0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

Home Recepten
0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)
Afbeelding van 0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken
  • STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
  • STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.
  • STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
  • STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
  • STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop.
  • STAP 6: . Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.

Serveertip: Snijd de lapis in stukken; garneer met gemalen kokos of amandelschaafsel.

Variatietip: Voeg naar smaak kola- of amandelaroma toe.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Noah 16 juni 2021 12:26
5/5
Ooit begonnen met de fajalobi producten na aankoop bij een actie in een C1000. 😲 Sindsdien nooit meer anders gegeten, we eten zeker 5 dagen in de week wel iets van jullie met onze eigen s ausje erover.❤️ ...
Ileas 3 februari 2021 01:00
5/5
Sandhia's Recepten Deel 5 krijgt een 10. Ook snel ontvangen!
Carola 12 oktober 2020 00:00
5/5
van de piepertjes elke dag overgestapt naar jullie keuken met het kookboek. Dit boek verdiend een dikke 10. Groetjes uit Aalsmeer.
Sweringa 28 januari 2020 01:00
5/5
Te beginnen met alleen al de visuele presentatie geef ik een 10. Je weet echter nooit wat je aantreft als je het boek openslaat, laat staan als je een recept maakt. 10 voor de eerste, 10 voo r het tweede. Recepten zijn gelukt, mensen waren blij en mijn huis rook nog dagen naar tropische tijden, glimlach van oor tot oor! ...
A. Verheij 15 november 2018 01:00
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Lieke 12 oktober 2018 00:00
5/5
DIKKE 10. Veel recepten al gebruikt en pas veel technieken toe uit de recepten bij onze dagelijkse pot.
Walid 25 september 2018 00:00
5/5
Sandhia's Recepten verdient een 10. Ook veel vegetarische gerechten, en de recepten zijn heel leuk naar eigen smaak te personaliseren waardoor het voelt dat je zelf de kok bent die het heeft ontdekt. ...
Alida 26 oktober 2021 07:37
5/5
Heerlijke roti nuggets recept gemaakt gisteren! 😍❤️
Bakaa 25 oktober 2021 09:59
5/5
De beste baka bana is van faja lobi
Fi 25 oktober 2021 00:00
5/5
Uitstekende recepten echte smaakmakers bij feestjes
Walido 24 oktober 2021 10:55
5/5
Jullie loempia's zijn de beste! We gaan ze nu bij onze marktkraam zelf verkopen, mensen komen van ver voor deze goudstaven 😁😍
Adjan 22 oktober 2021 10:45
5/5
Jullie hebben zulke uitgebreide maar ook zulke simpele leuke recepten. Erg leuke website!
Izzy 21 oktober 2021 10:07
5/5
Rode curry hebben we gisteren gemaakt met kip krieltjes en boontjes, top recept met een kookvideo die goed werkt 😊😋😎
Nil 20 oktober 2021 11:08
5/5
Lekker smullen met jullie producten ❤️
Annabel 20 oktober 2021 00:00
5/5
5 sterren voor het kookboek!
Anoniem 19 oktober 2021 07:32
5/5
Ongekend tevreden met jullie website. Ik tik gewoon in de zoekbalk iedere week in waar ik aan denk, en laat me dan verassen met de recepten.
Julius 18 oktober 2021 09:13
5/5
de chinese nasi recept gemaakt met jullie witte nasi mix was weer super. Altijd lekker te combineren met jullie marinades, zelfs met vegetarische vleessoorten merken we op dat dit goed gaat.
Irmani 18 oktober 2021 09:12
5/5
De beste Javaanse kip is van Faja 😚
Cas 18 oktober 2021 00:00
5/5
Een aanrader voor ook de semi pro koks. Handige recepten en combinaties
Ginaa 14 oktober 2021 09:04
5/5
Lekker lekker van Lobiii, Faja Lobuuuu🤣❤️😋😋😋😋
Kan 13 oktober 2021 08:58
5/5
Geweldig ❤️
Sterre en familie 12 oktober 2021 08:44
5/5
Gisterenavond iedereen verrast thuis: Ze klaagden al jaren over wanneer we weer chicken para gingen eten! Gekocht bij Oriental, en iedereen werd gek haha
Willem 12 oktober 2021 00:00
5/5
Tip: Plaats ook eens algemene recepten met een touch, puur omdat jullie verzameling al gigantisch is en juist daardoor nog beter word. Top kookboek overigens
Lecy 11 oktober 2021 00:00
5/5
Kennis gemaakt met jullie producten tijdens ons bezoek in de toko highway in Rotterdam. Eigenlijk zijn we alles af gegaan, en is de nasi onze favoriet maar doet de rest niet minder! Nu compl eet met jullie kookboek Sandhia's Recepten ...
Linda 10 oktober 2021 13:01
5/5
Gisteren voor een bezoek van 10 man sterk vlees loempia's, roti popcorn en nasi trafasie good old met moksie metie gemaakt van de BBQ. Mensen, dit is echt een aanrader, wat hebben we genoten en een super gezellige avond gehad. Fijn dat die corona op z'n retour is, happy food happy life happy wife ❤️ ...
Dash 8 oktober 2021 11:00
5/5
💟💟💟💣💟💟💟💟We gaan de popcorn recept met de roti dit weekend proberen damn wauw
Fan 7 oktober 2021 09:05
5/5
Spicy recepten zijn de beste! Gebruik jullie recepten altijd als basis ❤️
Danny 6 oktober 2021 08:46
5/5
Geweldig popcorn chicken 🔥
Maro 6 oktober 2021 00:00
5/5
Simpele en duidelijk uitgelegde recepten. Dus 10 sterren waar ik er maar 5 kan geven!
Winooth 5 oktober 2021 08:37
5/5
De Faja Lobi producten zijn voor ons het beste van alle werelden letterlijk. Naast dat jullie vele culturen vertegenwoordigen, doen jullie dat ook met een website vol heerlijk recepten en ee n mooie missie. Mijn steun hebben jullie! ❤️ ...

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
0. Lapis (Sandhia's-Javaanse maïzenadessert)
  • STAP 1: Kokosmelk, melk en Hun Kwee Meel aan de kook brengen.
  • STAP 2: Suiker, vanillesuiker, aroma naar snaak en zout toevoegen en goed doorroeren.  
  • STAP 3: Als het begint te borrelen, het vuur omlaag draaien en 1-2 minuten, onder voortdurend roeren, doorkoken tot een dikke gladde massa; de massa is gaar als het niet meer aan de randen kleeft.
  • STAP 4: Verdeel de massa in 2 delen, voeg aan èèn deel de gewenste kleurstof toe en meng het goed.
  • STAP 5: Strijk eerst het witte gedeelte uit op een platte schaal en daarna het gekleurde gedeelte er bovenop. 
  • STAP 6:. Laat het 1 uur in de koelkast afkoelen en stijf worden.
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk - 700 ml volle melk - 120 gram Hun Kwee Meel (toko) - 225 gr suiker - 4 zakjes vanille suiker - vanille of amandel aroma - snufje zout - kleurstof (natuurlijke)
Ga naar mijn laatste sessie