Kousenband Schnitzel

Home Recepten
Kousenband Schnitzel
Afbeelding van Kousenband Schnitzel
Afbeelding van Kousenband Schnitzel

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
  • STAP 2: Kipschnitzels in ruim olie bakken, afscheppen en in reepjes snijden.
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, aardappel (in dunne plakjes) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken.
  • STAP 4: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en de kousenband (in stukjes) toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 5: Het water toevoegen, omscheppen en 20 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur koken.
  • STAP 6: De laatste 10 minuten de kipschnitzels toevoegen en zachtjes omscheppen.

TIP: Probeer ook deze Sandhia's gerechten: Groenten Gerechten en Kookvideo's

Serveertip: Serveren met Kotomisi Basmati; ook heerlijk met Sandhia's Roti  

Variatietip: Varieer de schnitzel met burger.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Fien 13 september 2018 14:10
5/5
Woowie wat heerlijk allemaal. Gisteren heb ik voor de familie de: Macaroni met kousenband en spiegelei samen met de Honey Chicken geroosterde kippenbouten geglaceerd met het honing gemaakt, 1 alles is in 1 keer gelukt en 2 wooooow wat hebben we met z'n allen gesmuld, groot van van jullie Faja Lobi, laat de Albert Heijn maar snel meer producten opnemen. ...
Masala fan 25 september 2020 09:23
5/5
De Faja Lobi masala is de allerbeste!
Margr 24 september 2020 12:14
5/5
Toch wel een recensie waar dit kookboek! Aanrader met leuke varierende recepten!
Emidiana 23 september 2020 15:48
5/5
Echt een wauw receppie. Weer super gelukt de kasripotje kip met rijst. Receppies lukken altijd bij jullie lobi lobi voor jullie
Jent 23 september 2020 09:14
5/5
Ik adviseer dit kookboek zeker! 5 sterren waardering
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!
Van Den Berg 22 september 2020 08:06
5/5
Een vroege review :) Jullie kookboek ontvangen, heerlijk doorheen gebladerd. Super Super!
Mathias 21 september 2020 16:23
5/5
Kapsalon was gweldig. Fijn dat jullie recepten altijd lukken, een ontzettend fijne website.
Verbucht 21 september 2020 13:06
5/5
Je zou bijna zeggen waarom dit merk nog niet overal te vinden is! Wat een kwaliteit.
Wolters 18 september 2020 08:50
5/5
De beste drumsticks jullie oosterse ketjap recept

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Kousenband Schnitzel
  • STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden. 
  • STAP 2: Kipschnitzels in ruim olie bakken, afscheppen en in reepjes snijden. 
  • STAP 3: 6 eetlepels olie verhitten, aardappel (in dunne plakjes) hieraan toevoegen en enkele minuten bakken.
  • STAP 4: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie en de kousenband (in stukjes) toevoegen, omscheppen en enkele minuten roerbakken.
  • STAP 5: Het water toevoegen, omscheppen en 20 minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur koken.
  • STAP 6: De laatste 10 minuten de kipschnitzels toevoegen en zachtjes omscheppen.
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) - 2 grote kipschnitzels - zonnebloemolie - 1 grote aardappel - 5 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) - 1 el tomatenpuree - 1 tl Trassie Trafasie - 500 gram kousenband - 250 ml water