Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Home Recepten
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees...

Bereidingswijze

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.

TIP: Probeer ook deze populaire Sandhia's gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees en de Fa Chong over de Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Serveer met in ringetjes gedraaide kousenband

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Merel 23 januari 2023
5/5
De Roti Curry Trafasie is een aanrader. De combi met de kip, krieltjes en boontjes in de saus is geweldig. We hadden verse kousenband gekocht ow ow ow om te smullen 😍😚
Tanja 9 november 2020
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Toine 19 juli 2022
5/5
Ketjap knoflook garnalen samen met jullie producten zo lekker. Of je doet het met rijst, met bami of op een vers surinaamse broodje belegd met boter en een beetje knoflooksaus, pfoee! 😋
Allisa 17 januari 2022
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
Cher 18 juli 2023
5/5
Geweldig gegrilde roti's maken dit weekend!!!! XXX
Gijsie 7 juli 2023
5/5
Lekker met dit warme weer gegrilde kippetjes met jullie marinades. Deze ochtend in de lak gelegd, vanavond als we thuis zijn direct vlam in de pan op de weberrrrr hppa 🤣
Odeth 8 januari 2023
5/5
Roti Chicken Wrap, Pruimentaart Trafasie en Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie MIJN FAVORIETEN!!! ❤️❤️❤️
Chantl & Gezin 3 augustus 2022
5/5
Wij koken denk ik al zolang dat jullie bestaan. De producten zijn in de jaren alleen maar beter geworden en de declaraties ook. De combinatie van jullie producten, met de social media en koo kvideo's werkt voor ons: Ene week kook ik, dan mijn man maar ook mijn kinderen pakken gewoon weleens iets van jullie menu. Is toch geweldig? Mijn favoriet: Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie. Ga zo door geweldig familie bedrijf ❤️❤️❤️ ...
Angelina 22 maart 2022
5/5
Nasi Trafasie met kasripo kip en Surinaamse Bami met gegrilde zalm en verse groenten onze favorieten 😋 In de zomer doen we de kasripo kip en gegrilde zalm op de boretti houtskool wat een smaaksensatie. Tijdens het grillen is het ook lekker jullie tonight trafasie over de zalm heen te doen! ...
Anil 28 februari 2021
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Toos 21 mei 2025
5/5
Te lekker voor woorden chicken trafasie instant noodlessssss
Matilda 20 mei 2025
5/5
💖💖💖 gewoonweg makkelijke producten met veel smaak en diversiteit. In mijn studiejaren heb ik gewoond in de bijlmer, de geuren van kruiden en specerijen rook je bij alle huizen. Als ik het nu zelf maak geniet ik er zo erg van 😋 ...
Tamara 19 mei 2025
5/5
de chicken twisters gemaakt voor de verjaardag! viel super in de smaak
Rilan 16 mei 2025
5/5
Komen de beste recepten vandaag, Faja Lobi!
KOM 15 mei 2025
5/5
Snelle Platbrood Kip Masala: grandioos ❤️
Pliem 12 mei 2025
5/5
Dik tevreden
LP 9 mei 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
G 8 mei 2025
5/5
Gewoon super
Olivia 7 mei 2025
5/5
De meest lekkere bami en nasi komt van faja lobi. Een basis die je goed kan gebruiken voor je eigen versies, deze vind ik zo lekker: Nasi Goreng Tropical. Sinds jaren makkelijk te koop bij o nze appie. Vroeger kocht ik het bij de kleinste toko van nl volgens mij, dan praten we alweer over circa 30 jaar geleden. Op naar nogeens 30 jaar faja lobi ❤️😊 ...
Romero 6 mei 2025
5/5
Heurlijk allemaal mensen 😍
Hami 2 mei 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst mega lekker! Hleemaal als je de grillworst zelf maakt mmmmm
Gerrie 1 mei 2025
5/5
Al lange tijd fan, jullie blijven me verrassen met de smaken.
OKKE 1 mei 2025
5/5
DIKKE 10!
LOOPY 30 april 2025
5/5
Zo smaakvol!
Gerard 29 april 2025
5/5
Heel lekker top
Lucca 28 april 2025
5/5
Traybake the best ❤️
DS 25 april 2025
5/5
FIJNE PRODUCTEN
Rebel 24 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.   
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 el rum of cognac - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kipfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 400 gram kousenband

Winkelwagentje

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie