Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Home Recepten
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sand...
Afbeelding van Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)
Afbeelding van Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Bereidingswijze

Stap voor stap koken

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Serveertip: Garneer met salade van vleestomaat en plakken mozzarella; verdeel er pesto over.

Variatietip: Bak eens een gehakte wortel en 3 kleuren paprika of een andere groentemix bijvoorbeeld courgette, aubergine en champignons met de uien mee. Fruit een teen knoflook (gepeld) met de uien mee. Voeg nootmuskaat naar smaak aan de bechamelsaus toe. Varieer de bechamelsaus eens met crème fraîche. Verdeel tussen de mozzarella en de volgende plak lasagnevellen geroosterde pijnboompitten. Varieer de mozzarella met plakjes kaas. Vervang stap 1 en stap 2 van bereidingswijze met kant en klare bolognesesaus voor een snellere bereiding.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Winston 24 juni 2020 10:40
5/5
Kip Masala en Witte Bami toppers!!! Zo makkelijk te maken, en zo een smaaksensatie.
Roos 23 juni 2020 08:40
5/5
Mijn favorieten de Moksie Speciaal Trafasie, de Nasi Trafasie, de Moksie Alesie Trafasie, de Madam Jeanette en natuurlijk de Witte Bami Trafasie. Stuk voor stuk geweldige producten, die me t elkens weer het gevoel van een pro kok geven. Fijn dat jullie telkens met nieuwe recepten komen, ik raak al 10 jaar nooit uitgekookt, genoeg inspiratie!! :)) ...
Jilermo 26 mei 2020 07:43
5/5
Fawaka! Nasi Trafasie en Bami Trafasie producten die je de smaak van omoe en overgroetomoe geven, wauw wauw wauw. Eenr ecensie plaatsen is niet niks, maar dit verdient een dikke 10
Harry Aussems 30 december 2018 12:42
5/5
Geweldig met de kerst gekregen en nu al super blij. Vandaag Surinaamse bami met kip. Mmmmm
A. Verheij 15 november 2018 12:40
5/5
Wij als echte Hollandse opgevoed met de piepertjes, beoordelen dit boek met een dikke 10. We aten weleens Surinaams, maar hoe moet je dit nou zelf maken? Nou de Baka Bana's, de Saoto en de Nasi/Bami die wij maken met jullie recepten zijn nog lekkerder wij ooit geproefd hebben. Erg leuk! ...
Nicolay 30 september 2018 14:02
5/5
Heerlijk! Vroeger in mijn studie tijd gingen we altijd bij een Surinaamse oma eten naast de campus. Het ontroert me als ik jullie Nasi Trafasie en Bami Trafasie maak, en de goede herinnering en proef en voel van de fijne vroeg. Top kookboek, en heerlijke recepten elke dag op facebook. ...
Vinedi 31 juli 2018 13:23
4/5
Ben gek op nasi en bami en jullie boek zit er vol mee super
Chibby 23 juli 2018 07:08
5/5
De Javaanse Bami hmmmmmmmm
Lysan 13 oktober 2020 09:28
5/5
Gehaktbal Trafasie recept is ons super bevallen. We gaan meer producten proberen!
P Broekman 23 september 2020 09:02
5/5
Voor het eerst jullie nasi trafasie geprobeerd en ik ben meteen verkocht!

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Ingrediënten
- A. Voor Tomatenpureemengsel: 1 ui, 3 kleine blikjes tomatenpuree , olijfolie - B. Voor Bolognessesaus: 500 gr. rundergehakt, 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), zout, peper, 1 pak (500ml) gezeefde tomaten, 1 blik (400 gram) gepelde tomaten in stukjes, Dési Sambal Nasi Trafasie - C. Voor Bechamelsaus: 50 gr boter, 50 gr bloem, 500 ml koude melk - D. Voor Oven: 1 pak voorgekookte lasagnevellen, 4 bolletjes mozzarella