstwijn, knoflook (geperst) en zwarte peper.
  • STAP 4:  Marinade aan de kip (in gelijkmatige stukjes gesneden) toevoegen, omscheppen en 15 minuten marineren.
  • Tip: Voor een nog lekkerder smaak, marineer 30 minuten of een nacht van te voren.
  • STAP 5: Haal de kipstukjes door het eiermengsel, daarna door de bloem en tenslotte door de cornflakes.
  • STAP 6: Frituur de kip gaar en mooi bruin.
Ingrediënten
- 200 gr cornflakes - 4 eieren - 4 el melk - ½ pot (180 ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie of Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) - 2 el rijstwijn - 2 teentjes knoflook - 1 tl zwarte peper - 1 kg kipfilet - kommetje bloem - Faja Lobi Sweet Chili Trafasie
Ga naar mijn laatste sessie