Koude Pastasalade met Moksie Metie en Fa Chong

Home Recepten
Koude Pastasalade met Moksie Metie en Fa Chong
Afbeelding van Koude Pastasalade met Moksie Metie en Fa Chong

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Moksie Metie en Fa Chong:

  • STAP 1: Voeg de cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marinerenen en enkele klontjes boter erover; rooster ze 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 3: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.

2. Pastasalade:

  • STAP 4: Kook de eieren gaar en snijd ze in partjes.
  • STAP 5: Kook fusilli in ruim water met wat zout gaar; de laatste 3 minuten de broccoli (in roosjes) hieraan toevoegen en daarna afgieten.
  • STAP 6: Fusilli met de broccoli, boter en zwarte peper in een slaschaal mengen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's Salades: Maaltijd Salades en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel de fusilli, broccoli, vlees en de eieren naar behoefte over een bord en schenk de saus erover.

Variatietip: Heerlijk met Faja Lobi Pinda Sambel. Varieer de broccoli met kousenband.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Wil 17 mei 2022 07:39
5/5
Snesie witte rijst fried met sate en moksie metie kip ohw ohw ohw. Ooit gezien op social van jullie van een fan nu eet ik het standaard 1 keer per week en kan er geen genoeg van krijgen
Milo 15 mei 2022 00:00
5/5
Lekkere roti gerechtjes met moksie metie en moksie speciaal vlees zijn mijn favorieten van jullie sandhia's deel 6 zekers besteld
Melissa 4 mei 2022 08:12
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Eddy 22 maart 2022 01:00
5/5
We maken wekelijks wel eten met de nasi trafasie, bami trafasie, moksie speciaal, pinda sambel en trassie! Vaste keukenkastje toppers hiero. Nu dus direct deel 6 besteld, kunnen we weer nieu we manieren uitvinden om onze favorieten te combineren. ...
Yvette 14 maart 2022 07:37
5/5
Nou we vinden het een recensie waard. Kokkerellen nu zeker al 1 jaartje met jullie producten, ooit ontdekt bij onze AH XL in Den Haag. De Ketjap😋, nasi trafasie🤗 en moksie speciaal😏 zijn onze favorieten. Een intense smaakbeleving! ❤️ ...
Miranda en fam. 11 maart 2022 08:17
5/5
Dit weekend eksi koekoe trafasie met nasi trafasie en moksie metie kippetjes van de BBQ die we eerst lekker 2 dagen in de marinade hebben laten intrekken zo lekker.
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Veni 23 september 2021 08:37
5/5
Chicken PAramaribo mijn favoriete recept, blij dat het weer terug is en super met deze kookvideo. 😎 Jullie producten staan al minstens 10 jaar op onze tafel minimaal 1 x per week, en alti jd is het een feest. De geur door je huis of tuin op de BBQ met de moksie metie marinade hmmm leuke tijden ❤️ ...
H 13 augustus 2021 08:48
5/5
❤️Faja for live mi mang. Eet bijna elke dag wel nasi of bami met vlees losie moksie roasted of masala 😋
George 9 augustus 2021 08:35
5/5
Fried rice recept met chinese sate en ik combineer het met xxl garnalen gewokt in moksie metie (jaja, eigen creatie) met karamel en honing afgetopt op de grilplaat, beste smaak ooit in me le ven geproefd en ook nog zelf gecreëerd door jullie hulp. ...
Glennis 21 juni 2021 08:41
5/5
Weetje wat jullie merk nou zo byzonder maakt?👼 Of ik nou een suri nasi een tjauw min of moksie alesi wil eten, van ieder recept zijn er zoveel varianten! Blijf a.u.b. nog meer van deze ee rlijke en altijd lukkende recepten maken, want serieus: 9 van de 10 websites hebben nep recepten die gewoonweg niet lukken. ook 10 sterren voor jullie fijne website/app die ik veelvuldig gebruik en makkelijk tijdens het koken voor me neerzet. Groetjes van een echte fan van jullie mooie familiebedrijf ❤️ ...
