Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Home Recepten
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sand...
Afbeelding van Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

Bereidingswijze

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Serveertip: Garneer met salade van vleestomaat en plakken mozzarella; verdeel er pesto over.

Variatietip: Bak eens een gehakte wortel en 3 kleuren paprika of een andere groentemix bijvoorbeeld courgette, aubergine en champignons met de uien mee. Fruit een teen knoflook (gepeld) met de uien mee. Voeg nootmuskaat naar smaak aan de bechamelsaus toe. Varieer de bechamelsaus eens met crème fraîche. Verdeel tussen de mozzarella en de volgende plak lasagnevellen geroosterde pijnboompitten. Varieer de mozzarella met plakjes kaas. Vervang stap 1 en stap 2 van bereidingswijze met kant en klare bolognesesaus voor een snellere bereiding.

Extra informatie: Voor meer informatie en tips bezoek deze links:

check

Vegetarische Bereidingswijze Faja Lobi: Raadpleeg Sandhia’s Vegetarisch Eten

Swadish Khana! Njang Swietie! Selemat Makan! Eet Smakelijk Kome Dushi!
Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek
Recensies
Recensies
Nirende 8 augustus 2022
5/5
Lasagne is thuis onze favoriet. Leuk dat jullie hier recepten op hebben, afwisseling brengt je weer op nieuwe eigen creaties. Misschien leuk als jullie fans ook recepten laten delen via hun mijn kookboek link? Dan heb je zowel jullie recepten, als recepten van jullie met unieke creaties van de fans ❤️😋 Zal jullie een mail sturen met mijn idee xoxo ...
Plaats recensie

Waar verkrijgbaar?

Online bestellen, toko, supermarkt en horeca & groothandel? Geen probleem!

Voeg de producten(en) in dit recept toe in winkelmand van mijn supermarkt
Probeer ook eens..
Mijn kookboek Afbeelding met text mijn Kookboek

Ontdek de voordelenVoordelen

  • Gratis op elk scherm Eenvoudig te gebruiken, waar je ook bent.
  • Als eerste onze nieuwe Recepten, Producten & Kookvideo’s Onze nieuwste creaties direct in je kookboek!
  • Gepersonaliseerd aanbod Op basis van je interesses voorzien wij jou van het beste.
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrief Dagelijks, wekelijks of maandelijks. Jij kiest!
Lasagne San Remo (traditionele lasagne gekruid met Sandhia's Bami Trafasie)

1. Tomatenpureemengsel:

De ui (gesnipperd) in een grote koekenpan met wat olijfolie fruiten.
In een andere pan de tomatenpuree, onder steeds roeren, hard verwarmen tot deze niet meer zurig ruikt; vervolgens de gefrituurde ui hieraan toevoegen, enkele minuten roeren en daarna afscheppen.

2. Bolognesesaus:

In de koekenpan wat olijfolie verwarmen en het gehakt met 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix), zout en peper rul en bruin bakken; voeg het daarna toe aan het tomatenpureemengsel samen met de gepelde - en gezeefde tomaten, breng op smaak met Sambal Nasi Trafasie. Laat het geheel 30 minuten op laag vuur, onder en af toe roeren, sudderen met deksel op de pan.

3. Bechamelsaus:

De oven voorverwarmen op 180 gr. C.
Smelt de boter in een steelpan (let op dat het niet bruin wordt), bloem erdoor roeren en verwarmen; daarna beetje bij beetje de koude melk met een garde erdoor roeren. Kook het, onder voortdurend roeren, tot er een dikke en gladde bechamelsaus wordt verkregen. Op smaak brengen met zout en peper.

4. Oven:

Leg 1 laag lasagnevellen in een ingevette ovenschaal; vervolgens die bedekken met 1/3 van de bechamelsaus, 1/3 van de bolognesesaus en 1 in plakjes gesneden bolletje mozzarella. Dit herhalen met nog een laag lasagnevellen, saus en mozzarella; vervolgens nog zo′n laag maar dan zonder mozzarella, leg tenslotte nog een laag lasagnevellen bovenop en bedek het met 1-2 in plakjes gesneden bolletje mozzarella.
Afdekken met aluminium-folie en in de oven schuiven, boven het midden; na 30 minuten de folie verwijderen en nog een kwartier in de oven laten staan.

Ingrediënten
- A. Voor Tomatenpureemengsel: 1 ui, 3 kleine blikjes tomatenpuree , olijfolie - B. Voor Bolognessesaus: 500 gr. rundergehakt, 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix), zout, peper, 1 pak (500ml) gezeefde tomaten, 1 blik (400 gram) gepelde tomaten in stukjes, Dési Sambal Nasi Trafasie - C. Voor Bechamelsaus: 50 gr boter, 50 gr bloem, 500 ml koude melk - D. Voor Oven: 1 pak voorgekookte lasagnevellen, 4 bolletjes mozzarella

Winkelwagentje (0)

FAJA LOBI Chicken Trafasie
FAJA LOBI Platbrood Trafasie 250 gr
Dubbel feest!
Ga naar mijn laatste sessie