Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Home Recepten
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sand...
Afbeelding van Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Bereidingswijze

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Serveertip: Garneer met salade van vleestomaat en plakken mozzarella; verdeel er pesto over.

Variatietip: Bak eens een gehakte wortel en 3 kleuren paprika of een andere groentemix bijvoorbeeld courgette, aubergine en champignons met de uien mee. Fruit een teen knoflook (gepeld) met de uien mee. Voeg nootmuskaat naar smaak aan de bechamelsaus toe. Varieer de bechamelsaus eens met crème fraîche. Verdeel tussen de mozzarella en de volgende plak lasagnevellen geroosterde pijnboompitten. Varieer de mozzarella met plakjes kaas. Vervang stap 1 en stap 2 van bereidingswijze met kant en klare bolognesesaus voor een snellere bereiding.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Romy 22 december 2021 12:19
5/5
Tikka Masala Lasagne hoe verzinnen jullie het?! Smaakte echt ongekend goed. Sta al jaren versteld van jullie recepten. Soms hele authentieke maar soms ook nieuwe creaties gemengd met andere culturen/keukens, een verademing dit merk met altijd wat leuks en nieuws ❤️😋 ...
Annemiek 28 maart 2021 10:20
5/5
Masala Lasagne gelukt was top recept.
Annika 25 maart 2021 07:52
5/5
Oke deze gaan we vanavond proberen te maken: Tikka Masala Lasagne, we weten wel drie keer per week lasagne maar zoiets wauw
Trisja 19 juni 2022 09:13
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami weer een super recept. Konden jullie maar iedere dag een nieuw recept publiceren
Yannick 17 juni 2022 08:01
5/5
Dit recept heeft wel echt de mooiste foto zeg! Lekker zo met Nasi en Bami de zuurgoed en de moksie speciaal kip. Wij gaan dit feestmaal dit weekend maken, maar dan de moksie speciaal, losie foroe en moksie metie kip dagje van te voren in de lak leggen en dan lekker op de BBQ met de hitte morgen ❤️ ...
Manu 15 juni 2022 08:04
5/5
Vanavond lekker kip rollade in nasi trafasie met bami trafasie en zuurgoed trafasie net alles voorbereid en super handig die kookstand!!! Hoe kom je erbij hahaha nooit meer een vieze telefoo n nu
Truus 5 juni 2022 10:13
5/5
Gisteren voor ons bezoek geserveerd met inspiratie van faja lobi: Nasi met Moksie Metie, Saoto Soepie, Keksi, Bami met Losie Foroe en Dawet hmmmm 😍❤️
Nadjella 30 mei 2022 07:47
5/5
Surinaamse Bami met ovenkip is zo leuk: met jullie vleesrecepten kan je wel 1 week lang hetzelfde recept maken, maar telkens met een andere twist. Zo super fijn jullie producten 😎
Lieke 29 mei 2022 18:49
5/5
Al verschillende recepten geprobeerd voor een Surinaamse bami maar deze is een blijvertje. Heel smaakvol en gemakkelijk om te bereiden. Ook de kinderen vonden deze erg lekker
Nicolette 22 mei 2022 08:29
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip... pfoe pfoe pfoe aanrander van jewelste. 😊😋
Koningstiger 20 mei 2022 13:07
5/5
De producten van jullie zijn gewoon erg lekker elke keer met de bami of nasi de heerlijke saus top hop hoor
Adjila 16 mei 2022 08:00
5/5
Roti Ketjap Kippetjes zo ongekend sappig en mals. Zo heerlijk als je dit in stukjes snijd, en ook in je bami trafasie stopt oh oh oh 😍❤️
Anne-lotte 12 mei 2022 07:48
5/5
Empanadas zijn onze favoriete snack maar dit, zo lekker de Trafasie variant! 😍😋 Moeten jullie eens combineren met een nasi of bami recept.
Melissa 4 mei 2022 08:12
5/5
Ketjap eieren, Masala eieren en Moksie Speciaal eieren zo lekker bij de nasi bami of roti❤️
Oki 27 april 2022 10:42
5/5
Genoten van de Spagehetti met Bami Trafasie ❤️
Jesper 15 april 2022 00:00
5/5