Agnes 18 juni 2021 10:49
5/5
Als oer hollandse kennis gemaakt met jullie moksie speciaal hmmmm wat een genot top marinade! 😍 Ga zo door met meer recepten faja lobi 😘
Vera 1 juni 2021 09:55
5/5
Lekker die moksie recepten joh!
Gilde 25 april 2021 13:27
5/5
Heerlijk jullie gele rijst recepten moksie alesie s
Alida 5 maart 2021 17:11
5/5
Moksie Speciaal Marinade echt best of the best
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Dien 19 februari 2021 08:37
5/5
Gergilde kippetjes in moksie metie en witte nasi hmmmm yumyum
Aniz 3 februari 2021 11:10
5/5
Hoe meer moksie speciaal recepten hoe beter. fijne marinade
Anjeli 15 december 2020 01:00
5/5
Van de Nasi Trafasie tot de Bami Trafasie met jullie heerlijke marinades Moksie Metie en Moksie Speciaal!! Mijn kersttoppers voor dit jaar.
Suzanne 8 december 2020 13:35
5/5
Jullie Moksie Metie damn die smaak heeft ons hele gezin te pakken zo uniek we eten het bijna iedere week wel 2 a 3 keer ergens bij
Moksie liefhebber 5 november 2020 14:49
5/5
De Moksie Metie is te gek, de Losie Foroe en jullie Moksie Speciaal. Echt de beste marinades
Gerrit 14 september 2020 09:54
5/5
Moksie Speciaal, Moksie metie en losie foroe samen met de roast red Pork beste marinades van faja lobi. Lekker lang marineren van de voren hmmm!
Jizzy 14 september 2020 00:00
5/5
Zekers top vandaag gaan we voor de tjauw min met moksie metie trafasie en moksie speciaal traf
Liv 9 september 2020 00:00
5/5
5 sterren op deze vroege ochtend voor jullie. Gisteren de moksie special traf gemaakt met de witte nasi en roti sambal. wejo wejo
Illy 5 augustus 2020 00:00
5/5
Kookboek geweldig. Nasi, Moksie Metie, Losie Foroe en Trassie mijn favorieten!
Samir 10 juli 2020 00:00
5/5
Moksie Metie trafasie de allerbeste!
Roos 23 juni 2020 00:00
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jince 18 juni 2020 00:00
5/5
Favoriet blijft de Moksie Metie Trafasie!
Yilly d. 8 april 2020 00:00
5/5
Favorieten Moksie Metie en Roast Red Pork! 5 sterren voor jullie geweldige recepten, meer BBQ recepten graag

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Koude Pastasalade met Moksie Metie en Fa Chong

1. Moksie Metie en Fa Chong: 

  • STAP 1: Voeg de cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe, goed mengen; marineer hiermee de kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 2: Leg de gemarineerde kippendijenfilet, varkensvlees en kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade na het marinerenen en enkele klontjes boter erover; rooster ze 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong genoemd.    
  • STAP 3: Snijd het vlees in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.

2. Pastasalade:

  • STAP 4: Kook de eieren gaar en snijd ze in partjes.
  • STAP 5: Kook fusilli in ruim water met wat zout gaar; de laatste 3 minuten de broccoli (in roosjes) hieraan toevoegen en daarna afgieten.
  • STAP 6: Fusilli met de broccoli, boter en zwarte peper in een slaschaal mengen.
Ingrediënten
- 1. Moksie Metie en Fa Chong: - 2 el cognac - 1 pot (360ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kippendijenfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (= 300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 2. Pastasalade: - 4 eieren - 400 gram fusilli (tricolore) - 400 gram broccoli - 4 el boter (halvarine) - 2 tl zwarte peper
Ga naar mijn laatste sessie