Lamsworst met aardappelen uit de oven

Home Recepten
Lamsworst met aardappelen uit de oven
Afbeelding van Lamsworst met aardappelen uit de oven

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

180ml (1/2 pot) Kip Masala Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen, goed besmeren en een uur marineren.
Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze daarna af; voeg direct hierna aan de aardappelen 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) toe, schep ze vervolgens goed om..

2. Lamsworst en aardappelen:

Verdeel de worst en de aardappelen over de bakplaat of ovenschaal (zonder de marinade) met enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de overblijvende marinade in de pot en de marinade waarmee de worst is gemarineerd, de laatste 5 minuten erover voor een lekkere saus. Snijd de worst na het roosteren in schuine reepjes.

3. Kousenband/Sperziebonen:

Kook de kousenband/sperziebonen (schuin gesneden) 4 minuten in ruim water en giet het af; verhit 2 eetlepels olie, roerbak de kousenband/sperziebonen hierin enkele minuten met wat zout en witte peper naar smaak.

Serveertip: Serveren met Sandhia's Roti, pasta of stokbrood; garneer met Krupuk Trafasie.

Variatietip: Varieer de worst met chipolataworstjes (varkensworst) of braadworst.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Ronell 16 mei 2022 08:01
5/5
Surinaamse ovenpastei is iets wat je als echte Surinaamse vanuit huis meekrijgt. Mijn god hoe mijn moeder dit maakte. Dit recept van jullie doet me echt eraan denken, natuurlijk had zij haar eigen twist maar dit recept is wel echt echt. Top merk gebruik zoveel van jullie wat wij vroeger aten. ...
Trixie 11 mei 2022 07:55
5/5
Met onze javaanse-surinaamse-chinese roots koken we elke dag kleurrijk. De Faja Lobi recepten kunnen wij uit ervaring zeggen zijn echt, authentiek en werken. Je kan er je eigen twist aan gev en, maar zeer zeker recepten zoals onze oma's dat vroeger maakte! ❤️ ...
Ayla 28 april 2022 07:21
5/5
Vlees loempia snacks zijn echt zo ziekelijk smaakvol! En de vleesbroodjes zelfde verhaal. Gaan dit weekend de vispasteitjes trafasie maken zien er ook geweldig uit ❤️
Annelies 7 april 2022 00:00
5/5
De beste recepten komen uit de sandhia's recepten koker, erg blij mee.
Desiree & Sanne 1 april 2022 00:00
5/5
2 kookvriendinnen die niet kunnen wachten lekker recepten te proberen uit sandhias recepten deel 6
Rene peters 25 maart 2022 01:00
5/5
Altijd lekker weer koken met faja lobi & sandhia's recepten! En natuurlijk maak ik graag kans op de kookschort en koksmuts, ben een die-hard faja lobi fan volg jullie overal en test ieder nieuw recept uit haha ...
Nilanka 21 maart 2022 01:00
5/5
Als Indiase uit India toch echt gek op jullie keuken. Leuk ook de hindoestaanse recepten vanuit Suriname, die net wat anders zijn als hoe wij het kennen uit India, maar super lekker.
Robert 11 maart 2022 01:00
5/5
Besteld! Zeer benieuwd. Altijd genoten van jullie kookboeken en veel uit geleerd, echte inspiratiebronnen.
Mariana 8 maart 2022 08:23
5/5
Wij met ons gezin hebben roots in polen en tsjechië. Toch op 1 of andere manier, mengen we bepaalde recepten van jullie met dingen uit onze eigen keuken. Het worden zulke geweldige crea ties, misschien moeten we die recepten eens delen en kunnen jullie dit gebruiken weer te delen met alle andere fans want dan zijn er een hoop. 🎯 ...
Willeke 3 maart 2022 08:01
5/5
Frietjes thuis uit de vuist aanrader mensen, jullie pinda sambel is grandioos ❤️
Pien 25 februari 2022 07:49
5/5
Caribische kip uit de oven: lekkerste kip ooit gegeten! ❤️
Winoah 18 januari 2022 08:38
5/5
de caribische kip uit de oven is wel echt een klappertje hoor. Super mals en sappig, en makkelijk 😏
Wil 11 januari 2022 01:00
5/5
Kan ik deel 7 deel 15 en deel 50 alvast reserveren? Heb alle delen en alles eruit gekookt, fan van het eerste uur. Gr Wil
G 7 januari 2022 01:00
5/5
Een boek met enorm veel recepten uit allemaal verschillende hoofdstukken! Foto's waar je u tegen zegt en smaakvolle handige recepten voor de beginnende koker.
Emeliy 8 december 2021 08:03
5/5
Uitstekende cake recepten. We proberen zeker al 10 jaar recepten van jullie uit wanneer we zin hebben in echt iets leuks lekkers waar je hele woonkamer van ruikt, gelukkig word je ervan ❤
Niles 18 november 2021 08:03
5/5
Hmm weer een nieuw recept zie hie. Foe Young Hai gaan we dit weekend maken, hebben al flink chicken paramaribo ingeslagen voor als het weer lang is uitverkocht haha, kan er een jaar mee voor ruit denk ik 🤣🤣🤣🤣 ...
Natasch 8 november 2021 01:00
5/5
Ook van mij ontvangen jullie een recensie, het is een moet die alle kanten op gaat met inderdaad zeer authentieke recepten maar ook hele leuke creatieve combinaties. Deze zetten je tot naden ken om zelf weer leuke dingen uit te proberen. Een geslaagd kookboek! ...
Fins 12 september 2021 09:32
5/5
Als ik jullie zie, als ik jullie hoor, als ik met jullie eet, het maakt je gewoon gelukkig. Probeer het uit mensen als je nog twijfelt. Alleen maar lobi lobi voor deze fam ❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️ ...
Faisel 6 september 2021 11:13
5/5
DE CHICKEN PARAMARIBO GEPROEFD! Was is tie weer superrrr....!! Super dat jullie hem weer in het assortiment hebben, en nu niet meer eruit halen aub 🤣😋😢
Tirza 1 september 2021 10:03
5/5
Gisteren zelf gemaakte friet gemaakt oorlog met jullie pinda sambel, aangelengd met een beetje javaanse marinade en extra piment, sjezus terwijl ik praat loopt het water uit me mond!
Revin 19 augustus 2021 11:58
5/5
Een roots uit het Midden-Oosten en Zuid-Amerika met een beetje Surinaams bloed. Geweldig hoe ik jullie recepten met deze continenten kan combieren, echter een ware aanvulling op onze wekelij kse gerechten 😚 ...
Jamie 5 juli 2021 00:00
5/5
Een erg dik boek is het met een mooie verzameling van alles en nog wat, hier zijn we nog lang niet uit uitgekeken. Desalniettemin verneem ik graag of we ergens kunnen inschrijven om op de ho ogte gehouden te worden over deel 6. ...
Lena 1 juli 2021 12:17
5/5
De roti van Faja Lobi, de handgemaakte uit de diepvries beste ooit. Mijn moeder en oma maakte deze vroeger precies zo met die smaak damnnnnn mang 😇😱
Quinton 23 juni 2021 00:00
5/5
Vanuit Den Helder: Toppers en graag meer bij Vomar laten opnemen.
Anita 15 april 2021 00:00
5/5
Uw kookboek krijgt 5 sterren vanuit België!
Opi 28 maart 2021 01:00
5/5
Boekje helemaal vanuit Friesland: we hebben er veel plezier aan!!
Sim 17 maart 2021 08:31
5/5
Vanuit Suriname een bericht: Tante meegenomen uit NL, breng dit naar nickerie. Geweldig en makkelijk!
Win 15 maart 2021 09:24
5/5
Roti Masala Wrap hoe het in de kookvideo eruit zag was de smaak ook. Super recept mensen, aanrader om te smullen!
Mandy 8 maart 2021 15:33
5/5
Heerlijk. Ik doe zelf ook een halve spitskool erdoorheen en een handje kouseband. Ik gebruik knoflook garnalen van de lidl uit de diepvries. Die smaken hier heerlijk bij! Alle 5 genieten v an deze maaltijd hier in huis! En het staat wekelijks op het menu ...
Nilesh 23 februari 2021 01:00
5/5
Vanuit SU ook jullie beste recensie gegeven. Graag snel en meer faja lobis in suriname

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Lamsworst met aardappelen uit de oven

1. Voorbereiding:

180ml (1/2 pot) Kip Masala Trafasie (marinade) aan de worst toevoegen, goed besmeren en een uur marineren.
Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze daarna af; voeg direct hierna aan de aardappelen 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) toe, schep ze vervolgens goed om..

2. Lamsworst en aardappelen:

Verdeel de worst en de aardappelen over de bakplaat of ovenschaal (zonder de marinade) met enkele klontjes boter erover; rooster ze 15-20 minuten in de oven op 200 graden. Verdeel de overblijvende marinade in de pot en de marinade waarmee de worst is gemarineerd, de laatste 5 minuten erover voor een lekkere saus. Snijd de worst na het roosteren in schuine reepjes.

3. Kousenband/Sperziebonen:

Kook de kousenband/sperziebonen (schuin gesneden) 4 minuten in ruim water en giet het af; verhit 2 eetlepels olie, roerbak de kousenband/sperziebonen hierin enkele minuten met wat zout en witte peper naar smaak.

Ingrediënten
- zonnebloemolie, witte peper, zout - circa 800 gram aardappelen (vastkokende) - 400 gram kousenband of sperziebonen - 400 gram lamsworst (ongekruide) - 1 pot (360ml) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide woksaus-marinade)
Ga naar mijn laatste sessie