0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

Home Recepten
0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)
Afbeelding van 0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

Bereidingswijze

  • STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
  • STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.
  • STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
  • STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
  • STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop.
  • STAP 6: . Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.

Serveertip: Snijd de lapis in stukken; garneer met gemalen kokos of amandelschaafsel.

Variatietip: Voeg naar smaak kola- of amandelaroma toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Gekko 8 juni 2023
5/5
10 uit een 10. Gewoon top.
Jill 4 oktober 2022
5/5
Een review voor: Roti Ketjap Kip Roti. Kookvideo: 10, recept: 10, uitleg stap-vorm: 10. Jullie zijn het enige merk in Nederland waaraan je ziet dat recepten kloppen, en veel tijd erin heeft gezeten dit tot stand te brengen, wat erin resulteert dat wij fans altijd heerlijke gerechten op tafel krijgen. Ohja... deel 6 natuurlijk ook al binnen (kookboek), en wederom een grafisch hoogstandje en leuk om te hebben ❤️❤️❤️❤️ ...
Linde 10 mei 2022
5/5
Ik geef deze website een 10. Duidelijke indeling, recepten staan goed beschreven met allerlei extra opties en de producten zijn gewoon top ❤️
Noah 16 juni 2021
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Maussi 14 juli 2025
5/5
Goed gedaan. Een basis voor Surinaamse gerechten 👍
Petra 10 juli 2025
5/5
Gewoonweg een smaakvol merk met alleen maar recept inspiratie ❤️
SS 9 juli 2025
5/5
heerlijk!!
Merwijde 8 juli 2025
5/5
deze is zo lekker met de instant noodles gemaakt oeff Surinaamse Bami met grillworst
Sosi 7 juli 2025
5/5
Dit merk is echt een aanrader voor amateurs en professionals. Hun recepten nemen je zo goed stap voor stap mee met allerlei functionaliteiten. En ohja, weetje wat ik leuk vind?! Het kookboek bevat bij elk recept een QR code, wanneer je dus twijfelt kan je direct naar de bijbehorende kookvideo. Zouden veel een voorbeeld aan kunnen nemen 😍 ...
Lyn 3 juli 2025
5/5
Roti Puntjes met kip masala: ❤️
KOK 2 juli 2025
5/5
5 dikke sterren
LK.k 27 juni 2025
5/5
Ooit met de Trassie Trafasie begonnen en nu zeker 1 keer per week een product naar keuze op basis van jullie weekmenu's
Rinil 25 juni 2025
5/5
Ramen Trafasie (restaurant style) the best!
Noa 24 juni 2025
5/5
10 voor de duidelijke recepten. 10 voor de kookvideo's. 10 voor dat ze zelfs een kookboek hebben ❤️😲⭐⭐⭐⭐⭐
Konings 23 juni 2025
5/5
Mijn favo's uit de Surinaamse keuken zijn toch wel de masala recepten hoor hmm
VV 20 juni 2025
5/5
⭐⭐⭐⭐⭐
Mimoen 19 juni 2025
5/5
Nasi Goreng Tropical en dan de bbq aanzetten en allerlei kippetjes met jullie sauzen juicen 😋😋😋😋 Handig dat jullie overal liggen inmiddels, vroeger moest ik er echt voor naar spe cifieke toko's rijden, en dan ene product bij een toko en dan weer een ander product bij een andere toko haha, dan praat je over zeker 15 jaar geleden. Keep up the good work! ...
Asha 18 juni 2025
5/5
Super merk!! 😍
Marian 17 juni 2025
5/5
Altijd genieten met jullie producten…. Een eigen twist eraan geven en ohhhhh zo lekker…
Wellis 17 juni 2025
5/5
5 dikke sterren
Vivian 16 juni 2025
5/5
Alles lekker van dit geweldige merk!
KJ 13 juni 2025
5/5
Een heerlijke groep producten van faja lobi 😍
Nanomi 12 juni 2025
5/5
Chicken Trafasie (Surinaamse kip noodles in 3 minuten) ⭐⭐⭐⭐⭐
Nomi 11 juni 2025
5/5
Dikke 10!!
Raffaëla 10 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: ⭐ ⭐⭐⭐⭐
TOL 4 juni 2025
5/5
Surinaamse Bami met grillworst: WOW!!!!!!!!!!!!!!!!! Probeer de instant noodles van faja mensen
Myka 3 juni 2025
5/5
De beste noodles van Faja Lobi
MO 30 mei 2025
5/5
Heerlijke spulletjes
Mok 28 mei 2025
5/5
Altijd genieten met faja
Bjorn 26 mei 2025
5/5
Rotichoti muffin 😋

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)
  • STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
  • STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.  
  • STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
  • STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
  • STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop. 
  • STAP 6:. Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk - 700 ml volle melk - 120 gram Hun Kwee Meel (toko) - 225 gr suiker - 4 zakjes vanille suiker - vanille of amandel aroma - snufje zout - kleurstof (natuurlijke)

Winkelwagentje

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie