Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Home Recepten
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees...
Afbeelding van Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.

TIP: Probeer ook deze populaire Sandhia's gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees en de Fa Chong over de Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Serveer met in ringetjes gedraaide kousenband

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Gen 21 september 2021 20:06
5/5
WHUUTT!!! Chicken Karaage Trafasie WAUW!!!! Dit weekend gaan we hiervan smullen 🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗
Yaro Kobe 21 september 2021 11:23
5/5
Afrikaanse roots zie ik zo terug in ook de surinam keuken...!! Geweldige prducten
Harris 21 september 2021 09:55
5/5
10 sterren voor de top recepten
Aisha 20 september 2021 09:20
5/5
Saté Trafasie (op een bedje van spaghetti), check ✅ Gelukt en was smaaaaaakvolll
D 20 september 2021 08:16
5/5
Een kookboek met letterlijk een gouden kaft. Wereldse recepten die we moeten koesteren, culturen van mengelmoesje, geheimen van verschillende keukens, recepten die werken, en kookvideo' s op hun website. ...
Erald 19 september 2021 14:03
5/5
Deze vispasteitjes zijn de best in town mensen, aanrader! Wanneer kant-en-klaar te koop? 😎
Waldo 17 september 2021 10:05
5/5
De gouden kapsalon gemaakt wat een topper weer pfoe 😍
Sinneke 16 september 2021 10:39
5/5
Roti Crispy Chicken staat vanavond op het menu! Wat een makkelijke kookvideo!! zin in!! 💕💕💕💕
Monique 15 september 2021 07:59
5/5
Met Faja Lobi weet je iedere dag wat je gaat eten: Je scrollt door de recepten van een menu😘😀, en je hebt altijd wel iets. Ook de wat eten we vandaag is erg, genoeg inspiratie voor ons hier thuis, ...
Annis 15 september 2021 07:56
5/5
Lekke rmakkelijk te maken allemaal!
Anastecia 14 september 2021 08:53
5/5
Een kookwalhala voor iedereen die van tropisch eten houd!
Les 14 september 2021 07:51
5/5
Een geweldig idee die recepten van jullie, hoe mijn moeder het ons geleerd heeft (Javaans-Surinaamse dame), zo zie ik het ook terug in jullie recepten, dit geeft me zo een mooi en fijn gevoe l. Lekker makkelijk bij de Oriental om de hoek te verkrijgen, een mega mega assortiment, alleen die kleuren van jullie word je al vrolijk van 😙 ...
Passie 13 september 2021 08:08
5/5
Passie is mijn bijnaam, en dat is mijn synoniem voor jullie! Top spulletjes, en makkelijk zo een reccessie achterlaten, niet teveel poespas. 🤣😋😎
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Naomi 10 september 2021 11:04
5/5
Dit weekend groot feest! En daar horen jullie loempia's bij. 😍😍😍 Fijn een merk te hebben, waar je alle kanten mee op kan.
Allesandra 9 september 2021 09:21
5/5
De allerbeste bami en spaghetti blijf ik maken met de touch van jullie producten!
Kev 9 september 2021 09:17
5/5
Begint al bij en heerlijke kaft totdat je erdoorheen bladert, heerlijk!
Peter 8 september 2021 08:49
5/5
Vanaf nu geen anders meer!
Mary-jane 7 september 2021 09:36
5/5
Sranang boekoe op zijn best! Tevreden en 5 sterren verdiend
winnie 7 september 2021 07:42
5/5
Kunnen jullie niet iedere dag recepten publiceren? Heerlijk mang lobi voor jullie❤️
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Anu 6 september 2021 08:42
5/5
Alle pagina's dit weekend eens doorgebladerd van dit kookboek, mooi hoor. Leuk ook om te zien dat veel recepten echt lijken zoals ik het zelf heb geleerd vroeger (ooit) van oma en moede rs. Geeft me een fijn gevoel dat ik iets gevonden heb wat echt lijkt om wat we vroeger aten ...
Liesje 5 september 2021 09:54
5/5
Dankzij jullie producten ontdekt dat je niet altijd maar alles met vlees moet eten. Jullie smaakmakers geven die volle smaak, die je wel echt mist in je eten als je een keer wat zonder vlees wilt. Heerlijk de pinda sambel, de trassie, jullie nasi mix die je zelfs voor snacks kan gebruiken. Leuk om te zien hoe veelzijdig jullie producten zijn! 😋 ...
Henny Quick 4 september 2021 09:19
5/5
Meerdere gerechten inmiddels gemaakt en zo bij deze niet meer afhalen voortaan maar heerlijk zelf Surinaams maken
Idyl 3 september 2021 11:20
5/5
Of je nou roti masala, nasi trafasie of de trassie traf gebruikt. Alles smaakt toppie, alles smaakt naar vroeger, alles smaakt naar meer ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.   
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 el rum of cognac - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kipfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 400 gram kousenband
Ga naar mijn laatste sessie