Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Home Recepten
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees...

Bereidingswijze

  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.

TIP: Probeer ook deze populaire Sandhia's gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees en de Fa Chong over de Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Serveer met in ringetjes gedraaide kousenband

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Merel 23 januari 2023
5/5
De Roti Curry Trafasie is een aanrader. De combi met de kip, krieltjes en boontjes in de saus is geweldig. We hadden verse kousenband gekocht ow ow ow om te smullen 😍😚
Tanja 9 november 2020
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Toine 19 juli 2022
5/5
Ketjap knoflook garnalen samen met jullie producten zo lekker. Of je doet het met rijst, met bami of op een vers surinaamse broodje belegd met boter en een beetje knoflooksaus, pfoee! 😋
Allisa 17 januari 2022
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
Cher 18 juli 2023
5/5
Geweldig gegrilde roti's maken dit weekend!!!! XXX
Gijsie 7 juli 2023
5/5
Lekker met dit warme weer gegrilde kippetjes met jullie marinades. Deze ochtend in de lak gelegd, vanavond als we thuis zijn direct vlam in de pan op de weberrrrr hppa 🤣
Odeth 8 januari 2023
5/5
Roti Chicken Wrap, Pruimentaart Trafasie en Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie MIJN FAVORIETEN!!! ❤️❤️❤️
Chantl & Gezin 3 augustus 2022
5/5
Wij koken denk ik al zolang dat jullie bestaan. De producten zijn in de jaren alleen maar beter geworden en de declaraties ook. De combinatie van jullie producten, met de social media en koo kvideo's werkt voor ons: Ene week kook ik, dan mijn man maar ook mijn kinderen pakken gewoon weleens iets van jullie menu. Is toch geweldig? Mijn favoriet: Gegrilde kipspiesjes met Moksie Alesie. Ga zo door geweldig familie bedrijf ❤️❤️❤️ ...
Angelina 22 maart 2022
5/5
Nasi Trafasie met kasripo kip en Surinaamse Bami met gegrilde zalm en verse groenten onze favorieten 😋 In de zomer doen we de kasripo kip en gegrilde zalm op de boretti houtskool wat een smaaksensatie. Tijdens het grillen is het ook lekker jullie tonight trafasie over de zalm heen te doen! ...
Anil 28 februari 2021
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
LOOPY 30 april 2025
5/5
Zo smaakvol!
Lucca 28 april 2025
5/5
Traybake the best ❤️
DS 25 april 2025
5/5
FIJNE PRODUCTEN
Rebel 24 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Roberto 23 april 2025
5/5
Bij dit recept denk je oh dit duurt te lang, maar je kan het dus maken met de faja lobi instant noodles!! Surinaamse Bami met grillworst
Robin 22 april 2025
5/5
Blij met een merk als Faja Lobi. Veel afwisseling, veel variatie en een hoop type recepten. Elke dag kan je het zo gek maken als je zelf wilt! Ps. Sandhia's Recepten kookboek een echte aanra der! Zit ook een qr code bij naar een kookvideo 😍 ...
L 18 april 2025
5/5
Geweldig lekker!
RR 17 april 2025
5/5
De allerlekkerste! ❤️
Rok 16 april 2025
5/5
Heerlijk 😋❤️
MO 15 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
TT 11 april 2025
5/5
GEWELDIG LEKKER!
Sita 9 april 2025
5/5
Saté Twister Trafasie: met zomerse temperaturen zet je jouw hele wijk op stelten 😊😋
KLOP 8 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Utilia 7 april 2025
5/5
Werken goed en veel afwisseling mogelijk met 1 product.
Roosje 4 april 2025
5/5
Een verdiende review! Bami Goreng Trafasie eten we 3 keer in de week maar met verschillende twists erin. Zo hebben we weer weken dat we dit met nasi trafasie doen, en sindskort ook de chicke n noodles instant trafasie, wanneer zijn die bij Oriental? ...
Pumpum 3 april 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Kog 2 april 2025
5/5
TOP!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.   
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 el rum of cognac - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kipfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 400 gram kousenband
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie