Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Home Recepten
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees...
Afbeelding van Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.

TIP: Probeer ook deze populaire Sandhia's gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees en de Fa Chong over de Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Serveer met in ringetjes gedraaide kousenband

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Harm 30 juli 2021 10:29
5/5
Die turkse broodjes vers van de toerkse bakkert gevuld met jullie vlees recepten is me een posje goddelijk 👌
Tineke 30 juli 2021 10:01
5/5
Gaan dit weekend de chicken javaan maken. Al zeker 30 recepten nu met succes gemaakt!
mjevandenbongard@gmail.com 29 juli 2021 21:39
5/5
Bb met r gemaakt. Het was super lekker
Lisa 29 juli 2021 09:04
5/5
Ik wil een compliment geven voor de recepten. Maandelijks scroll ik en pak ik 5 recepten, en ga ze dan uitproberen met het gezin. Telkens weer is het raak, het gezin is er gek op. 🤗
Diny 29 juli 2021 08:36
5/5
Opa en oma gek op faja lobi nooit eerder gehad willen nooit meer anders
Aniek 28 juli 2021 08:15
5/5
5 sterren!!
Paul 27 juli 2021 08:44
5/5
Een ZWAAR COMPLIMENT voor dit bedrijf! Butter Chicken Curry was zoooooooooooo mega mega lekkur!!!! 😋😎😋😎😋😎😋😎
Fu 27 juli 2021 08:06
5/5
Getest meerdere recepten en het klopte zo goed als. Lekker je eigen touch aan geven
Aswati 26 juli 2021 07:59
5/5
Hindoestaans-Chinese-Javaanse roots. Als ras echte kan ik deze website en kookboek aanraden aan iedereen als je surinaams wilt eten zoals mijn oma's het vroeger leerde van hun moeders en oma 's. Ik support dit bedrijf ❤️❤️❤️❤️❤️ ...
10 sterren 26 juli 2021 07:04
5/5
Verre van slecht, sterker nog, heel goed. Echt gewoon een zeer mooi kookboek zonder poespas en werkende recepten, niet een zakkenvuller die het uitbrengt voor commercieel gewin.
Bassie 25 juli 2021 12:13
5/5
Jullie pastei is echt een smaaksensatie
Yves 25 juli 2021 10:59
5/5
Voor het eerst met jullie producten gekookt nadat ik jullie surprisebox cadeau had gekregen met het kookboek erin: wauw wauw wauw 😍
Tink 25 juli 2021 10:52
5/5
Een uitmuntend culinaire toevoeging aan de kookboeken in Nederland.
Eddy 23 juli 2021 08:24
5/5
Ohohoh deze loempia's mensen wajoo wajoo. Kookte voorheen nooit, maar jullie producten zijn zo makkelijk en ook makkelijk te maken in normale portie als je in je eentje bent 🏆🎁
Karishma 23 juli 2021 08:18
5/5
Ontzettend fijn boek met recepten zoals ze ook echt proeven in su
Karima 22 juli 2021 09:59
5/5
10 sterren
Neef 22 juli 2021 08:14
5/5
Mang mang mang die loempia's hou op met me jullie killen hem iedere keer, ga ze snel maken. Graag nieuwe recepten blivjen sturen 🤑🌏
Ursula 21 juli 2021 12:39
5/5
5/5 sterren. Gewoon goed, gewoon lekker, gewoon met makkelijke recepten te maken. 💪🙋🙆
Inez 21 juli 2021 08:14
5/5
Van de 10 geef ik het een 9. Volgende keer mag er een mooiere verhaallijn door het boek heen van jullie als bedrijf
Geralda 20 juli 2021 11:29
5/5
Garnalen met faja lobi gaan we vanavond eten, nu al zin in zo geweldig lekker ketjap garnalen met de nasi trafasie en sate met pinda sambel 🤗😚
Levi 20 juli 2021 09:21
5/5
5 STARS BABY
Silf 19 juli 2021 09:42
5/5
Wat een voortreffelijke website! Kook al circa 8 jaar met faja lobi maar nooit de website bezocht haha! Maakte eigenlijk altijd mijn eigen creaties (dat doet jullie product met mij), maar al deze recepten man o man o man dit gaan weer 8 mooie jaren worden hihi 🤗😋 ...
Dyna 19 juli 2021 08:14
5/5
Een boek die een 10 verdiend. Tip voor de volgende keer: Meer van die gouden koordjes erin, jullie hebben er nu 1, waardoor ik 1 recept kan bewaren. Maar met dit verrukkelijke kookboek blijf je bladeren en wil je ook die bewaren, waardoor je gaat vouwen en het een lelijk boekje wordt. Minimaal 5 zou super zijn. Puur feedback voor deel 6 hoor, voor de rest niks negatiefs en zeker gewoon 5 sterren aangeklikt. ...
Geraldo 18 juli 2021 12:24
5/5
De beste pastei is van faja lobi, dit recept is top. Misschien ga ik ze zelf wel verkopen kant-en-klaar hahaha 🤣
Uiltje 16 juli 2021 08:57
5/5
Heerlijke recepten gegoten met heerlijke producten. Van onze familie zeker 5 sterren van de 5.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.   
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 el rum of cognac - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kipfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 400 gram kousenband