Zulke goeie vleesrecepten! Ook de nasi bami toppers. Deel 6 staat al 2 x in reservering :)
Arie 10 april 2022 09:10
5/5
Surinaamse Bami met boontjes en kip beste wat er is 😊😋😎
Renate Bakker 8 april 2022 21:03
5/5
Regelmatig wordt hier de Surinaamse bami gegeten is altijd een hit hier in huis! Als ik ff geen inspiratie heb roepen ze in echo surinaamse bami alla Naadje😁 Ik gebruik vaak groenten die voor handen zijn of op moeten, wel altijd vers en Faja Lobi staat standaard in de voorraadkast! Echt altijd lekker ...
Renate Bakker 8 april 2022 20:19
5/5
Maak de Surinaamse bami regelmatig is altijd een hit hier in huis er wordt dan niet gegeten maar gev.eten! Ik varieer de groenten met wat voor handen is of wat op moet want als ik ff niet weet wat moeten we nu weer eten, roepen ze in koor surinaamse bami alla Naadje! Faja Lobi staat altijd in mijn voorraad kast! ...
Ronnie tim 28 maart 2022 00:00
5/5
Jullie Javaanse nasi en bami recepten zijn onze favoriete samen met de nasi trafasie en bami trafasie potjes! Zo smaakvol. Om die reden jullie kookboek deel 6 besteld, altijd handig die fijn e recepten in boekvorm te hebben. Ook al kan alles digitaal en vanaf je mobiel, toch blijft een boek gewoon fijn en handig. ...
Angelina 22 maart 2022 08:18
5/5
Nasi Trafasie met kasripo kip en Surinaamse Bami met gegrilde zalm en verse groenten onze favorieten 😋 In de zomer doen we de kasripo kip en gegrilde zalm op de boretti houtskool wat een smaaksensatie. Tijdens het grillen is het ook lekker jullie tonight trafasie over de zalm heen te doen! ...
Eddy 22 maart 2022 01:00
5/5
We maken wekelijks wel eten met de nasi trafasie, bami trafasie, moksie speciaal, pinda sambel en trassie! Vaste keukenkastje toppers hiero. Nu dus direct deel 6 besteld, kunnen we weer nieu we manieren uitvinden om onze favorieten te combineren. ...
Raisa 13 maart 2022 09:23
5/5
De favoriet hier in huis Javaanse kip met bami of nasi met lekkere groentes gewokt nomnomnom
Tonny 28 februari 2022 08:06
5/5
The best bami in town is trafasie bami 🔥
Kwa 15 februari 2022 07:46
5/5
De beste nasi en beste bami maak je met faja lobi 100%
Allisa 17 januari 2022 07:39
5/5
De lekkerste garnalen maak je met de faja lobi masala poeder, doe daar lekkere verse tomaatjes van doorheen met rijst, bami of pasta en je hebt een super simpel en lekker gerecht ❤️
Nena en fam. 11 januari 2022 08:25
5/5
Jullie bami echt niet normaal alle kids zijn er gek op, ze willen niets anders. Wanneer ze nergens zin in hebben, en we zeggen Bami Trafasie worden ze gek!! Van het weekend de baka bana gema akt met pinda sambel trafasie. Dit weekend gaan we lekker weer de zalmspiesjes maken met de tonight trafasie 😚😋😅 ...
Venecia 4 januari 2022 08:21
5/5
bami met javaanse sate kan ik wel iedere dag eten wat een smaakmaker 😋😋😋
Mireille 29 december 2021 09:20
5/5
Marmer Eksi Trafasie, vleesbroodje trafasie, bami in een bowl en saoto. Dat was ons 1e kerstdag menu, GENOTEN 🤗🤗🤗🤗
Alice 1 december 2021 08:02
5/5
Zaterdag menu: Gemarineerde moksie metie, moksie speciaal en losie foroe met nasi trafasie, bami trafasie en tjauw min voor de familie ❤️

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Ingrediënten
- A. Voor Tomatenpureemengsel: 1 ui, 3 kleine blikjes tomatenpuree , olijfolie - B. Voor Bolognessesaus: 500 gr. rundergehakt, 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), zout, peper, 1 pak (500ml) gezeefde tomaten, 1 blik (400 gram) gepelde tomaten in stukjes, Dési Sambal Nasi Trafasie - C. Voor Bechamelsaus: 50 gr boter, 50 gr bloem, 500 ml koude melk - D. Voor Oven: 1 pak voorgekookte lasagnevellen, 4 bolletjes mozzarella
Ga naar mijn laatste sessie