Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Home Recepten
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees...
Afbeelding van Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmativolgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.

TIP: Probeer ook deze populaire Sandhia's gerechten: Worst Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Verdeel het geroosterde vlees en de Fa Chong over de Kotomisi Basmati; schenk de saus over het vlees. Serveer met in ringetjes gedraaide kousenband

Variatietip: Varieer de kipsaucijzen met 600 gram braadworst.  

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Tanja 9 november 2020 10:33
5/5
Deze roti met kip, masala, aardappeltjes en kousenband voor het eerst zelf gemaakt. Een echte sensatie en geslaagd bij de familie!
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Anil 28 februari 2021 08:47
5/5
Moksie alesie met gegrilde kipspiesjes gemaakt. was super
Jacky 13 januari 2021 08:16
5/5
Wauw, deze gegrilde zalm met bami ziet er zeer smakelijk uit. Dit gaan we maken, en ook zo proberen te serveren, dankjewel voor jullie top recepten! :)
Galermo 6 januari 2021 08:44
5/5
bami met gegrilde zalm heerlijke combinatie. Leuk mijn kookboek vernieuwd werkt uitstekend.
Aliana 16 april 2021 08:22
5/5
al die lekkere receptjes zijn echt super. wanneer komt deel 6?
Anita 15 april 2021 10:11
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Lina 15 april 2021 09:04
5/5
Caribische garnalos waren geweldigos.
Hanneke 14 april 2021 08:37
5/5
5 sterren omdat je er niet meer kan invullen. Top!
Munesz 13 april 2021 18:42
5/5
Super lekker en eenvoudig gerecht. Ik maak het klaar zonder vlees en bak voor mezelf wat stukjes kip apart. Gebruik geen madam jeanette ivm met jongste kind maar heb wel lekker een potje sam bal erbij staan voor de liefhebbers. En alle kindjes die hier mee eten smullen ervan. Kindvriendelijk gerecht mits je het niet te scherp maakt. ...
Lars 13 april 2021 11:30
5/5
Heerlijk was de roti kebab knoflook! Recept is ook goed uitgelegd, een aanrader.
Rachelle 13 april 2021 09:34
5/5
Gisteren het boek ontvangen als cadeau: Verrassend ik volg jullie al jaren maar snap niet hoezo ik dit niet eerder had gekocht!
Zaterdag 12 april 2021 08:39
5/5
Zaterdag gemaakt: Sandhia’s Javaanse Saté met Ketjap Chicken Roti Wrap, daverend succes bij het gezin :)))
Erol 11 april 2021 12:29
5/5
5 sterren voor de opmaak, 5 sterren voor de kloppende recepten, 5 sterren voor de mooie giftbox/kaft.
Gerald 11 april 2021 11:10
5/5
BBR recepten zijn top
Anita d. 9 april 2021 10:36
5/5
Oprecht een goed kookboek.
Finneke 9 april 2021 10:05
5/5
Top ketjap recepten. Erg fijne website ook
Daja 8 april 2021 10:55
5/5
Zeeeekers een fijn boek
Aysa 8 april 2021 09:03
5/5
Zalm Masala weer een mooie combi en direct gelukt.
Nicolientje 7 april 2021 15:41
5/5
Pooojj wat een combi was dit: Woknoodles met gestoofde kip. We hebben genoten!
Naam 7 april 2021 08:20
5/5
uitstekend vormgegeven
Angelique 6 april 2021 13:20
5/5
Top boek, geen boekje maar een echt kookboek, niet lulle maar poetse geen poespas erin.
Sunil 6 april 2021 13:07
5/5
Faja Nuggets alleen die naam al, origineel en super super lekker!
Crhis 5 april 2021 09:58
5/5
Heerlijke recepten voor onze favorieten nasi trafasie en bami trafasie
Henk 5 april 2021 09:51
5/5
Paasmenu was weer inspiratievol
Angie 3 april 2021 13:42
5/5
De beste!
Carl 1 april 2021 08:38
5/5
5 sterren!
Felicity 31 maart 2021 09:08
5/5
5 sterren voor dit echte Surinaamse kookboek
31 maart 2021 08:49
5/5
De RotiChoti Chicken Wrap was echt formidabel
Zarayda 30 maart 2021 10:51
5/5
Eksi mix gisteren voor het eerst gemaakt en deze is geslaagd mensen. Goede uitleg in het recept, fijn dat jullie hier altijd aandacht aan besteden.

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband met rijst, Fa Chong en gegrilde varkensvlees
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
  • STAP 2: Voeg de rum of cognac aan de Fa Chong Trafasie (marinade) toe en goed mengen; marineer de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen hiermee 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren. 
  • STAP 3: Leg de kipfilet, varkensvlees en de kipsaucijzen op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover.
  • STAP 4: Rooster of grill ze 10-15 minuten in de oven op 200 graden. De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen wordt Fa Chong genoemd.
  • STAP 5: Snijd het vlees en de Fa Chong in schuine reepjes.   
  • STAP 6: Kousenband (heel) in ruim water circa 4 minuten koken en uitlekken.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 el rum of cognac - 1 pot (360 ml) Faja Lobi Fa Chong Trafasie (vers bereide marinade) - 300 gram kipfilet - 300 gram varkensvlees - 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst) - boter - 400 gram kousenband