👀 Onze nieuwste blogpost al gelezen? De beste Surinaamse desserts: zoet en smakelijk
Samen met jou willen wij een bijdrage leveren aan een betere wereld. Lees hier onze missie ❤️

Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Home Recepten
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sand...
Afbeelding van Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Bereidingswijze

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Serveertip: Garneer met salade van vleestomaat en plakken mozzarella; verdeel er pesto over.

Variatietip: Bak eens een gehakte wortel en 3 kleuren paprika of een andere groentemix bijvoorbeeld courgette, aubergine en champignons met de uien mee. Fruit een teen knoflook (gepeld) met de uien mee. Voeg nootmuskaat naar smaak aan de bechamelsaus toe. Varieer de bechamelsaus eens met crème fraîche. Verdeel tussen de mozzarella en de volgende plak lasagnevellen geroosterde pijnboompitten. Varieer de mozzarella met plakjes kaas. Vervang stap 1 en stap 2 van bereidingswijze met kant en klare bolognesesaus voor een snellere bereiding.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nirende 8 augustus 2022
5/5
Lasagne is thuis onze favoriet. Leuk dat jullie hier recepten op hebben, afwisseling brengt je weer op nieuwe eigen creaties. Misschien leuk als jullie fans ook recepten laten delen via hun mijn kookboek link? Dan heb je zowel jullie recepten, als recepten van jullie met unieke creaties van de fans ❤️😋 Zal jullie een mail sturen met mijn idee xoxo ...
Romy 22 december 2021
5/5
Tikka Masala Lasagne hoe verzinnen jullie het?! Smaakte echt ongekend goed. Sta al jaren versteld van jullie recepten. Soms hele authentieke maar soms ook nieuwe creaties gemengd met andere culturen/keukens, een verademing dit merk met altijd wat leuks en nieuws ❤️😋 ...
Annemiek 28 maart 2021
5/5
Masala Lasagne gelukt was top recept.
Annika 25 maart 2021
5/5
Oke deze gaan we vanavond proberen te maken: Tikka Masala Lasagne, we weten wel drie keer per week lasagne maar zoiets wauw
RR 14 november 2024
5/5
Snelle Surinaamse Bami die je met de instant noodles maakt oeff ⭐⭐⭐⭐⭐
Rowena 16 oktober 2024
5/5
Geslaagde avond met bami trafasie moksie speciaal en trassie trafasie ❤️❤️❤️
Koosje 23 september 2024
5/5
Weer het hele weekend genoten van ons Faja Lobi menu. Vrijdag Roti Masala Trafasie, zaterdag Nasi Trafasie en gisteren Bami Trafasie 😍
Rosalinde 27 mei 2024
5/5
Bami Goreng Trafasie goedgekeurd ✅❕
Linda 23 mei 2024
5/5
Fav's: RotiChoti honey chicken en Bami Goreng Trafasie ❤️❤️❤️❤️
Antilia 27 maart 2024
5/5
Deze combinatie van nasi trafasie en bami trafasie is echt de bom! Lekker met vleesjes van de bbq zo met de zomer 🌞🌞🌞
Loes 13 februari 2024
5/5
Lekkere gerechten. Lekkerste is als je zowel bami trafasie als nasi trafasie maakt met moksie metie en moksie speciaal kip voor het gezin, lekker groot op tafel uitserveren muziekje aan. Ooh het mooie leven ❤️ ...
Go 2 januari 2024
5/5
Jullie maken echt de heerlijkste recepten! Genoten van jullie nasi trafasie en bami trafasie
Liza Yvonne Kramer 17 december 2023
5/5
Ik wil het op 25 en 26 december 2023 speciale bami met groenten ,garnalen bakje bami ,bami trafeasie maken.
Remy 11 december 2023
5/5
Bami met ovenkip is een super recept als je snel en lekker authentiek wilt gaan. 5 sterren voor de handige kookvideo 🤗
Ramy 14 november 2023
5/5
Ovenkip voor Surinaamse Nasi en Bami, en dan de Nasi Trafasie en Bami Trafasie erbij server, wow! 😚
Wilfred 10 oktober 2023
5/5
Surinaamse Bami met de kippetjes op de BBQ the best!❤️😋
Kon 1 september 2023
5/5
De ovenkippetjes in de moksie metie lak met heerlijke bami trafasie ❤️❤️❤️
Claudia Silvio 25 augustus 2023
5/5
Altijd fijn als je producten hebt waar je meer dan 1 kant mee op kan. Nou, dat zit bij jullie wel goed! Je tikt in nasi trafasie en krijgt 50 recepten te zien, je tikt bami trafasie is en ik zie tig veel recepten! Elke keer weer smullen, elke keer het hele huis rokend, de hele week weet altijd als we Faja Lobi gebruiken. Dit is natuurlijk een goeie review waard! Groetjes 😘 ...
Eltjo huizinga 20 juni 2023
5/5
Het begon ermee dat mijn vrouw een klein potje bami trafasie toevoegde aan de bami. Mijn smaakpapillen reageerden zeer verheugd op deze toevoeging.En wat bleek, er was een heel assortiment F aja lobi produkten die lange tijd aan mijn aandacht ontsnapt waren! Vanaf dit moment werd de keuken langzaam gefajalobiseerd. En nu met Sandhia's recepten deel 6 met de handige qr codes gaat de deur naar de Surinaamse keuken van een kier naar helemaal open! Dank mede namens mijn familieleden en aanhang. Klein nadeel ... Ze komen heel vaak langs nu ...
Alicia van Gorin 30 april 2023
5/5
Keksi Trafasie met Baka Bana Trafasie en als hoofdgerecht Bami Trafasie met Moksie Metie en Kasripo kip hmmmmmmmmmm yumyum 😊😊
Liza Yvonne Kramer 29 april 2023
5/5
Ik had vorige week Leekumkum saus bij Toko gekocht dan had ik kipfilet met knoflook,peper zout ,groenten en sambal bij elkaa😋😋😋😋😋😋😋r gemaakt en dan at ik Bami speciaal m et kipfilet . ...
Lia Musters 6 maart 2023
5/5
Wat hebben we genoten van de bami ballen , goed gelukt , en ga ze volgend weekend weer maken , HEERLIJK 🤤
Ansjo 24 februari 2023
5/5
Surinaamse Bami met ovenkip 10 sterren! ❤️
Janna 30 januari 2023
5/5
Voor het gerecht kasripo kip heb ik deze toen besteld, echt we hebben er van genoten!! Dit hebben wij samen gemaakt met Surinaamse bami en met kousenband! Echt de moeite waard!!
Ros 27 januari 2023
5/5
Surinaamse Bami met Bami Trafasie oeiii ❤️
Malinde 7 november 2022
5/5
Wanneer je zoekende bent op internet, en de leuke originele naam je trekt: Roti Chicken Popcorn. Man o man wat een smullers zijn deze kleine bommetjes. Laatst door de Nasi Trafasie gedaan, n u in de Sandhia's Roti, en ga deze week combineren met de Bami Trafasie met ketjap hmmm yummy ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ...
Udena 30 oktober 2022
5/5
We hebben ZO lekker gegeten met jullie producten bij vrienden van ons. Sindsdien zijn we VERSLAAFD aan Nasi Trafasie en Bami Trafasie, niet normaal. Ga zo door toppers!!!!
Alfons 13 oktober 2022
5/5
Al jaren naar de Surinaamse afhaal om oa bami te kopen. Ben er gek op. Nu voor t eerst zelf gekookt met jullie Bami Trafasie. Pracht product en de smaak is top.
Michiel Tange 27 september 2022
5/5
Top product voor echte Surinaamse bami te maken
Charissa 18 augustus 2022
5/5
Bedankt voor het mooie kookboek deel 6, wat een klapper van een boek! Onze favoriet: Surinaamse bami met Yangtori (speciale saté met honing of ahornsiroop)

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Ingrediënten
- A. Voor Tomatenpureemengsel: 1 ui, 3 kleine blikjes tomatenpuree , olijfolie - B. Voor Bolognessesaus: 500 gr. rundergehakt, 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), zout, peper, 1 pak (500ml) gezeefde tomaten, 1 blik (400 gram) gepelde tomaten in stukjes, Dési Sambal Nasi Trafasie - C. Voor Bechamelsaus: 50 gr boter, 50 gr bloem, 500 ml koude melk - D. Voor Oven: 1 pak voorgekookte lasagnevellen, 4 bolletjes mozzarella
FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
In meer dan 2500 winkels te koop!
Ga naar mijn laatste sessie